Kaupallinen yhteistyö

Työntekijät on voimavara

Marjo Kolehmainen toimitusjohtaja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
PPY 9.10.2019 6:00
Marjo Kolehmainen

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien maakunnallisen yrittäjäpalkinnon sai tänä vuonna Nevalanmäen Perhekodit Oy. Hieno yritys, jossa tehdään tärkeää työtä nuorten parissa. Palkintoa olivat hakeneet yrittäjälle omat työntekijät tämän tietämättään. Hieno osoitus, että yrityksessä on johtaminen kunnossa, luottamus pelaa ja yrittäjän tapaa toimia arvostetaan.

Työvoiman saatavuus on päivän mantra. Kohtaanto-ongelma, jossa meillä on yhtä aikaa pula tekijöistä ja liikaa työttömiä puhututtaa. Viimeisimmän pk-yritysbarometrin mukaan yritysten toimintaympäristö on eniten heikentynyt juuri työvoiman saatavuuden osalta ja se koetaan suurimpana kehittämisen esteenä. Pula osaajista on todellinen.
Suurin osa yrityksistämme on pieniä ja ne työllistävät alle 10 henkeä. Työntekemisen olosuhteet on pienissä yrityksissä hyvällä mallilla. TEM:in työolobarometrissä pienet työpaikat pärjäävät hyvin ja työntekijöiden ja työnantajan luottamus on parhaalla tolalla. Mitä työntekijöiden antamista vastauksista näkyy? Mitä pienempi yritys, sen paremmin tieto kulkee. Yrittäjä myös huolehtii työntekijöistään. Pienillä työpaikoilla työntekijät ovat varmimpia työpaikkansa säilymisestä. Ei ole harvassa nekään yrittäjät, jotka pienentävät ennemmin omaa toimentuloaan kuin lähtevät irtosanomisten tielle. Pienissä yrityksissä on parhaat mahdollisuudet vaikuttaa omiin työtehtäviin, työtahtiin ja töiden jakoon. Siitä huolimatta työntekijän saaminen pk-yrityksiin on monella alalla erittäin vaikeaa.
Monesti kuulee, että yrittäjillä ei ole koulutusta henkilöstöjohtamisesta ja johtaminen on opeteltu yrityksen kasvun myötä ja usein jopa kantapään kautta. Totta on, että pieneen yritykseen ei pysty mitään hr-johtajaa erikseen palkkaamaan. Tämä on myös yksi syy, miksi rekrytoinnissa ollaan varsin tarkkoja. Ei riitä, että palkattava on ammatti-ihminen. On löydyttävä myös hyvä asenne ja henkilön on sovelluttava työyhteisöön. Pienessä työyhteisössä yksikin työntekijä negatiivisuudellaan tai huonolla työasenteellaan tekee valtavasti hallaa ja vaikuttaa koko yrityksen kehitykseen. Hyvästä työntekijästä taas halutaan pitää viimeiseen asti kiinni. Yrittäjä jos joku tietää, että hyvät työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara.
Jokin aika sitten kuulin ajatuksen, että hyvin harva tänä päivänä enää haluaa esimiestehtäviin. Sen sijaan paras työpaikka olisi, jos pääsisi asiantuntijatehtäviin, yli neljän tonnin palkalla, ilman esimiesvastuuta. Nuorten työelämäodotukset 2018 -tutkimuksessa oli taas selvitelty, millainen on hyvä työpaikka nuoren mielestä. Merkityksellistä ei ollut palkka vaan työyhteisö, sen toimivuus sekä mahdollisuus tehdä merkityksellistä työtä.

Ihmisten johtaminen on haastavaa työtä, olipa työpaikka julkisella tai yksityisellä sektorilla kokoluokkaan katsomatta. Johtaminen tarvitsee kaikilla työpaikoilla nykypäivään sopivat joustavat ja innostava t keinot. Jos yrittäjät arkailevat palkata uusia ja koulutetut eivät ylipäätään halua johtaa, ollaan vaikeuksissa. Työpaikkasopimisen lisääminen toisi varmasti mielekkyyttä, josta hyötyvät kaikki. Toivottavasti sopimisen mahdollistavaa säädäntöä saataisiin mahdollisimman pian.

MAINOS

Kommentoi

Osaajista pula? Osaamisesta kyllä on pula, erityisesti yrittäjillä. Jos yrittäjä ei löydä hyvää työntekijää tai työntekijä ei tee työtänsä hyvin, se kielii oman osaamisen puutteesta.

Yrittäjäliiton soisi aloittavan kehitysohjelman jäsentensä osaamisen kehittämiseksi.

Kohtaanto-ongelmasta puhuminen massatyöttömyyden aikana on riivaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
20:03
Kärppien lahjakas puolustaja Aino Karppinen pelasi nuoruutensa poikien joukkueissa ja käy yhä poikajunioreiden treeneissä: "Tykkään, kun saa taklia, eikä tarvi väistellä ketään" Tilaajille
20:03
Odotukset korkealla Kärppien leirissä pudotuspelien alkaessa – "Mahdollisuudet mennä ihan päätyyn asti"
18:53
Suuta ei hoideta tarpeeksi – hammaslääkäriin pitäisi mennä kahden vuoden välein eikä kuin kampaajalle "tarvittaessa" Tilaajille
18:45
Suomen ampumahiihtäjät jäivät 20 parhaan ulkopuolelle MM-parisekaviestissä
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
40
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
29
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
26
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen
21
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image