Kaupallinen yhteistyö

Tuiran Fysion omis­ta­jan­vaih­dos sujui ongelmitta

Ville-Antti Jaakkola ( vas. ) kokee omistajanvaihdoksen onnistuneen. Ennen yrittäjyyttä hän oli Mikko Hirvimäen kollega ja työkaveri. KUVA: Ville Koivuniemi
PPY 12.6.2017 6:00
Ville Koivuniemi

Nykyisin firmansa yrittäjänä ja toimitusjohtajana toimiva Ville-Antti Jaakkola oli aiemmin yrityksensä työntekijä. Onnistuneen omistajanvaihdoksen kulmakiviä olivat järkevä hinta ja hyvä vaihdosprosessin suunnittelu.

Idea Tuiran Fysion ostamisesta ja yrittäjyydestä kävi fysioterapeutti Ville-Antti Jaakkolan mielessä ensimmäistä kertaa tämän vuosikymmenen alussa. Jaakkolan silloiset esimiehet Terho Kaikkonen ja Jukka Klemettinen kertoivat tuolloin aikeistaan lopettaa Tuiran Fysion yrittäjinä.

– Hei antoivat kaikille silloisille työntekijöille mahdollisuuden yrityksen ostamiseen. Kumpikaan heistä ei ollut virallisesti eläkeiässä, joten mitään kiirettä asialla ei silloin ollut. Olin kuitenkin ainoa halukas, ja ajattelinkin niin, että haluan olla yrittäjänä yksin, Jaakkola toteaa.

Syksyllä 2013 omistajanvaihdos oli edennyt niin pitkälle, että kaikki muutkin tiesivät, että Jaakkolasta tulee heidän pomonsa. Virallinen omistajanvaihdos tapahtui kuitenkin vasta syksyllä 2014.

– Oli oikeastaan hyvä, että prosessi kesti sen vuoden. Ehdin siinä tutustua siihen, miten asiat toimivat. Opin esimerkiksi kilpailutuksista ja hankinnoista, joita sain siis silloin tehdä vielä vanhan firman piikkiin, Jaakkola sanoo.

Myös työkaveruussuhteen muuttuminen esimies-alais-suhteeksi tapahtui tuon vuoden aikana.

– Se nosti minut tähän rooliin. Jukalla ja Terholla auktoriteetti oli jo valmiina, mutta minun kohdallani tilanne oli eri, koska ikään kuin ostin auktoriteetin itselleni, Jaakkola summaa.

Selvät sävelet kehittämisestä

Kun Jaakkola aloitti Tuiran Fysion yrittäjänä, hänellä oli heti selvät sävelet siitä, miten hän kehittäisi sen toimintaa aiempaa moniammatillisempaan suuntaan.

Liiketoiminnan kasvaessa Tuiran Fysio vaihtoi tilansa suurempiin Tuiran sisällä. Lisätilalle oli pian tarvetta, ja sitä hankittiin Oulun keskustasta. Keskustan tiloihin on valmistumassa tilat myös kahdelle hierojalle, psykoterapeutille ja lääkärille.

– Meillä saattaa tyypillisesti olla esimerkiksi asiakkaita joilla on vaivoja, joita ei saa hieroa. Tai toisaalta osa fysioterapiaan tulevista saattaisi hyötyä hieronnasta tukihoitomuotona, Jaakkola kuvaa.

Idea on joka tapauksessa kirkas: Jaakkola haluaa tarjota asiakkaalle entistä laajemmin tukipalveluita fysioterapian rinnalle.

Edes asianajajan lasku ei harmittanut

Kun Jaakkola arvioi jälkiviisaana omistajanvaihdoksen tekemistä prosessina, hän ei juuri muuttaisi mitään. Hänen mukaansa avainasemassa omistajanvaihdoksen sujuvuudelle oli sekä myyjän että ostajan näkökulmasta onnistunut kauppahinta.

– Jos jokin yksityiskohta pitää miettiä, niin lakimiespalveluja olisi ollut käytettävissä aika paljon maksuttomanakin. Niitä taisin maksaa kuuden tuhannen euron edestä. Ne oppirahat olisivat voineet jäädä maksamatta, mutta toisaalta lakimiespalveluiden ansiosta säästin isomman summan muualla.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät palvelee omistajanvaihdoksissa

Pohjois-Pohjanmaalla
on odotettavissa tulevan
10 vuoden aikana lähes
90 sukupolvenvaihdosta ja
lähes 150 yrityskauppaa
vuosittain, selviää valtakunnallisesta omistajanvaihdosbarometristä (2015).

Pohjois-Suomen Yrityspörssi
(www.psyritysporssi.fi) on vasta avattu kauppapaikka, jossa kohtaavat
pohjoissuomalaiset ostajat, myyjät ja palveluntarjoajat. 
Avajaistarjouksena 
verkkoilmoituksista alennusta -50%.
Lisätiedot Tommi Sirviöltä
tommi.sirvio@yrittajat.fi, 
050 320 2092.

MAINOS

Uutisvirta

19:02
Susijengiä ei lykästänyt EM-karsintojen arvonnassa – "Kovin mahdollinen lohko"
19:00
Panu Johansson on vesitornien taltijoija, joka valmistelee kokeellista elokuvaa taajamien maamerkeistä Tilaajille
18:50
Poroa väistänyt autoilija suistui tieltä Kuusamossa
18:00
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä: näytteitä Tornionjoella sairastuneista lohista lähtenyt Ruokavirastoon tutkittavaksi – "En usko, että menee kovin kauan, ennen kuin jotakin tiedetään" Tilaajille
17:56
Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaarasta
17:23
Ennennäkemätön tulos Ukrainan vaaleissa: paikallisten odotukset korkealla, mutta presidentin puolueen aikeet ovat epäselvät
17:21
Al-Taee STT:lle: "Se Hussein ei enää ole olemassa" – SDP:n eduskuntaryhmä kuulee kansanedustajaa vasta syyskuussa
127
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
48
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
47
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
44
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
31
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
30
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on kännipäissään oma itsensä

Just. Miksi se viina on räyhäjuomaa joillekin ja miksi sen vuoksi on eniten avioeroja? Pitäskö se tuleva mies juottaa p... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image