Kaupallinen yhteistyö

Yrittäjät uskovat lii­ke­toi­min­tan­sa kasvuun, mutta oman jaksamisen kus­tan­nuk­sel­la ei haluta tehdä töitä

PPY 19.2.2020 6:00
Maija Pylväs

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät uskovat edelleen oman liiketoimintansa kasvuun. Kasvun suunta -kyselyyn vastanneista 69 prosenttia uskoo liikevaihtonsa kasvavan vähintään 19 prosenttia, kun taas viime vuoden vastaava luku oli 69,3 prosenttia. Kasvuodotukset tarkoittavat vastaajien yhteenlasketussa liikevaihdossa enimmillään noin 84,4 miljoonan euron kasvua tämän ja ensi vuoden aikana.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen sanoo yrittäjien ymmärtävän , että omasta jaksamisesta pitää pitää kiinni.

Keskeisimmäksi kasvun esteeksi koetaan oma jaksaminen. Tämän mainitsi 45 prosenttia vastaajista. Kasvua estää myös osaavan työvoiman löytämisen vaikeus, minkä mainitsi 42 prosenttia vastaajista.

”Yrittäjät tiedostavat nyt voimakkaammin, että omasta jaksamisesta pitää pitää kiinni. Oman hyvinvoinnin ja perheen kustannuksella ei haluta tehdä töitä”, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen toteaa.

Kyselyyn vastanneista 61 prosenttia on sitä mieltä, että kasvuhalukkuuteen kannustaa eniten kysyntään vastaaminen. Pk-yrityksistä 57 prosenttia näkee myyntiin ja markkinointiin panostamisen tärkeimpänä kasvun keinona.

”Yrittäjät myös uskovat oman tuotteen ja palvelun erinomaisuuteen sekä toisaalta kysyntään, mikä on hyvin luonnollista.”

ICT-alalla kasvu voimakkainta

Kasvunäkymät heijastuvat myös työntekijämäärien kehitykseen. Kaikista vastaajista 61 prosenttia aikoo pitää henkilöstön määrän ennallaan ja vain neljä prosenttia tulee vähentämään henkilökunnan määrää vuoteen 2021 mennessä. 35 prosenttia aikoo lisätä työntekijöiden määrää. Kyse on vastaajien kesken enimmillään noin 793 uudesta työpaikasta.

Toimialoista voimakkainta kasvua odotetaan ICT-alalla. Oulussa sijaitsevat yritykset odottavat keskimääräistä vahvempaa liikevaihdon prosentuaalista kasvua maakunnan yrityksiin verrattuna.

Kasvun suunta -kysely toteutettiin marraskuussa 2019, ja tällä kertaa kyselyyn vastasi 551 yrittäjää. Vastaajista 35 prosenttia toimii yksinyrittäjinä ja loput ovat työllistäviä yrityksiä. Kysely toteutettiin nyt neljännen kerran.

MAINOS

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
37
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
11
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
5
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
4
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image