Kaupallinen yhteistyö

Yrittäjän päivänä tupa täyttyi nuorista yrittäjistä, konkareista ja yrittäjyyttä harkitsevista vieraista

Mika Väisänen ja Otso Väisänen ovat oppineet käyttämään tapahtumia tehokkaasti verkostoitumiseen. Bisnestietoja vaihdetaan ja tapaamisia sovitaan aktiivisesti. KUVA: Anna Tilvis
PPY 17.10.2019 6:00
Anna Tilvis

Yrittäjän päivänä Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toimistolla oli avoimien ovien tilaisuus, jossa riitti vierailijoita koko päivän ajan. Tietoiskuja kuuntelemaan ja muita tapaamaan saapui sekä yrittäjyyttä harkitsevia ihmisiä, nuoria yrittäjiä että konkareita.

Juha Ahola Vauhtipyörä Ahola Oy:stä opasti tavoitteelliseen verkostoitumiseen. Keinona olivat kymmenen minuutin pikatreffit.

”Tavoitteellinen verkostoituminen on sitä, että vaihdetaan bisnestietoja tehokkaasti. Kymmenen minuutin päästä mennään jonkun toisen juttusille. On tärkeää, ettei vain jutustella vaan että vaihdetaan informaatiota ja sovitaan tapaamisia.”

Kun verkostoitumistapahtumaan tulee paikalle ja investoi omaa aikaansa, ei kannata jäädä katselemaan ja satunnaisesti porisemaan. Lyhyessä ajassa ehti vaihtaa tietoja toisen kanssa tehokkaasti. Heti perään voi sopia tapaamisen.

”Kun investoit omaa aikaasi, niin mitä saat? Saat vaikka kaksi hyvää tapaamista. Kannattaa käyttää mahdollisuus hyödyksi”, Ahola kannustaa.

Hän kertoo, että voit hyötyä tapaamisesta itse tai voit suositella yrittäjää jollekin muulle. On hyvä merkki, kun verkostoitumistapahtumassa joku tekee muistiinpanoja.

Asiantuntijapalvelut tutuiksi

Mika Väisänen ja Otso Väisänen ovat juttuparina. He kertovat toisilleen yrityksistään ja vaihtavat käyntikortteja. Mika sanoo, että tällä tavalla pääsee nopeasti kärryille toisen yrityksestä.

”Tuttu kaava sinänsä ja on hyvä, että alkuun potkitaan vauhtia, mutta olen osannut verkostoitua aktiivisesti ennenkin.”

Otsollekin kaava on tuttu, ja hän pitää sitä hyvänä tapana. Hänelle Yrittäjäyhdistyksen jäsenyydestä on ollut hyötyä.

”Verkostoituminen on tehokkaampaa ohjattuna. Nuorena yrittäjänä koulutukset ovat olleet tärkeimpiä, mutta myös tapahtumat kuten tämä. Olen pyrkinyt osallistumaan niihin.”

Sen sijaan yhdistyksen tarjoamia asiantuntijapalveluita Otso Väisänen ei ole käyttänyt.

”Hyvin todennäköistä on, että niitä tulee hyödynnettyä vielä. Ei tule selvästi ilmi, ovatko ne oikeasti minuakin varten”, hän miettii.

Mika Väisäsen jäsenyys on alkanut alkukesällä. Tiedottaminen on ollut hyvää ja pitänyt hänet ajan tasalla tapahtumista. Hänellä on tarvetta asiantuntijapalveluille.

”Sovin juuri tapaamisen toimiston henkilökuntaan kuuluva kanssa. Ei voi tietää etukäteen, mitä ne antavat.”

Nuoret yrittäjät käyttävät myös muita verkostoja. Otso käy Business Oulun tapahtumissa ja koulutuksissa. Molemmat ovat mukana BNI-verkostossa, joka on kansainvälinen liike-elämän suositusorganisaatio.

Yrittäjyys harkinnassa

Avoimien ovien päivä sai Lea Veivon tutustumaan yhdistyksen toimintaan. Työnohjaaja, työyhteisöjen kehittäjä ja opettajankouluttaja harkitsee yrittäjäksi ryhtymistä.

”Maatalon tyttärenä olen saanut kasvatuksen, että työtä tehdään yrittäjähenkisesti. Se on ollut työtapa myös, kun olen ollut eri organisaatioiden palveluksessa.”

Veivoa kiinnostaisi muuttaa oman työn tekemisen tapaa. Riskin ottaminen ei pelota.

”Pitkäaikainen haave on, että olisin yrittäjä. Siinä tulisi vapautta määritellä aikataulut ja päivän pituus. Olisi vapaus määritellä, milloin ja miten teen töitä.”

”Tässä iässä ehtisi vielä kokeilla, kantaako siivet. Itsensä johtaminen kiinnostaa myös.”

Veivo on kiinnostunut positiivisesta johtamisesta ja sen kouluttamisesta. Toimialana hänellä on henkilöstön ja johdon koulutus sekä työnohjaus.

 

MAINOS

Uutisvirta

9:02
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
9:00
Kärppäpuolustaja Taneli Ronkainen oli edellisen kerran tositoimissa vuosi sitten – "En pystynyt välillä kipujen takia istumaan koko peliä katsomossa" Tilaajille
9:00
Oululainen Henriika Weiste, 50, ohjaa jumppia ja aikoo olla iäkkäänä rautaisessa kunnossa: "Viittäkymppiä ajattelen sellaisena puolivälin pyykkinä" Tilaajille
8:41
Kotona lapsensa hoitavat saavat Oulussa asiakasmaksusta hyvityksen – lapsen ryhmän työntekijä soittaa huoltajalle lähiviikkoina
8:20
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä
7:08
Kalevan koiranpentulive – katso videolta, mitä kaikkea vauhdikasta tapahtui pentulaatikossa keskiviikkoaamuna
7:00
Päivän leffapoiminnat: Tärkeintä on aloittaminen – kirjailija istuu kuuluisan taiteilijan malliksi, mutta piipahdus ateljeessa venähtää useiksi viikoiksi
11
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
6
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
5
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
3
KS: Peruttu Vuokatti Hiihto yhdistää Kainuun koronatapauksia
2
Oulu valmistelee 54 miljoonan euron säästöjä – suurimmasta osasta säästötoimista päättäjillä yksimielisyys
2
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
2
Sosiaali- ja terveysministeri Pekonen: Huoltovarmuuskeskus ei ole tyhjä – "Olen edelleen sitä mieltä, että olimme varautuneet hyvin"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

164 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image