Kaupallinen yhteistyö

Täydellinen tee-elämys

Tommi ja Anne Linna rauhoittuvat teen ääreen vaihtamaan päivän kuulumiset. KUVA: Anni Jyrinki
PPY 17.6.2018 18:00
Anni Jyrinki

Kun oululainen yrittäjä, Netplazan toimitusjohtaja, Tommi Linna on lähdössä töistä, hän klikkaa kännykästä auki sovelluksen, jolla laittaa kotona keittiön pöydällä odottavan vedenkeittimen etänä päälle. Sovelluksella voi paitsi käynnistää keittimen, myös määritellä minkä asteista vettä haluaa sen lämmittävän. Sopiva vesi on valmiina, kun Tommi avaa kotioven kiireisen päivän jälkeen.

”Eri teelaadut vaativat vedeltä eri lämpötiloja”, Tommin vaimo Anne Linna neuvoo.

”Enemmän näistä teelaaduista ja valmistuksesta vaimo tietää kuin minä. Minä keskityn enemmän juomaan ja nauttimaan”, Tommi naurahtaa.

Linnojen kiinnostus teehen ja teekulttuuriin lähti liikkeelle oikeastaan siitä simppelistä syystä, että he eivät juo kahvia. Ja kun Anne ja Tommi puhuvat teestä, he eivät tarkoita markettien pussiteetä tai meille suomalaisille tuttuja maustettuja teitä. He tarkoittavat eri teelaatuja, eri vuodenaikaan poimittuja teelehtiä, eri maiden erilaisia teekulttuureja sekä rentoutumista ja hektisen päivän pysähdystaukoa estetiikan, aromien ja kokonaisvaltaisen elämyksen ääressä.

Kun ”ihan kiva” ei ole tarpeeksi

YouTube-kanava Meileaf on Linnojen perheessä kovassa käytössä. Kanavan pitäjä lontoolainen teekauppias neuvoo, kuinka valmistaa eri teelaatuja oikeaoppisesti ja mitä kaikkea teen nauttimiseen kuuluu.

”Minä olen semmoinen, että kun kiinnostun jostain, haluan mennä aiheeseen syvälle ja oppia mahdollisimman paljon. Kevyt pintaraapaisu ja ihan kiva eivät riitä”, Anne Linna kertoo kantaessaan kauniita teeastioita pöytään.

”Meillä on kaapeissa paitsi kymmeniä teelaatuja myös kaikille niille varmaan omat sopivat astiansa”, Tommi heittää nauraen väliin ja kertoo, että kun perhe muutti uuteen kotiin niin ensimmäisenä suunnilleen mietittiin mihin eri teet ja astiat laitetaan.

Puhtaita makuja

Anne tarjoilee tänään kolmea erilaista teetä.

Ensimmäisenä vuorossa on Mi Lan Xiang, jota nautitaan pienistä kupeista useita kupillisia peräjälkeen. Ensin Anne lämmittää kupit, sitten huuhtelee teelehdet ja sen jälkeen hauduttaa kannussa teetä.

”Tämän valmistustyylin nimi on Gong Fu. Tässä käytetään paljon lehtiä ja vähän vettä. Haudutus on nopea ja samoista lehdistä tehdään jopa kymmenen eri haudutusta.”

Linnat kertovat, että heillä nautittavat teet ovat aina maustamattomia ja eri maut tulevat esimerkiksi teen valmistusprosessista, maaperästä ja vuosikerroista.

Teet he tilaavat netistä ja tuovat mukanaan ulkomaanreissuilta.

 

Eri tee erilaisiin hetkiin

Mi Lan Xiang-teen jälkeen Anne tarjoilee vielä kahta erityyppistä teetä. Kauniissa kannussa kukaksi avautuva teeruusuke on valkoisen ja vihreän teen sekoitus, joka on miedomman makuista kuin aiemmin nautittu. Kolmas teelaji on nimeltään Pu-Erh.

”Haisee lannalta ja märältä maalta”, Tommi kuvailee ja kertoo, että kyseinen tee on paitsi hassun hajuista ja makuista myös erittäin vatsaystävällistä.

Pu-Erh maistuu aromistaan huolimatta lempeältä ja täyteläiseltä. Tommi pitää tästä teestä, mutta sanoo, että varsinaista suosikkia on vaikea nimetä.

”Eri päivinä ja eri kellonaikoihin maistuu erilainen tee”.

MAINOS

Uutisvirta

155
Kysyimme: Miksi Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta lentää Ranskaan?
84
Leveäkaistatien maalaukset sotkivat liikenteen Haukiputaalla – autoilijat ovat ajaneet erehdyksessä pientareen puolella
71
Pihlajalinnan paniikkireaktio – Suomen tärkeimmät kaupungit ovat syyllistyneet ”roskien” lakaisuun Lukijalta
51
HS-gallup: Perussuomalaiset nousussa ja vihreät laskussa – mutta mikä on suurin puolue?
48
Kauppaopiston rakennus Oulun Maunonkadulla halutaan purkaa – tontille suunniteltu seitsemänkerroksista kerrostaloa
35
Saksan liittopresidentti vierailee puolisoineen keskiviikkona Oulussa – "Sen tason vierailu, että odotetaan isoa näkyvyyttä Saksan päässä"
33
Terveydenhuollon henkilökunta on saamassa poliisivaltuuksia – ambulanssihenkilökunta pelkää työturvallisuutensa puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

ei todista mitään..Käykää kattoon jonojen pituutta kun ilmaisia ämpäreitä jaetaan.. Lue lisää...
Leipäjonojen pituus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image