Kaupallinen yhteistyö

Vaalit työllistävät valokuvaus- ja vies­tin­täy­ri­tyk­siä

PPY 8.4.2019 8:30
Maija Pylväs

 

Valokuvaaja Reijo Koirikivi on kuvannut vaaliehdokkaita jo vuosikymmenien ajan.

Vaalit poikivat töitä eri alojen yrityksille – ennen kaikkea valokuvaus- ja markkinointiviestintäyrityksille. Oululainen valokuvaamo Studio P.S.V. on tehnyt puolueiden ja ehdokkaiden kanssa yhteistyötä jo vuosikymmenien ajan. Ensimmäiset yhteydenotot tulevia eduskuntavaaleja varten tulivat jo viime kesänä, mutta näin vaalien alla työt näiltä osin on enimmäkseen tehty.

Yrityksen perustajan ja palkitun valokuvaajan, Reijo Koirikiven mukaan ehdokaskuvauksia on ollut tänä talvena todella mukavasti – jopa enemmän kuin pitkään aikaan.

”Sosiaalinen media on ehdokkailla kovassa käytössä ja kuvia tarvitaan yhä enemmän. Sillä tavalla tämä on myös muuttunut, että jos aiemmin otettiin pelkkiä kasvokuvia, niin nykyään yhä useammin halutaan kuvasarja, jossa on kuvia eri rajauksilla. Näistä ehdokas sitten valitsee ne, jotka haluaa ottaa käyttöönsä”, Koirikivi kertoo.

Koirikiven mukaan osa ehdokkaista tietää tarkemmin, millaisia kuvia tulee tarvitsemaan omassa viestinnässään, kun taas osa antaa kuvaajalle täysin vapaat kädet. Vaalikuvat halutaan kuitenkin ottaa yleensä aina studiossa.

”Tietysti jokainen tarvitsee ainakin sen kasvokuvan ja sitten tiettyjä muita kuvia. Mitään kovin erikoisia kuvauspyyntöjä ei ole tullut. Suomalainen vaalikäytäntö on kohtalaisen konservatiivista”, Koirikivi sanoo.

Myös puolueilta tulee ohjeita, jotka vaikuttavat siihen, millaisia kuvia otetaan: Puolueet antavat ohjeistuksia esimerkiksi kuvien rajauksista ja joissakin tapauksissa jopa valaistuksesta.

Studio P.S.V:llä on yli 25 vuoden kokemus kuvauspalvelujen tuottamisesta – ja yhtä kauan on tehty myös vaalikuvauksia. Puolueiden kanssa käydään tarjouskilpailuja hyvissä ajoissa. Toisinaan kuvataan puolueen kaikki ehdokkaat tai sitten yksittäisiä ehdokkaita.

Koirikivi kertoo olevansa kiitollinen siitä, että kuvauksia riittää myös vaalien tiimoilta.

”Onhan se aina sellainen luottamuksenosoitus, kun meiltä ostetaan palveluja.”

Markkinointiviestintäyritys Punkton yrittäjä Petra Silvennoinen tekee yhdelle eduskuntavaaliehdokkaalle vaaliviestintää, mikä tarkoittaa pääasiassa ehdokkaan Facebook-sivun ylläpitoa. Lisäksi hän on viilannut ehdokkaan verkkosivujen tekstisisältöjä, ideoinut blogipostausten aiheita ja muuta kampanjointia.

”Olen suunnitellut ja aikatauluttanut someviestinnän ja teen myös maksettua mainontaa. Yhdessä ehdokkaan ja muun vaalitiimin kanssa pallotellaan ideoita. Mietitään, mitä ehdokas milloinkin haluaa kommentoida ja tuotetaan siitä sisältöä hänen Facebook-sivulleen”, Silvennoinen kertoo.

Silvennoisen mukaan ulkoistettu somesivuston ylläpito säästää ehdokkaan omaa aikaa ja on todennäköisesti tavoitteellisempaa kuin jos ehdokas tekisi sen itse.

”Sellainen työnjako kuitenkin on, että ehdokas hoitaa itse somekommentteihin vastaamisen ja minä tuen moderoinnissa.”

Sosiaalinen media on Silvennoiselle yksi isoimmista osa-alueista hänen työssään, joten tällainen vaaleihin liittyvä työ ei juuri eroa esimerkiksi jonkin yrityksen somesivuston ylläpidosta.

”Totta kai politiikka on aiheena sellainen, että ehdokkaan arvot eivät saa sotia omia arvojani vastaan. Samoilla linjoilla oleminen helpottaa myös toisten ajatuksiin hyppäämistä, kun sisältöä ja ideoita pohditaan.”

MAINOS

Kommentoi

ehdokkaan ei siis tarvitse ajatella naamakirjaansa - ajattelu ulkoistettu, sielläkin.

toinen ääripää:
tuli juuri radiosta mainos - kohta kahdeksankymppinen miljonääri haluaa neljännelle kaudelle
nukkumaan istuntosaliin.
rahalla ja jääräpäisyydellä vaikka keskittymishalu jo neljä vuotta sitten, lööppejä myöten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
29
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
22
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image