Kaupallinen yhteistyö

Yli kaksikymmentä vuotta kaukalossa

KUVA: Jukka Mursun kotialbumi
PPY 20.4.2019 5:00
Anni Jyrinki

Jukka Mursu innostui jääkiekosta vuonna 1995. Siitä asti tämä Kuusamon Keron kylällä asuva yrittäjä onkin viettänyt vapaa-aikansa pitkälti jääkiekkokaukalossa tai kaukalon laidalla.

”Kiinnostuin valmentamisesta ehkä ikään kuin luonnollisena jatkumona sille, kun poika halusi aloittaa harrastuksen 5-vuotiaana, niin aloin myös valmennushommiin. Nyt on menossa kuudes vuosi valmentajana. Olen vetänyt erilaisia kerhoja kylläkin jo 16-vuotiaasta lähtien ja valmentaminen on aina kiinnostanut”, Jukka kertoo.

Kasvatuksellisia ja urheilullisia tavoitteita

Tällä hetkellä Jukka valmentaa vuonna 2007 syntyneitä Kuusamon Pallo-Karhujen E1-junioreita. Mukana joukkueessa on myös kaksi vuonna 2005 syntynyttä tyttöä.

”Vuosina 2000-2017 pelasin itse edustusjoukkueessa 2-divisioonassa. Edelleen käyn myös harrastekiekkovuoroilla muutaman kerran viikossa pelaamassa.”

Jukan mielestä jääkiekkovalmentaminen ja muukin valmentaminen on paljon muutakin kuin lajiharjoittelua ja siihen keskittymistä.

”Tavoitteena on jääkiekon perustaitojen kehittäminen sekä ryhmätoiminnan oppiminen, toisten huomioon ottaminen ja hyvien käytöstapojen omaksuminen.”

Valmentamisen voi jakaa kasvatuksellisiin ja urheilullisiin tavoitteisiin. Kasvatuksellisia tavoitteita ovat muun muassa nuoren pelaajan itsenäisyyden ja minäkuvan kehittäminen sekä pelaajien sosiaalisuuden ja yhteistyötaitojen parantaminen. Urheilullisiin tavoitteisiin puolestaan sisältyy ajatus esimerkiksi kehittää juniorin lajitaitoja sekä antaa jokaiselle pelaajalle oikeudenmukainen pelaamismahdollisuus.

”Leikinomaisuus ja tasavertaisuuden periaate pitää jokaisen valmentajan muistaa”, Jukka painottaa ja jatkaa, että hänelle valmentajana tärkeintä ja palkitsevinta on lasten ilo ja onnistuminen.

Pelireissuja pitkin pohjoista

Myynti- ja markkinointijohtajana perheyritys Kero Hirsitalot Oy:ssä työskentelevä kiireinen yrittäjä haluaa painottaa, että harrastukset ovat hyvää vastapainoa työlle ja tärkeä osa jaksamista.

”Silloin saa muuta ajateltavaa, eivätkä ne työasiat ole aina mielessä.”

”Meillä on jääharjoituksia kolme kertaa viikossa ja pelejä on parin viikon välein, äkkiähän se ajallisesti vie kaikkinensa 10-20 tuntia viikossa. Tänä vuonna olemme pelanneet Lapin alueen sarjaa, jossa olemme käyneet Torniossa, Kemissä, Pellossa, Sodankylässä, Kemijärvellä, Sallassa ja kotona Kuusamossa, joten aikaa menee myöskin bussissa”, Jukka laskeskelee.

MAINOS

Uutisvirta

60
HS: Yli 30 Suomen eurovaaliehdokkaista on ollut syytettynä rikoksesta – joka neljännellä perussuomalaisten ehdokkaalla ollut syyte, yksi puolue silti omilla luvuillaan
40
Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydestä – perustelee eronpyyntöään kansanedustajan tehtävillä
33
Oulun kaupungin budjettivaje täytyy korjata, mutta mistä ja mitä sitten? Lukijalta
26
Alankomaat voitti Euroviisut, yleisöäänet ratkaisivat voiton – katso voittoisa esitys
22
Puheenaihe: Voisiko kuka tahansa valita Vuoden urheilijan? "Viimeinen pisara minulle on e-urheilu"
22
Rinteen mukaan näyttää siltä, että talousasiat ratkeavat – hallitusneuvotteluissa väännetään sunnuntaina muun muassa rahasta
15
Itävaltaan ennenaikaiset vaalit "niin pian kuin mahdollista" – Varaliittokansleri erosi salavideon paljastaman korruptiotapauksen vuoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pankki kiimassa säähtöihini

Vuosikausiahan tuo pankki on ehdotellut aikoja sijoitusneuvojalle. Pitävät jonkun aikaa taukoa ja uudelleen, vaikka ilm... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image