Yk­si­ny­rit­tä­jät perustivat verkoston

Eri toimialojen näkökulmat rikastuttavat yksinyrittäjien verkostoa. Kirsi Anttila, Anne-Maarit Kulju ja Pekka Kantola ovat tutustumisleikin pauloissa ensimmäisessä kokoontumisessa. KUVA: Anna Tilvis
PPY 19.6.2019 6:00
Anna Tilvis

Kokoustilassa vessapaperirulla lentää ihmiseltä ihmiselle.
Jokainen kertoo vuorollaan oman päivänsä kohokohdan.

Yllä kuvatulla lämmittelyllä ryhmän vetäjä Elina Piippo aloitti yksinyrittäjien verkoston ensimmäisen tapaamisen huhtikuun lopussa.f”Nyt ollaan lähtöpisteessä, eikä vielä ei tiedetä, mitä tästä tulee. Nyt haetaan eri näkökulmia, miten me parhaiten tuettaisiin yksinyrittäjiä.”
”Verkoston toimintaa aletaan rakentaa osallistujalähtöisesti. Tavoitteena on, että kasataan ydinryhmä, joka koordinoi toimintaa”, Piippo sanoo.
Kyselyn mukaan yksinyrittäjät odottavat verkostolta muun muassa sparrausta, ideointia, kannustusta, neuvoja ja vertaistukea sekä myös tietoa yritystoiminnan aloittamisesta ja talouden hallinnasta.
Verkostossa yrittäjät voivat hyötyä toisistaan. Heillä on annettavana digi-osaamista, mentorointia, kansainvälistä kokemusta, yrittäjäkokemusta ja tietoa työhyvinvoinnista.

Eri alojen näkökulmat rikastuttavat


Matti Harila on aktiivinen verkostoituja.”Tapahtumissa tulee laajempia katsantokantoja. On tärkeää, että mukana on eri alojen ihmisiä, muuten näköala kapenee. Eri alojen yrittäjiä voi hyödyntää omiin tarpeisiinsa.”
Verkostosta on apua bisneksenteossa. ”Siitä on väistämättä apua, kun tulee uusia tuttuja. Voidaan tehdä keskinäistä mainostamista ja vinkata tuttua yrittäjää. Mukana on myös markkinoinnin osaajia.”
Kirsi Anttila kertoo, että yksinyrittäjien määrä on noussut muun muassa siksi, että on korkea kynnys palkata ja pitää työntekijöitä. ”On kätevämpää tehdä yhteistyötä verkostoissa muiden yrittäjien kanssa, joilta voit ostaa palveluja.”
Anttilan näkemyksen mukaan aika on muuttunut siten, että saman alan yrittäjää ei koeta enää pelkästään kilpailijana. ”On havaittu, että yrittäjyys ruokkii toisen yrittäjyyttä.”
”Kaksi kuntosaliyrittäjää voi hioa palveluitaan painottaen eri osa-alueita. Saman alan yrittäjien kanssa voidaan hakea vaikka rahoitusta”, Piippo mainitsee.


Työyhteisö yksin puurtajalle


Illan tulokkaisiin kuuluu Jarno Tuovinen, joka on perustanut osakeyhtiönsä Kranun kahdeksan kuukautta sitten. Hänen toimialansa on hakukoneoptimointi.
”Olen tehnyt aiemmin työtä ohjelmistokehityksessä. Vuoden ajan toimin kevytyrittäjänä työn ohessa. Yritys on lähtenyt käyntiin ihan hyvin. Kuukausi sitten palkkasin työntekijän.”
”Odotuksena on, että saan kontakteja. Voisin verkostoitua sellaisten kanssa, joilla on tarjota palveluja, joita asiakkaani tarvitsevat, mutta joita en voi itse tarjota, esimerkiksi sisällöntuottaja tai graafikko.”
Tuovinen pohdiskelee, että vertaistukea hän voisi tarvita ajankäytön ongelmien pohdintaan.
Pekka Kantola tekee liikkeenjohdon konsultointia. ”Verkosto tarjoaa virtuaalisen työyhteisön, jopa konkreettisen työyhteisön, joka yksinyrittäjältä puuttuu.”
Piippo summaa, että ensimmäisessä kokoontumisessa tutustuttiin mahtaviin tyyppeihin. Yksinyrittäjien jaksamisen tutkimiseen ja tukemiseen panostetaan. Seuraavaksi tiedotetaan hankkeista ja palveluista, kuten yrityskummit ja mikroentre

Toiminta on avoin kaikille Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien yksinyrittäjä-
jäsenille, ja mukaan voi tulla milloin vain. 

Seuraava kokoontuminen on 26.6. klo 18 Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien toimistolla. 

MAINOS

Kommentoi

Yksinyrittäjän ensimmäinen tärkeä tehtävä olisi irtaantua kokonaan yrittäjäjärjestöistä. Jos yrittäjäjärjestöt olisivat halunneet niin yksinyrittäjien ei tarvitsisi erikseen verkostoitua keskenään etujaan ajamaan. Yrittäjäjärjestöille yksinyrittäjä on vain rahantuoja ja vaikutusvaltaan tarvittavaa massaa. Yksinyrittäjän ja isompien yritysten edut ovat useinkin jopa täysin päinvastaisia. Puheista huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
Kuurojen viikolla juhlitaan verkkobileissä
14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
50
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image