Kaupallinen yhteistyö

Tuiran Fysion omis­ta­jan­vaih­dos sujui ongelmitta

Ville-Antti Jaakkola ( vas. ) kokee omistajanvaihdoksen onnistuneen. Ennen yrittäjyyttä hän oli Mikko Hirvimäen kollega ja työkaveri. KUVA: Ville Koivuniemi
PPY 12.6.2017 6:00
Ville Koivuniemi

Nykyisin firmansa yrittäjänä ja toimitusjohtajana toimiva Ville-Antti Jaakkola oli aiemmin yrityksensä työntekijä. Onnistuneen omistajanvaihdoksen kulmakiviä olivat järkevä hinta ja hyvä vaihdosprosessin suunnittelu.

Idea Tuiran Fysion ostamisesta ja yrittäjyydestä kävi fysioterapeutti Ville-Antti Jaakkolan mielessä ensimmäistä kertaa tämän vuosikymmenen alussa. Jaakkolan silloiset esimiehet Terho Kaikkonen ja Jukka Klemettinen kertoivat tuolloin aikeistaan lopettaa Tuiran Fysion yrittäjinä.

– Hei antoivat kaikille silloisille työntekijöille mahdollisuuden yrityksen ostamiseen. Kumpikaan heistä ei ollut virallisesti eläkeiässä, joten mitään kiirettä asialla ei silloin ollut. Olin kuitenkin ainoa halukas, ja ajattelinkin niin, että haluan olla yrittäjänä yksin, Jaakkola toteaa.

Syksyllä 2013 omistajanvaihdos oli edennyt niin pitkälle, että kaikki muutkin tiesivät, että Jaakkolasta tulee heidän pomonsa. Virallinen omistajanvaihdos tapahtui kuitenkin vasta syksyllä 2014.

– Oli oikeastaan hyvä, että prosessi kesti sen vuoden. Ehdin siinä tutustua siihen, miten asiat toimivat. Opin esimerkiksi kilpailutuksista ja hankinnoista, joita sain siis silloin tehdä vielä vanhan firman piikkiin, Jaakkola sanoo.

Myös työkaveruussuhteen muuttuminen esimies-alais-suhteeksi tapahtui tuon vuoden aikana.

– Se nosti minut tähän rooliin. Jukalla ja Terholla auktoriteetti oli jo valmiina, mutta minun kohdallani tilanne oli eri, koska ikään kuin ostin auktoriteetin itselleni, Jaakkola summaa.

Selvät sävelet kehittämisestä

Kun Jaakkola aloitti Tuiran Fysion yrittäjänä, hänellä oli heti selvät sävelet siitä, miten hän kehittäisi sen toimintaa aiempaa moniammatillisempaan suuntaan.

Liiketoiminnan kasvaessa Tuiran Fysio vaihtoi tilansa suurempiin Tuiran sisällä. Lisätilalle oli pian tarvetta, ja sitä hankittiin Oulun keskustasta. Keskustan tiloihin on valmistumassa tilat myös kahdelle hierojalle, psykoterapeutille ja lääkärille.

– Meillä saattaa tyypillisesti olla esimerkiksi asiakkaita joilla on vaivoja, joita ei saa hieroa. Tai toisaalta osa fysioterapiaan tulevista saattaisi hyötyä hieronnasta tukihoitomuotona, Jaakkola kuvaa.

Idea on joka tapauksessa kirkas: Jaakkola haluaa tarjota asiakkaalle entistä laajemmin tukipalveluita fysioterapian rinnalle.

Edes asianajajan lasku ei harmittanut

Kun Jaakkola arvioi jälkiviisaana omistajanvaihdoksen tekemistä prosessina, hän ei juuri muuttaisi mitään. Hänen mukaansa avainasemassa omistajanvaihdoksen sujuvuudelle oli sekä myyjän että ostajan näkökulmasta onnistunut kauppahinta.

– Jos jokin yksityiskohta pitää miettiä, niin lakimiespalveluja olisi ollut käytettävissä aika paljon maksuttomanakin. Niitä taisin maksaa kuuden tuhannen euron edestä. Ne oppirahat olisivat voineet jäädä maksamatta, mutta toisaalta lakimiespalveluiden ansiosta säästin isomman summan muualla.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät palvelee omistajanvaihdoksissa

Pohjois-Pohjanmaalla
on odotettavissa tulevan
10 vuoden aikana lähes
90 sukupolvenvaihdosta ja
lähes 150 yrityskauppaa
vuosittain, selviää valtakunnallisesta omistajanvaihdosbarometristä (2015).

Pohjois-Suomen Yrityspörssi
(www.psyritysporssi.fi) on vasta avattu kauppapaikka, jossa kohtaavat
pohjoissuomalaiset ostajat, myyjät ja palveluntarjoajat. 
Avajaistarjouksena 
verkkoilmoituksista alennusta -50%.
Lisätiedot Tommi Sirviöltä
tommi.sirvio@yrittajat.fi, 
050 320 2092.

 

MAINOS

Uutisvirta

15:41
Sää kylmenee pääsiäiseksi, taivaalta tulee sadetta monenlaisessa olomuodossa – merellä jopa myrskytuulia
15:22
Kunnille tulee vähintään miljardin euron tukipaketti ja lisäksi kuntien verotulomenetykset korvataan väliaikaisesti
15:17
"Lapset saavat siis vapaasti meluta ja juosta pitkin hotellin käytäviä" – Liminganlahden hotellin saa nyt kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla
15:00
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien iso tehtävä on auttaa maakunnan yrittäjät selviämään katastrofista Kaupallinen yhteistyö
14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
14:46
Hallitukselta historiallisen suuri lisätalousarvio: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
14:42
Hallitus antaa 450 miljoonaa euroa lisää suoria avustuksia yrityksille – avustuspotti nousee jo liki 1,5 miljardiin euroon
97
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
14
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image