Kaupallinen yhteistyö

Suurten suunnitelmien äärellä

Kultaseppänä työuransa aloittanut yrittäjä ja kauppaneuvos Mikko Keisu on helpottunut juuri päätökseen tulleesta kaavamuutoksesta Maikkulan kartanon alueelle. Lomakylän rakentaminen on nyt lupa aloittaa. KUVA: Maija Pylväs
PPY 25.3.2018 6:00
Maija Pylväs

Kun saapuu Maikkulan kartanon keltaisen päärakennuksen ja punaisten mökkien muodostamaan pihapiiriin, ilmassa on historian havinaa. Vaikka paikkaa on uudistettu määrätietoisesti vuosituhannen vaihteesta lähtien, perinteinen kartanotunnelma on säilytetty sen arvoisella tavalla.

Kartanon herra, kauppaneuvos ja pitkän linjan yrittäjä, Mikko Keisu on helpottunut juuri päätökseen tulleesta kaavamuutoksesta alueelle. Vihdoin on lupa rakentaa yli kymmenen vuotta suunniteltu lomakylä.

”Tarkoitus on laittaa projekti heti käyntiin. Ei kaivamalla monttuja vaan löytämällä hyvät yhteistyökumppanit. Sellainen ajatus ja usko on niin meillä kuin asiakkaillammekin, että tällaiselle keitaalle olisi käyttäjiä”, Keisu aloittaa.

Kun Leena ja Mikko Keisu vuonna 1999 ostivat Maikkulan kartanon, alueelle toteutettiin iso uudistus. Restaurointityön lisäksi pihapiiriin nousi myös joitakin uudisrakennuksia. Silti jo alusta lähtien ideana oli, että jotain suurempaa halutaan vielä toteuttaa. Ja ennen kaikkea saada alueelle majoituspalveluja, jotta mahdollisimman moni pääsisi osalliseksi Oulujoen varrella sijaitsevasta maalaismiljööstä.

Ekologinen puutalo­kokonaisuus

Tuleva lomakylä käsittää noin 60 huonetta sisältävän kartanohotellin lisäksi muun muassa 16 asuinrakennusta, harrastetalon sekä huoltotiloja. Ideana on rakentaa ekologinen puutalokokonaisuus.

”Ajatuksena on, että kun väestörakenne muuttuu ja ihmiset elävät yhä pitempään, iäkkäät ihmiset haluavat asua ainakin osan vuotta lähellä kaupunkia ja palveluiden ääressä”, Keisu taustoittaa.

Vaikka suuret ikäluokat ovat tulevan lomakylän tärkeä kohderyhmä, asumismuoto sopii myös lomailijoille, jotka kaipaavat steriilien hotellien sijaan kartanomaista asumismuotoa.

Puhdas luonto ja terveysmatkailua

Niin Maikkulan kartanon alueen kuin koko Oulun seudun matkailun tulevaisuuden teemaksi Keisu nostaa puhtaan luonnon sekä terveysmatkailun.

”Matkailijat ovat monesti iäkkäitä ja matkakohdetta mietitään vähän senkin mukaan, että jos sairastuu, onko apu lähellä. Ja tässäpä on yksi maailman parhaista sairaaloista viiden minuutin päässä. Ylipäätään ihmiset ovat valmiita satsaamaan terveyteen ja hyvinvointipalveluihin, jotka voisi yhdistää matkailuun.”

Myös turvallisuus on aihe, mikä Keisun mukaan on Oulun alueen lisäksi koko Suomen matkailuvaltti.

”Luonto on meidän vahvuus, ja luontoa tullaan katsomaan sen takia tänne, kun täällä on turvallista olla. Ei kukaan halua mennä ihastelemaan luontoa sellaiselle alueelle, jossa pitää koko ajan pelätä, että joku räjäyttää jotakin vieressä.”

Keisujen kulttuuriteko

Se, mitä Keisut ovat Maikkulan kartanon suhteen saaneet jo aikaan, on itsessään kulttuuriteko. Tilausravintolana toimivassa paikassa pidetään vuosittain yli 500 tilaisuutta hääjuhlista kokoustapahtumiin. Paikkaa ylläpidetään ympärivuotisesti vakituisten työntekijöiden voimin.

Onkin aiheellista kysyä, mistä kumpuaa se into ja energia kehittää aluetta vielä vain lisää.

”Yrittäjähenki. Siitä se varmaan tulee. Sitä haluaa olla vähän niin kuin oman onnensa herra ja tehdä asioita niin kuin itse parhaaksi näkee. Tulokset ovat mitä ovat, joko onnistuu tai ei onnistu. Menestyminen on osaamista mutta osittain myös tuuria.”

Vaikka paljon on yli seitsenkymppinen mies elämänsä aikana oppinut niin lomailua ei vieläkään. Maikkulan kartanon lisäksi Keisua työllistää vähintään yhtä paljon hänen perustamansa Oulun Koru Oy:n asiat.

”Jos arvostaa vapaa-aikaa enemmän kuin työntekoa, ei kannata alkaa yrittäjäksi. Maikkulan kartano vie varmasti yli puolet henkisestä panoksestani, mutta Oulun Koru keskustassa on se paikka, jonne joka aamu menen.”

Kartanon mailla asioita hoitaa myös vaimo Leena Keisu. Keisuilla on kuusi lasta, joista osa on mukana perheen yritystoiminnassa niin Oulussa kuin Helsingissä, jossa toimii Oulun Korun sisaryrityksiä.

”Maikkulan kartanon suhteen meillä on tietysti muitakin kuin taloudellisia arvoja. Tämä on myös meidän kesämökki”, Keisu tiivistää.

MAINOS

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image