Yk­si­ny­rit­tä­jät perustivat verkoston

Eri toimialojen näkökulmat rikastuttavat yksinyrittäjien verkostoa. Kirsi Anttila, Anne-Maarit Kulju ja Pekka Kantola ovat tutustumisleikin pauloissa ensimmäisessä kokoontumisessa. KUVA: Anna Tilvis
PPY 19.6.2019 6:00
Anna Tilvis

Kokoustilassa vessapaperirulla lentää ihmiseltä ihmiselle.
Jokainen kertoo vuorollaan oman päivänsä kohokohdan.

Yllä kuvatulla lämmittelyllä ryhmän vetäjä Elina Piippo aloitti yksinyrittäjien verkoston ensimmäisen tapaamisen huhtikuun lopussa.f”Nyt ollaan lähtöpisteessä, eikä vielä ei tiedetä, mitä tästä tulee. Nyt haetaan eri näkökulmia, miten me parhaiten tuettaisiin yksinyrittäjiä.”
”Verkoston toimintaa aletaan rakentaa osallistujalähtöisesti. Tavoitteena on, että kasataan ydinryhmä, joka koordinoi toimintaa”, Piippo sanoo.
Kyselyn mukaan yksinyrittäjät odottavat verkostolta muun muassa sparrausta, ideointia, kannustusta, neuvoja ja vertaistukea sekä myös tietoa yritystoiminnan aloittamisesta ja talouden hallinnasta.
Verkostossa yrittäjät voivat hyötyä toisistaan. Heillä on annettavana digi-osaamista, mentorointia, kansainvälistä kokemusta, yrittäjäkokemusta ja tietoa työhyvinvoinnista.

Eri alojen näkökulmat rikastuttavat


Matti Harila on aktiivinen verkostoituja.”Tapahtumissa tulee laajempia katsantokantoja. On tärkeää, että mukana on eri alojen ihmisiä, muuten näköala kapenee. Eri alojen yrittäjiä voi hyödyntää omiin tarpeisiinsa.”
Verkostosta on apua bisneksenteossa. ”Siitä on väistämättä apua, kun tulee uusia tuttuja. Voidaan tehdä keskinäistä mainostamista ja vinkata tuttua yrittäjää. Mukana on myös markkinoinnin osaajia.”
Kirsi Anttila kertoo, että yksinyrittäjien määrä on noussut muun muassa siksi, että on korkea kynnys palkata ja pitää työntekijöitä. ”On kätevämpää tehdä yhteistyötä verkostoissa muiden yrittäjien kanssa, joilta voit ostaa palveluja.”
Anttilan näkemyksen mukaan aika on muuttunut siten, että saman alan yrittäjää ei koeta enää pelkästään kilpailijana. ”On havaittu, että yrittäjyys ruokkii toisen yrittäjyyttä.”
”Kaksi kuntosaliyrittäjää voi hioa palveluitaan painottaen eri osa-alueita. Saman alan yrittäjien kanssa voidaan hakea vaikka rahoitusta”, Piippo mainitsee.


Työyhteisö yksin puurtajalle


Illan tulokkaisiin kuuluu Jarno Tuovinen, joka on perustanut osakeyhtiönsä Kranun kahdeksan kuukautta sitten. Hänen toimialansa on hakukoneoptimointi.
”Olen tehnyt aiemmin työtä ohjelmistokehityksessä. Vuoden ajan toimin kevytyrittäjänä työn ohessa. Yritys on lähtenyt käyntiin ihan hyvin. Kuukausi sitten palkkasin työntekijän.”
”Odotuksena on, että saan kontakteja. Voisin verkostoitua sellaisten kanssa, joilla on tarjota palveluja, joita asiakkaani tarvitsevat, mutta joita en voi itse tarjota, esimerkiksi sisällöntuottaja tai graafikko.”
Tuovinen pohdiskelee, että vertaistukea hän voisi tarvita ajankäytön ongelmien pohdintaan.
Pekka Kantola tekee liikkeenjohdon konsultointia. ”Verkosto tarjoaa virtuaalisen työyhteisön, jopa konkreettisen työyhteisön, joka yksinyrittäjältä puuttuu.”
Piippo summaa, että ensimmäisessä kokoontumisessa tutustuttiin mahtaviin tyyppeihin. Yksinyrittäjien jaksamisen tutkimiseen ja tukemiseen panostetaan. Seuraavaksi tiedotetaan hankkeista ja palveluista, kuten yrityskummit ja mikroentre

Toiminta on avoin kaikille Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien yksinyrittäjä-
jäsenille, ja mukaan voi tulla milloin vain. 

Seuraava kokoontuminen on 26.6. klo 18 Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien toimistolla. 

 

MAINOS

Kommentoi

Yksinyrittäjän ensimmäinen tärkeä tehtävä olisi irtaantua kokonaan yrittäjäjärjestöistä. Jos yrittäjäjärjestöt olisivat halunneet niin yksinyrittäjien ei tarvitsisi erikseen verkostoitua keskenään etujaan ajamaan. Yrittäjäjärjestöille yksinyrittäjä on vain rahantuoja ja vaikutusvaltaan tarvittavaa massaa. Yksinyrittäjän ja isompien yritysten edut ovat useinkin jopa täysin päinvastaisia. Puheista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:22
Kunnille tulee vähintään miljardin euron tukipaketti ja lisäksi kuntien verotulomenetykset korvataan väliaikaisesti
15:17
"Lapset saavat siis vapaasti meluta ja juosta pitkin hotellin käytäviä" – Liminganlahden hotellin saa nyt kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla
15:00
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien iso tehtävä on auttaa maakunnan yrittäjät selviämään katastrofista Kaupallinen yhteistyö
14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
14:46
Hallitukselta historiallisen suuri lisätalousarvio: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
14:42
Hallitus antaa 450 miljoonaa euroa lisää suoria avustuksia yrityksille – avustuspotti nousee jo liki 1,5 miljardiin euroon
14:24
THL: Koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 40 ihmistä, kuolleita kuusi lisää – koko maassa sairaalahoidossa 239 henkilöä
86
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
11
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image