Kaupallinen yhteistyö

Yrittäjien yhteinen kuntoprojekti

PPY 9.10.2018 4:30
Anni Jyrinki
Oulun Yrittäjät treenaavat yhdessä kahdesti viikossa. Ryhmäpaine on kaikkien mielestä oikein oiva motivaattori treenata entistä lujempaa. 

Aikainen arkiaamu liikuntakeskus Voitossa. Hiki virtaa otsalla, tsemppaushuudot raikuvat. Tässä on tekemisen meininkiä.

Oulun yrittäjien jäsenistä koostuva porukka kokoontuu kahdesti viikossa treenaamaan yhdessä.

Tiistaiaamun treenit vedetään Voitossa liikunnanohjaajan ohjauksessa.

Torstaisin käydään porukalla lenkillä esimerkiksi Ainolan puistossa.

”Seuraavalla kerralla mennään vetämään porrastreeniä Kempeleen Köykkyrin uusiin portaisiin”, kuntoprojektin puuhanainen Jenna Antinmaa muistuttaa treenikavereitaan.

Monipuolinen paketti

Yrittäjien yhteinen kuntoprojekti sai alkunsa, kun liikuntakeskus Voiton yrittäjä Tuomo Kilpeläinen ja Jenna juttelivat ja puheeksi tuli, että Tuomo haluaisi tarjota jotain juuri yrittäjille kohdennettua.

”Ja minä halusin kuntoilla, eli meillä oli heti yhteinen tavoite”, Jenna nauraa ja jatkaa, että yksin ei hänenkään tule lähdettyä lenkille, mutta porukassa muiden samanhenkisten kanssa on lenkkeilykin leppoisampaa.

”Sitten otettiin yhteyttä Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjiin ja kysyin, että onko olemassa joku hyvinvointirahasto. Ja onhan se ja siitä se sitten lähti.”

Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointirahaston ja Oulun Yrittäjien tuella toteutettu pilottihanke kestää kaikkiaan kymmenen viikkoa eli 20 yhteistä treenikertaa. Paketin hinnaksi osallistujalle jäi vain seitsemänkymmentä euroa.

”Voiton tunnit on rakennettu siten, että treenataan 45 minuuttia ja sitten käsitellään jotain asiaa, kuten arjen hallintaa tai levon merkitystä, noin vartin verran”, Jenna kertoo.

”Ja liikuntaosuus ei ole joka kerta samanlainen. Meillä on ohjelmassa muun muassa toiminnallista kuntopiiriä, kahvakuulaa, kuntosaliharjoittelua ja sisäpyöräilyä.”

Verkostoja ja vertaistukea

Tärkeä osa yhteistä kuntoilua on tietenkin myös yrittäjäkollegoiden tapaaminen.

”Erityisesti lenkeillä verkostoidutaan, höpötellään ja ollaan vertaistukena. Jumppatunneilla sitä ei niin kerkeä. Ja ihan jo ekalla lenkillä lähti heti hyviä bisnesyhteistöitä syntymään”, Jenna muistaa.

Samanhenkinen porukka on hyvä motivaattori.

”Yksin ei saa niin paljon tehoja itsestä irti”, Kari Mikkola pohtii kuntopiirin päätteeksi.

”Ja onhan tässä se sosiaalinen paine, että kun on yhdessä treenit sovittu, niin ei niitä kehtaa perua”, Meeri Alatalo nauraa ja koko porukka nyökyttelee, että niinhän se taitaa olla.

MAINOS

Uutisvirta

21:18
Senior Advisor, herra Jalonen – Heinäpään haukka Kari Jalonen on Saksan maajoukkueen valmennuksen neuvonantaja Tilaajille
21:13
Tie 27 suljetaan liikenteeltä Haapajärvellä tiistaiksi rummunvaihdon vuoksi
20:49
Vincentilta lopetettiin elämää ylläpitävä hoito – Ranska on seurannut Lambertin perheen kiistelyä vegetatiivisessa tilassa olevan miehen kohtalosta
19:38
Suomalaisravintola joutui äärivasemmistolaisten ilkivallan kohteeksi Berliinissä – SS-muistoyhdistystä johtaneen osaomistajan eroilmoitus ei lopettanut iskuja Tilaajille
19:37
Kolumni: Sukellus MM-kisakaupungin sykkeeseen –  "Kosicen MM-isännillä on oudon kiero huumorintaju"
19:24
USA:n yleisesikunnan edustaja kehuu vuolaasti Rovajärven ampuma-aluetta – kansainvälisessä harjoituksessa ammuttiin maanantaina kovapanoksilla
19:11
Jukka Jalonen Leijonien pelitavasta: "Meillä on joka pelissä sauma voittaa"
124
Google asettaa Huaweille Android-käyttöjärjestelmän päivityskiellon – Petteri Järvinen: "Tämä on suomalaisille terve muistutus"
91
Vasemmistoliitolla vaikea hyväksyä talouden reunaehtoja: Hallitusneuvottelut keskeytyivät aamulla puoleen päivään saakka
63
Moni nuori pilaa elämänsä, kun luottotiedot menevät – Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Sara Mella: ”Pikavippimaailma saatava valvonnan alle”
39
Oulun yliopisto: Ilmastonmuutos aiheuttanut jo huomattavia vaikutuksia makean veden kiertokulussa arktisilla alueilla
30
Kuitukaapelin katkeaminen vaikeuttaa kaupankäyntiä Kaakkurissa, kun maksupäätteet eivät toimi – vika saadaan korjattua ehkä maanantain aikana
25
Päivi Räsänen tyrmää myöhäiset abortit – "Näissä on kyse lapsensurmasta"
19
Poliisilla harjoitusoperaatio Patelan omakotitaloalueella – mukana myös Hevi-panssariauto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Siksi koska keskikaiteella erotetulla moottoritiellä kuoleman tai vakavan loukkaantumisen todennäköisyys lähentelee noll... Lue lisää...
Homtom

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image