Kaupallinen yhteistyö

WORK-messujen teemoina työelämä ja yrittäjyys

PPY 7.10.2018 4:00
Anni Jyrinki
WORK 2018 -messut järjestetään Ouluhallissa 10.-11. lokakuuta. 

Pohjois-Pohjanmaan Messut ry:n toimitusjohtaja Anna Tiensyrjä kertoo WORK 2018 teemojen olevan työelämä ja rekrytointi, kouluttautuminen, yrittäjyys sekä tulevaisuuden työ.

”Tapahtumaan on koottu teemojen pohjalta vahva ohjelma. Yritykset voivat tavata potentiaalisia työntekijöitä tai alalle pyrkiviä, tuoda esille yritystään ja osaamistaan, kirkastaa työnantajamielikuvaansa tai kenties vaikkapa rekrytoida uuden työntekijän messuilta. Yrityksillä on mahdollisuus myös puheenvuoroihin tapahtumassa”, Tiensyrjä avaa päivien sisältöä.

Hän painottaa, että Pohjois-Suomen Messut ry haluaa tapahtuman avulla omalta osaltaan mahdollistaa kohtaamisia työnhakijoiden ja yritysten sekä koulutuspaikkaa etsivien ja oppilaitosten välillä.

”Haluamme olla mukana varmistamassa osaavan työvoiman riittävyyttä alueellamme tulevaisuudessakin.”

Uusi konsepti, laaja kohderyhmä

Kuinka hyvin nämä messut vetävät eli onko ollut helppoa saada näytteilleasettajia ja alueemme yrittäjiä mukaan?

”Tapahtuma on saanut näytteilleasettajilta varsin positiivisen vastaanoton. Olemme aiemmin järjestäneet Eteenpäin-messuja, joiden sisältö on liittynyt enemmän opiskeluun. Konseptin vaihtaminen muuttaa tapahtuman luonnetta ja uudella konseptilla järjestettävään tapahtumaan on toki alkuun vaikeampi saada näytteilleasettajia kuin jo vakiintuneeseen tapahtumaan. Toivottavasti yritykset kuitenkin rohkaistuisivat lähtemään mukaan, vaihtoehtoja osallistumiseen on monia.”
Tällä hetkellä yrityksiä on noin kolmasosa myydyistä näytteilleasettajapaikoista. Myynti on edelleen käynnissä.
”Nämä messut on tarkoitettu hyvin laajalle kohderyhmälle”, Tiensyrjä korostaa.
Eli messuvieraita ovat kaikki työelämästä, yrittäjyydestä ja opiskelusta kiinnostuneille – aina ensimmäistä opiskelu- tai työpaikkaa kartoittavasta henkilöstä jo työelämässä oleviin konkareihin. ”Uusien tapahtumien suhteen on hankala asettaa kävijätavoitteita, joten virallista kävijätoivetta ei ole julkaistu. Toivomme toki, että oululaiset löytävät sankoin joukoin paikalle.”
”Messuista voi ehdottomasti olla apua rekrytointiin ja uskon, että tämä on myös vaikuttanut monien yritysten osallistumiseen”.

Uusi väylä rekrytointiin

Yksi WORK 2018 -tapahtumassa mukana olevista yrityksistä on oululainen autolle.com. Mukaan messuille yritys innostui lähtemään pääasiassa rekrytoidakseen uusia työntekijöitä.

”Meillä on edelleen vahva kasvun vaihe menossa ja osaavalle henkilökunnalle on tulevaisuudessakin tarvetta”, toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja Niklas Nukari kertoo.

”Odotamme saavamme lisää näkyvyyttä työhakijoiden keskuudessa ja haluamme tuoda yritystämme yhä paremmin esille”, Nukari vielä jatkaa.

MAINOS

Uutisvirta

17:36
Kyselytunnilla Sipilää hiillostettiin Anne Bernerin SEB-pankin paikasta ja Jussi Niinistön taleban-kommenteista
17:00
Anita Korvan arvokisadebyytti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta hiihtäjälupaus ei työnnä päätään lumihankeen – "Olisi kiva itsekin olla joskus taistelemassa kärkisijoista tällaisissa kisoissa" Tilaajille
16:55
Mäki ja Hakola eivät yltäneet sprintin MM-välieriin, molemmat jäivät kolmansiksi
16:32
Poliisi pyytää tietoja Rovaniemellä varastetusta perävaunusta ja moottorikelkasta
16:23
Antti Kaikkonen tuuletuskokouksen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yksimielisesti
15:40
Oulun lääkärikopterin tukikohta saneerataan, valtion rahoitusta tuli 9 miljoonaa euroa toivottua vähemmän
15:35
Pääministeri SS-selvityksestä: "En lyttää historian tutkimusta, mutta ei kiistetä näiden miesten ansioita Suomen puolustuksessa"
82
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
75
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
47
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
30
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
27
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
26
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
22
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna illalla Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa jäätävän vesisateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

267 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Asunnon voi aina myydä ja muuttaa varakkaana vuokralle. Ulkomaillakin voi olla kuukausia vuodesta. Vuokralla ikänsä asun... Lue lisää...
Maksettu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image