Kaupallinen yhteistyö

Yhteen hiileen

Tanja Heikkonen, Yrittäjä, Someta Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtaja Verkostofoorumin vetäjä
PPY 2.10.2018 6:00
Tanja Heikkonen

Yrittäjän päivän -terveisiä Siikalatvalta. Keräännyimme porukalla, osa yrittäjistä, valtuutetuista ja virkamiehistä kakkukahville. Kakkukahvit tarjosi 80-vuotias PPY ja kunta sekä paikallinen yrittäjäyhdistys järjestivät tilaisuuden. Yhteen hiileen siis.

Monesti äitienpäivänä kuulee, että äitejähän pitäisi juhlistaa kaikkina päivinä. Samaan kategoriaan lukeutunee isät ja yrittäjätkin. Siikalatvalla on alettu tekemään töitä yrittäjäyhdistyksen toimesta elinkeinopolitiikan suhteen. Olemme toitottaneet, että kunta ei pysty olemaan ilman yrittäjiä, mutta toisinpäin kyllä onnistuu. Yrittäjät pärjäävät ilman kuntaa. Nyt se alkaa kantaa hedelmää.

Kakkukahvien lisäksi meillä oli agenda, kävimme vielä kertaalleen yrittäjien elinkeinopoliittista mittaristoa läpi. Siikalatva on ollut siinä nousussa viimeiset neljä vuotta. Kunnalla ja yrittäjillä on yhteinen tahtotila. Tehdä Siikalatvasta mahdollisimman houkutteleva. Ihmeisiin ei ole pystytty käytettävissä olevilla resursseilla, mutta halu on kova. Haluamme positiiviseen yritystoiminnan kierteeseen, joka ruokkii itseään. Tiedän, nyt te siellä nauratte. Ai, joku Siikalatva. Katsotaanko muutaman vuoden päästä?

Meillä Siikalatvalla on kunnanvaltuusto määritellyt uudet arvot. Ne ovat; rohkea edelläkävijä, yhteen hiileen puhaltaminen, hullut ideat ja oppimisen ilo. Esimerkiksi uusi lukiomme korostaa arvojamme.

Pelkät arvot eivät riitä siihen, että kunnasta tulee menestyvä, tarvitaan ripaus hulluutta ja tietysti tavoitteet. Siikalatvan kunnan tärkein tavoite lienee työllistämispolitiikassa. Vuosittainen tavoite on saada alueelle 50 uutta työpaikkaa. Siinä meille kaikille on hommaa, joten eiköhän kääritä hihat ja ruvetaan puhaltamaan yhteen hiiileen!

MAINOS

Kommentoi

Kyllä olisi kapeampi monen yrittäjä leipä, jos ei nimenomaan kunta heiltä palveluja ostaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se on niin, että kuntalaiset (=kunta) voivat olla ilman yrittäjiä, mutta eivät kunnan tuottamia kunnallispalveluja (koulutus, terveys, tiet. ym.) Tietenkin hyvä yrittäjä tuo työpaikkoja, palveluja ym. elinvoimaisuutta kuntaan. Kuka on sitten kuntalaisten kannalta hyvä yrittäjä voi jokainen miettiä omalla kohdallaan. Olempa kuullut sellaisistakin yrittäjistä joiden työllistäjänä kunta on merkittävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tahtoo tosiaan olla Siikalatvallakin, että ne yrittäjät odottavat kunnan pitävän niitä yrityksiä pystyssä. Tarvittaisiin sellaisia yrityksiä, jotka eivät ole kunnan rahoista riippuvaisia ja tuovat sen rahan kuntaan kunnan ulkopuolelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Järjetön veropolitiikka

Väittääkö aloittaja että sosiaaliturvan taso on nyt alempi kuin ennen? Olisiko edes jotain lukuja tai muita todisteita e... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image