Kaupallinen yhteistyö

Toimivat verkostot aloittavan yrityksen tukena

PPY 26.3.2017 6:00
Marika Kumpulainen

Aloitteleva yrittäjä kohtaa todennäköisesti monenlaisia haasteita. Suunniteltu liike-idea, tai kilpailutilanne herättää kysymyksiä, ihmettelijöitä riittää. Sinnikkyys ja rautainen selkäranka palkitaan kuitenkin lopulta, mikäli asiat on tehty oikein.

On tärkeää, että usko omiin unelmiin ja omaan tekemiseen loistaa kirkkaana niinäkin päivinä, kun vastoinkäymisiä sattuu tielle useampia, kun olisi tarpeen.

Omaan intuitioon kannattaa luottaa, joskin järjen ääntäkään ei sovi unohtaa. Mitään suuria valmiita verkostoja yrityksen perustamisvaiheessa ei välttämättä tarvitse, ne ovat kuitenkin hyvä tuki ja turva liiketoiminnan kasvattamisen kannalta. On rikkaus saada viettää aikaa eri alojen yrittäjien kanssa ja vaihtaa kokemuksia usein todella samankaltaisista yrityselämän tilanteista.

Kun kuulet Riston firmassa käynnissä olevista järjestelyistä, saatat huomata, ettei edellisellä viikolla omassa yrityksessäsi kohtaamasi haaste sittenkään ollut niin ennennäkemättömän kauhea kuin aluksi luulit.

Myöhemmin kun kokemuksia on jaettu pidemmän aikaa, huomaat mahdollisesti jo käynnissä olevassa tilanteessa katselevasi asiaa uudemmasta perspektiivistä.

Vertaistuki on korvaamatonta, ja sitä saa toimivista verkostoista. Aloittava yrittäjä voi löytää arvokkaita kontakteja esimerkiksi Finnveran, pankin, uusyrityskeskuksen, vakuutusyhtiön tai jonkin muun yrityksille palveluja tarjoavan tahon järjestämistä tilaisuuksista. Monenlaisia erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia järjestetään Oulunkin alueella varsin kiitettävästi, esimerkiksi yrittäjäyhdistyksen ja nuorkauppakamarin toimesta.

Valinnanvaraa löytyy laidasta laitaan, rennosta illan vietosta erilaisiin koulutuksellisiin tilaisuuksiin ja seminaareihin.

”Älä mieti mitä voit myydä, vai miten voit auttaa” –lausahdus on jäänyt mieleeni jostakin monista myyntikoulutuksista.

Lauseeseen kätkeytyy mielestäni suuri opetus. Kun verkostoidut ja olet avuksi ympärillä oleville ihmisille, rakennat omaa asiakaskuntaasi kuin huomaamatta.

Jos on saanut lahjaksi erityislahjoja tai osaamista, kannattaa avuja käyttää muiden hyväksi pyyteettä.

Nuorena yrittäjänä koen, että liiketoiminta ainakin minun alallani rakentuu suurilta osin toimivien verkostojen ympärille.

Asiaa ei välttämättä heti huomaa tai tule ajatelleeksi, mutta varmasti monen yrittäjän asiakaskunta muodostuu huomaamatta eri verkostojen myötävaikutuksesta.

On hyvä tuntea kohderyhmänsä ja antaa aikaa siellä missä tarvitaan.

 

Usko itseesi, jalkaudu kentälle
ja pidä pää kylmänä!

MAINOS

Uutisvirta

77
Oulun jättiruuhkassa mateli niin paljon autoja peräkanaa, ettei liikennelaskuri erottanut niitä toisistaan – "Varmasti tuhansia autoja enemmän kuin tavallisesti"
76
Keskusta ei halua kieltää dieseliä – jyrkkää dieselpolttoaineen hinnannousua puolue ei pysty estämään
63
Usealle Oulun keskustan katuosuudelle saa jatkossa pysäköidä vain toiselle puolelle katua – taustalla katujen kapeus
62
Coca-Colan joulurekka villitsi oululaiset – tuhannet jonottivat ilmaista limsaa, liikenne ruuhkautui
46
Pohjantien liikenne takkusi tuntikausia etelään päin menevillä kaistoilla – "Koin tänään pahimmat ruuhkat Oulussa ikinä"
41
Uutissuomalainen: Oikeusministeri selvityttää lapsiasiavaltuutetun taksikulut - oululaistaustainen Tuomas Kurttila perustelee taksin käyttöään sujuvuudella ja työhyvinvoinnilla
33
Yhdyskuntalautakunta päätti: Oululaisten jätemaksuihin kolmen prosentin korotus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Järjetön veropolitiikka

Väittääkö aloittaja että sosiaaliturvan taso on nyt alempi kuin ennen? Olisiko edes jotain lukuja tai muita todisteita e... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image