Kaupallinen yhteistyö

Työllisyys puhuttaa kan­san­edus­ta­jaa ja ni­mik­ko­y­rit­tä­jää

PPY 30.8.2019 6:00
Anna-Tuulia Hautala

Kuulu Oy:n toimitusjohtaja Jonna Muurinen on kansanedustaja Mari-Leena Talvitien nimikkoyrittäjä. Heidän yhteistyönsä on vasta nupullaan, mutta syksyn mittaan Talvitie odottaa kuulevansa erityisesti yrittäjän näkymiä kotikaupungistaan.


Kansanedustajat ovat jälleen saaneet omat nimikkoyrittäjänsä. Kansanedustaja Mari-Leena Talvitie (kok.) oli mukana yhteistyössä jo viime vaalikaudella. Nyt hänen nimikkoyrittäjänään toimii Jonna Muurinen, Kuulu Oy:n toimitusjohtaja.

”Koen, että yhteistyöstä oli minulle hyötyä. Halusin taas mukaan”, Talvitie kertoo.

Muurinen on konseptissa mukana ensimmäistä kertaa. Hänen yrityksensä Kuulu on kovaa vauhtia kasvanut digimarkkinointiyritys.

”Kuulu on kasvanut muutamassa vuodessa yhden naisen yrityksestä 26 henkilöä työllistäväksi yritykseksi”, Muurinen kertoo.

Tämä sopii mainiosti Talvitielle, joka toivoi saavansa yhteistyökumppanikseen nimenomaan kasvuyrittäjän. Myös Kuulun uusi ala ja tulevaisuuden näkymät kiehtovat häntä.

”On kiinnostavaa kuulla Jonnan ajatuksia 2020-luvusta ja siitä, miten hallittua kasvua voi rakentaa mediamarkkinoilla.”

Yrittäjän näkymä kotikaupunkiin

Talvitien ja Muurisen yhteistyö käynnistyy kunnolla syksyllä. Molemmat odottavat tulevaa mielenkiinnolla. Talvitie odottaa kuulevansa erityisesti yrittäjän näkymiä koti-
kaupungista.

”Haluan kuulla asioista, joita voisi parantaa Oulussa. Esimerkiksi minua kiinnostaa kuulla työvoiman saannista, kannustinloukuista sekä millaisia koulutustarpeita digialalla on.”

Myös Muurinen odottaa yhteisiä keskusteluita työllistämisasioista. Lisäksi hän haluaa puhua perhevapaista sekä vanhempainrahasta.

”Nämä ovat minulle tärkeitä asioita sekä henkilökohtaisesti että työnantajana. Tietysti keskustelen mielelläni mistä tahansa, jossa voin Mari-Leenaa auttaa.”

Mahdollisuus vaikuttaa 

Kansanedustaja Mari-Leena Talvitie ja nimikkoyrittäjä Jonna Muurinen tekevät yhteistyötä tulevan vaalikauden ajan. Talvitie aikoo kutsua Muurisen eduskuntaan käymään ja tutustumaan poliittiseen päätöksentekoon. KUVA: Ester van Dam

Yhteistyötä Muurinen pitää loistavana tilaisuutena vaikuttaa. Hän tarttuukin hanakasti eri vaikuttamistilaisuuksiin.

”En ole varma, olisiko riittänyt puhti, jos kansanedustaja olisi ollut kaukana omista arvoistani. Tiedän Mari-Leenan olevan lähellä niitä asioita, joihin haluan vaikuttaa. Kumpikin osapuoli hyötyy, jos pystyn avartamaan hänen näkemyksiään.”

Talvitiestä onkin tärkeää saada tietoa yrittäjän näkökulmasta sekä kansalaislähtöisesti.

”Asiat näyttävät erilaisilta lainsäätäjän silmin. Edistimme viime vaalikaudella kokoomuksessa yrittäjien toiveita, kuten vauvarahaa ja yrittäjien perheenjäsenen sosiaaliturvaa. Toivon yrittäjiltä viestejä juuri siitä, miten esimerkiksi perhevapaita voidaan kehittää.”

Arkisia lounas tapaamisia

Talvitie ja Muurinen aikovat pitää yhteyttä pääasiassa etäyhteyksin, mutta nähdä myös kasvotusten. Kuulun toimisto ja Talvitien koti sijaitsevat lähekkäin, joten yhteisiä näkemisiä on helpompi sopia.

”Perheenäitinä on hyvä yhdistää asioita ja sovittaa tapaamiset normaalien kulkureittien varrelle, jolloin arki sujuvoituu”, Talvitie kertoo.

”Olemme molemmat kiireisiä. Syödä pitää kuitenkin päivittäin, joten jos kumpikin sattuu olemaan Oulussa, lounas olisi mainio tapaamisaika”, Muurinen sanoo.

Molemmat pitävät nimikkoyrittäjäkonseptia hyvänä asiana, jos molemmat osapuolet sitoutuvat yhteistyöhön.

”Tämä on toimiva ja tarpeellinen idea. Ihmisten kautta on helpompi sitoutua kuulumisten vaihtoon ja alan asioiden edistämiseen”, Talvitie pohtii.

”Sekä yrittäjät että kansanedustajat ovat keskimäärin aika vaikutushaluisia ja usein vahvojakin mielipiteissään. Laajempi näkemys asioihin tuskin haittaa ketään”, Muurinen lisää.

”Asiat näyttävät erilaisilta lainsäätäjän silmin.”

Kansanedustaja ja nimikkoyrittäjä

  • Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät on nimennyt nimikkoyrittäjät niitä toivoneille alueen kansanedustajille. 
  • Nimikkoyrittäjät toimivat kansanedustajan oman vaalipiirin alueella.
  • Nimikkoyrittäjä auttaa, kun kansanedustaja tarvitsee tietoa yrittäjyydestä. Samalla nimikkoyrittäjä pysyy ajan tasalla siitä, mitä yrittäjiä koskevassa päätöksenteossa tapahtuu.
  • Yrittäjän ja kansanedustajan yhteydenpidon on tarkoitus kestää koko vaalikauden.
  • Suomen Yrittäjät aloitti nimikkoyrittäjäkonseptin viime vaalikauden alussa vuonna 2015.
MAINOS

Kommentoi

Pitäsikö kansanedustajille nimetä nimikkötyötön, jotta saisivat toisenlaisiakin näkemyksiä. He tuntuvat olevan pahiten pihalla juuri työttömien tilanteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:15
Mies löi naista 13 kertaa puukolla ylävartaloon Raahessa, miehen mukaan kyse oli hätävarjelusta – syyttäjä vaatii vankeustuomiota
11:06
Henkilöautot nokkakolarissa Kalajoella – viisi henkilöä loukkaantui, kaksi vakavammin
11:05
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
10:52
Kerrostalohuoneistossa syttyi tulipalo Sotkamossa – yksi ihminen vietiin jatkohoitoon
10:52
Suomen vanhin lotta Saara Kanerva on kuollut – 107-vuotias Kanerva oli Tornion vanhin asukas
10:33
Keskustan Minna-Maaria Sipilä eroaa Kempeleen kunnanhallituksen jäsenyydestä – vetoaa kahdella paikkakunnalla asumiseen
10:14
Näin Hahtiperän hylyn kappaleita lastattiin autoon Oulussa
52
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
38
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
26
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
24
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
19
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"
15
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
14
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image