Kaupallinen yhteistyö

Tuiran Fysion omis­ta­jan­vaih­dos sujui ongelmitta

Ville-Antti Jaakkola ( vas. ) kokee omistajanvaihdoksen onnistuneen. Ennen yrittäjyyttä hän oli Mikko Hirvimäen kollega ja työkaveri. KUVA: Ville Koivuniemi
PPY 12.6.2017 6:00
Ville Koivuniemi

Nykyisin firmansa yrittäjänä ja toimitusjohtajana toimiva Ville-Antti Jaakkola oli aiemmin yrityksensä työntekijä. Onnistuneen omistajanvaihdoksen kulmakiviä olivat järkevä hinta ja hyvä vaihdosprosessin suunnittelu.

Idea Tuiran Fysion ostamisesta ja yrittäjyydestä kävi fysioterapeutti Ville-Antti Jaakkolan mielessä ensimmäistä kertaa tämän vuosikymmenen alussa. Jaakkolan silloiset esimiehet Terho Kaikkonen ja Jukka Klemettinen kertoivat tuolloin aikeistaan lopettaa Tuiran Fysion yrittäjinä.

– Hei antoivat kaikille silloisille työntekijöille mahdollisuuden yrityksen ostamiseen. Kumpikaan heistä ei ollut virallisesti eläkeiässä, joten mitään kiirettä asialla ei silloin ollut. Olin kuitenkin ainoa halukas, ja ajattelinkin niin, että haluan olla yrittäjänä yksin, Jaakkola toteaa.

Syksyllä 2013 omistajanvaihdos oli edennyt niin pitkälle, että kaikki muutkin tiesivät, että Jaakkolasta tulee heidän pomonsa. Virallinen omistajanvaihdos tapahtui kuitenkin vasta syksyllä 2014.

– Oli oikeastaan hyvä, että prosessi kesti sen vuoden. Ehdin siinä tutustua siihen, miten asiat toimivat. Opin esimerkiksi kilpailutuksista ja hankinnoista, joita sain siis silloin tehdä vielä vanhan firman piikkiin, Jaakkola sanoo.

Myös työkaveruussuhteen muuttuminen esimies-alais-suhteeksi tapahtui tuon vuoden aikana.

– Se nosti minut tähän rooliin. Jukalla ja Terholla auktoriteetti oli jo valmiina, mutta minun kohdallani tilanne oli eri, koska ikään kuin ostin auktoriteetin itselleni, Jaakkola summaa.

Selvät sävelet kehittämisestä

Kun Jaakkola aloitti Tuiran Fysion yrittäjänä, hänellä oli heti selvät sävelet siitä, miten hän kehittäisi sen toimintaa aiempaa moniammatillisempaan suuntaan.

Liiketoiminnan kasvaessa Tuiran Fysio vaihtoi tilansa suurempiin Tuiran sisällä. Lisätilalle oli pian tarvetta, ja sitä hankittiin Oulun keskustasta. Keskustan tiloihin on valmistumassa tilat myös kahdelle hierojalle, psykoterapeutille ja lääkärille.

– Meillä saattaa tyypillisesti olla esimerkiksi asiakkaita joilla on vaivoja, joita ei saa hieroa. Tai toisaalta osa fysioterapiaan tulevista saattaisi hyötyä hieronnasta tukihoitomuotona, Jaakkola kuvaa.

Idea on joka tapauksessa kirkas: Jaakkola haluaa tarjota asiakkaalle entistä laajemmin tukipalveluita fysioterapian rinnalle.

Edes asianajajan lasku ei harmittanut

Kun Jaakkola arvioi jälkiviisaana omistajanvaihdoksen tekemistä prosessina, hän ei juuri muuttaisi mitään. Hänen mukaansa avainasemassa omistajanvaihdoksen sujuvuudelle oli sekä myyjän että ostajan näkökulmasta onnistunut kauppahinta.

– Jos jokin yksityiskohta pitää miettiä, niin lakimiespalveluja olisi ollut käytettävissä aika paljon maksuttomanakin. Niitä taisin maksaa kuuden tuhannen euron edestä. Ne oppirahat olisivat voineet jäädä maksamatta, mutta toisaalta lakimiespalveluiden ansiosta säästin isomman summan muualla.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät palvelee omistajanvaihdoksissa

Pohjois-Pohjanmaalla
on odotettavissa tulevan
10 vuoden aikana lähes
90 sukupolvenvaihdosta ja
lähes 150 yrityskauppaa
vuosittain, selviää valtakunnallisesta omistajanvaihdosbarometristä (2015).

Pohjois-Suomen Yrityspörssi
(www.psyritysporssi.fi) on vasta avattu kauppapaikka, jossa kohtaavat
pohjoissuomalaiset ostajat, myyjät ja palveluntarjoajat. 
Avajaistarjouksena 
verkkoilmoituksista alennusta -50%.
Lisätiedot Tommi Sirviöltä
tommi.sirvio@yrittajat.fi, 
050 320 2092.

MAINOS

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
78
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
37
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
33
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
33
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image