Yk­si­ny­rit­tä­jät perustivat verkoston

Eri toimialojen näkökulmat rikastuttavat yksinyrittäjien verkostoa. Kirsi Anttila, Anne-Maarit Kulju ja Pekka Kantola ovat tutustumisleikin pauloissa ensimmäisessä kokoontumisessa. KUVA: Anna Tilvis
PPY 19.6.2019 6:00
Anna Tilvis

Kokoustilassa vessapaperirulla lentää ihmiseltä ihmiselle.
Jokainen kertoo vuorollaan oman päivänsä kohokohdan.

Yllä kuvatulla lämmittelyllä ryhmän vetäjä Elina Piippo aloitti yksinyrittäjien verkoston ensimmäisen tapaamisen huhtikuun lopussa.f”Nyt ollaan lähtöpisteessä, eikä vielä ei tiedetä, mitä tästä tulee. Nyt haetaan eri näkökulmia, miten me parhaiten tuettaisiin yksinyrittäjiä.”
”Verkoston toimintaa aletaan rakentaa osallistujalähtöisesti. Tavoitteena on, että kasataan ydinryhmä, joka koordinoi toimintaa”, Piippo sanoo.
Kyselyn mukaan yksinyrittäjät odottavat verkostolta muun muassa sparrausta, ideointia, kannustusta, neuvoja ja vertaistukea sekä myös tietoa yritystoiminnan aloittamisesta ja talouden hallinnasta.
Verkostossa yrittäjät voivat hyötyä toisistaan. Heillä on annettavana digi-osaamista, mentorointia, kansainvälistä kokemusta, yrittäjäkokemusta ja tietoa työhyvinvoinnista.

Eri alojen näkökulmat rikastuttavat


Matti Harila on aktiivinen verkostoituja.”Tapahtumissa tulee laajempia katsantokantoja. On tärkeää, että mukana on eri alojen ihmisiä, muuten näköala kapenee. Eri alojen yrittäjiä voi hyödyntää omiin tarpeisiinsa.”
Verkostosta on apua bisneksenteossa. ”Siitä on väistämättä apua, kun tulee uusia tuttuja. Voidaan tehdä keskinäistä mainostamista ja vinkata tuttua yrittäjää. Mukana on myös markkinoinnin osaajia.”
Kirsi Anttila kertoo, että yksinyrittäjien määrä on noussut muun muassa siksi, että on korkea kynnys palkata ja pitää työntekijöitä. ”On kätevämpää tehdä yhteistyötä verkostoissa muiden yrittäjien kanssa, joilta voit ostaa palveluja.”
Anttilan näkemyksen mukaan aika on muuttunut siten, että saman alan yrittäjää ei koeta enää pelkästään kilpailijana. ”On havaittu, että yrittäjyys ruokkii toisen yrittäjyyttä.”
”Kaksi kuntosaliyrittäjää voi hioa palveluitaan painottaen eri osa-alueita. Saman alan yrittäjien kanssa voidaan hakea vaikka rahoitusta”, Piippo mainitsee.


Työyhteisö yksin puurtajalle


Illan tulokkaisiin kuuluu Jarno Tuovinen, joka on perustanut osakeyhtiönsä Kranun kahdeksan kuukautta sitten. Hänen toimialansa on hakukoneoptimointi.
”Olen tehnyt aiemmin työtä ohjelmistokehityksessä. Vuoden ajan toimin kevytyrittäjänä työn ohessa. Yritys on lähtenyt käyntiin ihan hyvin. Kuukausi sitten palkkasin työntekijän.”
”Odotuksena on, että saan kontakteja. Voisin verkostoitua sellaisten kanssa, joilla on tarjota palveluja, joita asiakkaani tarvitsevat, mutta joita en voi itse tarjota, esimerkiksi sisällöntuottaja tai graafikko.”
Tuovinen pohdiskelee, että vertaistukea hän voisi tarvita ajankäytön ongelmien pohdintaan.
Pekka Kantola tekee liikkeenjohdon konsultointia. ”Verkosto tarjoaa virtuaalisen työyhteisön, jopa konkreettisen työyhteisön, joka yksinyrittäjältä puuttuu.”
Piippo summaa, että ensimmäisessä kokoontumisessa tutustuttiin mahtaviin tyyppeihin. Yksinyrittäjien jaksamisen tutkimiseen ja tukemiseen panostetaan. Seuraavaksi tiedotetaan hankkeista ja palveluista, kuten yrityskummit ja mikroentre

Toiminta on avoin kaikille Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien yksinyrittäjä-
jäsenille, ja mukaan voi tulla milloin vain. 

Seuraava kokoontuminen on 26.6. klo 18 Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien toimistolla. 

MAINOS

Kommentoi

Yksinyrittäjän ensimmäinen tärkeä tehtävä olisi irtaantua kokonaan yrittäjäjärjestöistä. Jos yrittäjäjärjestöt olisivat halunneet niin yksinyrittäjien ei tarvitsisi erikseen verkostoitua keskenään etujaan ajamaan. Yrittäjäjärjestöille yksinyrittäjä on vain rahantuoja ja vaikutusvaltaan tarvittavaa massaa. Yksinyrittäjän ja isompien yritysten edut ovat useinkin jopa täysin päinvastaisia. Puheista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:02
Susijengiä ei lykästänyt EM-karsintojen arvonnassa – "Kovin mahdollinen lohko"
19:00
Panu Johansson on vesitornien taltijoija, joka valmistelee kokeellista elokuvaa taajamien maamerkeistä Tilaajille
18:50
Poroa väistänyt autoilija suistui tieltä Kuusamossa
18:00
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä: näytteitä Tornionjoella sairastuneista lohista lähtenyt Ruokavirastoon tutkittavaksi – "En usko, että menee kovin kauan, ennen kuin jotakin tiedetään" Tilaajille
17:56
Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaarasta
17:23
Ennennäkemätön tulos Ukrainan vaaleissa: paikallisten odotukset korkealla, mutta presidentin puolueen aikeet ovat epäselvät
17:21
Al-Taee STT:lle: "Se Hussein ei enää ole olemassa" – SDP:n eduskuntaryhmä kuulee kansanedustajaa vasta syyskuussa
127
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
48
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
47
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
44
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
31
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
30
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on kännipäissään oma itsensä

Just. Miksi se viina on räyhäjuomaa joillekin ja miksi sen vuoksi on eniten avioeroja? Pitäskö se tuleva mies juottaa p... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image