Kaupallinen yhteistyö

Voiko työsuhteen purkaa koeaikana ilman perustetta?

PPY 23.4.2019 6:00
Toni Isoluoma

Koeajan tarkoituksena on varata työnantajalle mahdollisuus selvittää työntekijän ammattitaito ja soveltuvuus työhön, työyhteisöön ym. Työntekijällä taas on mahdollisuus saada selville, vastaavatko työ, työskentelyolot jne. hänen työsopimusta tehtäessä saamaansa käsitystä. Eräänlainen työsopimusoikeudellinen eiku-nappi siis.

Työsopimuslain 1 luvun 4 §:n mukaan, koeajan kuluessa työsopimus voidaan molemmin puolin purkaa. Työsopimusta ei saa kuitenkaan purkaa syrjivällä tai muutoinkaan koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallisilla perusteilla.

Riittääkö koeaikapurun perusteeksi sitten pelkkä vetoaminen koeaikaan vai pitääkö työnantajan esittää tätä tarkempia perusteluita? Käytäntö on vähän häilyvää, mutta vallalla olevan kannan mukaan vetoaminen koeaikaan on riittävää.

Toni Isoluoma
asianajaja, varatuomari

MAINOS

Kommentoi

Koeajan purkuun tulisi myös olla jokin oikea syy työnantajalta. Kuitenkaan usein ei sellaista esitetä koska kukaan ei lähde sitä mitenkään eteenpäin viemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ei taas työntekijän vinkkelistä ole mahdollista, koska saa karenssin! Tämmöinen yksipuolinen työnantajien mielivaltapolitiikka on ollut aina Suomessa ja koko ajan pahenee. Aivan niin kuin paikallinen sopiminen tarkoittaa monesti sitä, että käytännössä työnantaja sanelee ehdot ja siinä on sopiminen kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on jo uusi työpaikka tiedossa, niin silloin on mahdollista. Kerran olen lähtenyt koeajalla, oli surkea työpaikka joten etsin paremman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työntekijjä huomaa, ettei ko. työ vastaa hänen saamaansa käsitystä ja haluaa lopettaa työn koeajan kuluessa, tuleeko hänelle kuitenkin karenssi TE-keskuksesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee karenssi. Työntekijällä ei ole mahd. Purkaa työsopimusta koeajalla, ainoastaan terveydellisin perustein eikä sekään ole aina varmaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse perustella eikä kannata! Perusteluista voi tulla ongelma ja kun niitä ei tarvitse antaa niin älkää antako. Vaikka kysyttäisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Ja ottaa sitten uuden työntekijän tilalle - koeajalla, tietenki!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

109 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image