Kaupallinen yhteistyö

Toimivat verkostot aloittavan yrityksen tukena

PPY 26.3.2017 6:00
Marika Kumpulainen

Aloitteleva yrittäjä kohtaa todennäköisesti monenlaisia haasteita. Suunniteltu liike-idea, tai kilpailutilanne herättää kysymyksiä, ihmettelijöitä riittää. Sinnikkyys ja rautainen selkäranka palkitaan kuitenkin lopulta, mikäli asiat on tehty oikein.

On tärkeää, että usko omiin unelmiin ja omaan tekemiseen loistaa kirkkaana niinäkin päivinä, kun vastoinkäymisiä sattuu tielle useampia, kun olisi tarpeen.

Omaan intuitioon kannattaa luottaa, joskin järjen ääntäkään ei sovi unohtaa. Mitään suuria valmiita verkostoja yrityksen perustamisvaiheessa ei välttämättä tarvitse, ne ovat kuitenkin hyvä tuki ja turva liiketoiminnan kasvattamisen kannalta. On rikkaus saada viettää aikaa eri alojen yrittäjien kanssa ja vaihtaa kokemuksia usein todella samankaltaisista yrityselämän tilanteista.

Kun kuulet Riston firmassa käynnissä olevista järjestelyistä, saatat huomata, ettei edellisellä viikolla omassa yrityksessäsi kohtaamasi haaste sittenkään ollut niin ennennäkemättömän kauhea kuin aluksi luulit.

Myöhemmin kun kokemuksia on jaettu pidemmän aikaa, huomaat mahdollisesti jo käynnissä olevassa tilanteessa katselevasi asiaa uudemmasta perspektiivistä.

Vertaistuki on korvaamatonta, ja sitä saa toimivista verkostoista. Aloittava yrittäjä voi löytää arvokkaita kontakteja esimerkiksi Finnveran, pankin, uusyrityskeskuksen, vakuutusyhtiön tai jonkin muun yrityksille palveluja tarjoavan tahon järjestämistä tilaisuuksista. Monenlaisia erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia järjestetään Oulunkin alueella varsin kiitettävästi, esimerkiksi yrittäjäyhdistyksen ja nuorkauppakamarin toimesta.

Valinnanvaraa löytyy laidasta laitaan, rennosta illan vietosta erilaisiin koulutuksellisiin tilaisuuksiin ja seminaareihin.

”Älä mieti mitä voit myydä, vai miten voit auttaa” –lausahdus on jäänyt mieleeni jostakin monista myyntikoulutuksista.

Lauseeseen kätkeytyy mielestäni suuri opetus. Kun verkostoidut ja olet avuksi ympärillä oleville ihmisille, rakennat omaa asiakaskuntaasi kuin huomaamatta.

Jos on saanut lahjaksi erityislahjoja tai osaamista, kannattaa avuja käyttää muiden hyväksi pyyteettä.

Nuorena yrittäjänä koen, että liiketoiminta ainakin minun alallani rakentuu suurilta osin toimivien verkostojen ympärille.

Asiaa ei välttämättä heti huomaa tai tule ajatelleeksi, mutta varmasti monen yrittäjän asiakaskunta muodostuu huomaamatta eri verkostojen myötävaikutuksesta.

On hyvä tuntea kohderyhmänsä ja antaa aikaa siellä missä tarvitaan.

 

Usko itseesi, jalkaudu kentälle
ja pidä pää kylmänä!

MAINOS

Uutisvirta

17:36
Kyselytunnilla Sipilää hiillostettiin Anne Bernerin SEB-pankin paikasta ja Jussi Niinistön taleban-kommenteista
17:00
Anita Korvan arvokisadebyytti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta hiihtäjälupaus ei työnnä päätään lumihankeen – "Olisi kiva itsekin olla joskus taistelemassa kärkisijoista tällaisissa kisoissa" Tilaajille
16:55
Mäki ja Hakola eivät yltäneet sprintin MM-välieriin, molemmat jäivät kolmansiksi
16:32
Poliisi pyytää tietoja Rovaniemellä varastetusta perävaunusta ja moottorikelkasta
16:23
Antti Kaikkonen tuuletuskokouksen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yksimielisesti
15:40
Oulun lääkärikopterin tukikohta saneerataan, valtion rahoitusta tuli 9 miljoonaa euroa toivottua vähemmän
15:35
Pääministeri SS-selvityksestä: "En lyttää historian tutkimusta, mutta ei kiistetä näiden miesten ansioita Suomen puolustuksessa"
82
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
71
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
47
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
30
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
27
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
25
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
22
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna illalla Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa jäätävän vesisateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

267 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Asunnon voi aina myydä ja muuttaa varakkaana vuokralle. Ulkomaillakin voi olla kuukausia vuodesta. Vuokralla ikänsä asun... Lue lisää...
Maksettu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image