Kaupallinen yhteistyö

Yli kaksikymmentä vuotta kaukalossa

KUVA: Jukka Mursun kotialbumi
PPY 20.4.2019 5:00
Anni Jyrinki

Jukka Mursu innostui jääkiekosta vuonna 1995. Siitä asti tämä Kuusamon Keron kylällä asuva yrittäjä onkin viettänyt vapaa-aikansa pitkälti jääkiekkokaukalossa tai kaukalon laidalla.

”Kiinnostuin valmentamisesta ehkä ikään kuin luonnollisena jatkumona sille, kun poika halusi aloittaa harrastuksen 5-vuotiaana, niin aloin myös valmennushommiin. Nyt on menossa kuudes vuosi valmentajana. Olen vetänyt erilaisia kerhoja kylläkin jo 16-vuotiaasta lähtien ja valmentaminen on aina kiinnostanut”, Jukka kertoo.

Kasvatuksellisia ja urheilullisia tavoitteita

Tällä hetkellä Jukka valmentaa vuonna 2007 syntyneitä Kuusamon Pallo-Karhujen E1-junioreita. Mukana joukkueessa on myös kaksi vuonna 2005 syntynyttä tyttöä.

”Vuosina 2000-2017 pelasin itse edustusjoukkueessa 2-divisioonassa. Edelleen käyn myös harrastekiekkovuoroilla muutaman kerran viikossa pelaamassa.”

Jukan mielestä jääkiekkovalmentaminen ja muukin valmentaminen on paljon muutakin kuin lajiharjoittelua ja siihen keskittymistä.

”Tavoitteena on jääkiekon perustaitojen kehittäminen sekä ryhmätoiminnan oppiminen, toisten huomioon ottaminen ja hyvien käytöstapojen omaksuminen.”

Valmentamisen voi jakaa kasvatuksellisiin ja urheilullisiin tavoitteisiin. Kasvatuksellisia tavoitteita ovat muun muassa nuoren pelaajan itsenäisyyden ja minäkuvan kehittäminen sekä pelaajien sosiaalisuuden ja yhteistyötaitojen parantaminen. Urheilullisiin tavoitteisiin puolestaan sisältyy ajatus esimerkiksi kehittää juniorin lajitaitoja sekä antaa jokaiselle pelaajalle oikeudenmukainen pelaamismahdollisuus.

”Leikinomaisuus ja tasavertaisuuden periaate pitää jokaisen valmentajan muistaa”, Jukka painottaa ja jatkaa, että hänelle valmentajana tärkeintä ja palkitsevinta on lasten ilo ja onnistuminen.

Pelireissuja pitkin pohjoista

Myynti- ja markkinointijohtajana perheyritys Kero Hirsitalot Oy:ssä työskentelevä kiireinen yrittäjä haluaa painottaa, että harrastukset ovat hyvää vastapainoa työlle ja tärkeä osa jaksamista.

”Silloin saa muuta ajateltavaa, eivätkä ne työasiat ole aina mielessä.”

”Meillä on jääharjoituksia kolme kertaa viikossa ja pelejä on parin viikon välein, äkkiähän se ajallisesti vie kaikkinensa 10-20 tuntia viikossa. Tänä vuonna olemme pelanneet Lapin alueen sarjaa, jossa olemme käyneet Torniossa, Kemissä, Pellossa, Sodankylässä, Kemijärvellä, Sallassa ja kotona Kuusamossa, joten aikaa menee myöskin bussissa”, Jukka laskeskelee.

MAINOS

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
29
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
22
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image