Kaupallinen yhteistyö

Toimivat verkostot aloittavan yrityksen tukena

PPY 26.3.2017 6:00
Marika Kumpulainen

Aloitteleva yrittäjä kohtaa todennäköisesti monenlaisia haasteita. Suunniteltu liike-idea, tai kilpailutilanne herättää kysymyksiä, ihmettelijöitä riittää. Sinnikkyys ja rautainen selkäranka palkitaan kuitenkin lopulta, mikäli asiat on tehty oikein.

On tärkeää, että usko omiin unelmiin ja omaan tekemiseen loistaa kirkkaana niinäkin päivinä, kun vastoinkäymisiä sattuu tielle useampia, kun olisi tarpeen.

Omaan intuitioon kannattaa luottaa, joskin järjen ääntäkään ei sovi unohtaa. Mitään suuria valmiita verkostoja yrityksen perustamisvaiheessa ei välttämättä tarvitse, ne ovat kuitenkin hyvä tuki ja turva liiketoiminnan kasvattamisen kannalta. On rikkaus saada viettää aikaa eri alojen yrittäjien kanssa ja vaihtaa kokemuksia usein todella samankaltaisista yrityselämän tilanteista.

Kun kuulet Riston firmassa käynnissä olevista järjestelyistä, saatat huomata, ettei edellisellä viikolla omassa yrityksessäsi kohtaamasi haaste sittenkään ollut niin ennennäkemättömän kauhea kuin aluksi luulit.

Myöhemmin kun kokemuksia on jaettu pidemmän aikaa, huomaat mahdollisesti jo käynnissä olevassa tilanteessa katselevasi asiaa uudemmasta perspektiivistä.

Vertaistuki on korvaamatonta, ja sitä saa toimivista verkostoista. Aloittava yrittäjä voi löytää arvokkaita kontakteja esimerkiksi Finnveran, pankin, uusyrityskeskuksen, vakuutusyhtiön tai jonkin muun yrityksille palveluja tarjoavan tahon järjestämistä tilaisuuksista. Monenlaisia erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia järjestetään Oulunkin alueella varsin kiitettävästi, esimerkiksi yrittäjäyhdistyksen ja nuorkauppakamarin toimesta.

Valinnanvaraa löytyy laidasta laitaan, rennosta illan vietosta erilaisiin koulutuksellisiin tilaisuuksiin ja seminaareihin.

”Älä mieti mitä voit myydä, vai miten voit auttaa” –lausahdus on jäänyt mieleeni jostakin monista myyntikoulutuksista.

Lauseeseen kätkeytyy mielestäni suuri opetus. Kun verkostoidut ja olet avuksi ympärillä oleville ihmisille, rakennat omaa asiakaskuntaasi kuin huomaamatta.

Jos on saanut lahjaksi erityislahjoja tai osaamista, kannattaa avuja käyttää muiden hyväksi pyyteettä.

Nuorena yrittäjänä koen, että liiketoiminta ainakin minun alallani rakentuu suurilta osin toimivien verkostojen ympärille.

Asiaa ei välttämättä heti huomaa tai tule ajatelleeksi, mutta varmasti monen yrittäjän asiakaskunta muodostuu huomaamatta eri verkostojen myötävaikutuksesta.

On hyvä tuntea kohderyhmänsä ja antaa aikaa siellä missä tarvitaan.

 

Usko itseesi, jalkaudu kentälle
ja pidä pää kylmänä!

MAINOS

Uutisvirta

21:18
Senior Advisor, herra Jalonen – Heinäpään haukka Kari Jalonen on Saksan maajoukkueen valmennuksen neuvonantaja Tilaajille
21:13
Tie 27 suljetaan liikenteeltä Haapajärvellä tiistaiksi rummunvaihdon vuoksi
20:49
Vincentilta lopetettiin elämää ylläpitävä hoito – Ranska on seurannut Lambertin perheen kiistelyä vegetatiivisessa tilassa olevan miehen kohtalosta
19:38
Suomalaisravintola joutui äärivasemmistolaisten ilkivallan kohteeksi Berliinissä – SS-muistoyhdistystä johtaneen osaomistajan eroilmoitus ei lopettanut iskuja Tilaajille
19:37
Kolumni: Sukellus MM-kisakaupungin sykkeeseen –  "Kosicen MM-isännillä on oudon kiero huumorintaju"
19:24
USA:n yleisesikunnan edustaja kehuu vuolaasti Rovajärven ampuma-aluetta – kansainvälisessä harjoituksessa ammuttiin maanantaina kovapanoksilla
19:11
Jukka Jalonen Leijonien pelitavasta: "Meillä on joka pelissä sauma voittaa"
124
Google asettaa Huaweille Android-käyttöjärjestelmän päivityskiellon – Petteri Järvinen: "Tämä on suomalaisille terve muistutus"
91
Vasemmistoliitolla vaikea hyväksyä talouden reunaehtoja: Hallitusneuvottelut keskeytyivät aamulla puoleen päivään saakka
63
Moni nuori pilaa elämänsä, kun luottotiedot menevät – Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Sara Mella: ”Pikavippimaailma saatava valvonnan alle”
40
Oulun yliopisto: Ilmastonmuutos aiheuttanut jo huomattavia vaikutuksia makean veden kiertokulussa arktisilla alueilla
30
Kuitukaapelin katkeaminen vaikeutti kaupankäyntiä Kaakkurissa, kun maksupäätteet eivät toimineet – ongelma jatkui useita tunteja
25
Päivi Räsänen tyrmää myöhäiset abortit – "Näissä on kyse lapsensurmasta"
20
Poliisilla harjoitusoperaatio Patelan omakotitaloalueella – mukana myös Hevi-panssariauto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Siksi koska keskikaiteella erotetulla moottoritiellä kuoleman tai vakavan loukkaantumisen todennäköisyys lähentelee noll... Lue lisää...
Homtom

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image