Kaupallinen yhteistyö

Suomalaiseen designiin keskittyvä oululainen Kure sai alkunsa, kun yrit­tä­jä­opis­ke­li­jat ideoivat uudenlaisen ki­vi­jal­ka­kau­pan

Kuren yrittäjäkolmikko Jenni Santaniemi (vas.), Emma Pakanen ja Hannu Laukkanen. KUVA: Maija Pylväs
PPY 16.10.2019 6:00
Maija Pylväs

Suomalaiseen designiin keskittyvällä erikoisliikkeellä menee koko ajan paremmin.

Kaikki sai alkunsa Budapestissä. Kaupungin katuja tallatessa nuorella yrittäjäopiskelijajoukolla heräsi ajatus omasta ei-niin-perinteisestä kivijalkakaupasta.
”Alettiin pyöritellä ajatusta ja tehdä pohjalaskelmia, että olisiko sellainen mahdollista”, kertovat vuonna 2017 perustetun Kuren nykyinen yrittäjäkolmikko Emma Pakanen, Jenni Santaniemi ja Hannu Laukkanen.
Yritys syntyi siis Oulun ammattikorkeakoulun yrittäjyyteen keskittyvän Terwa-akatemian opiskelijoiden keskuudessa. Yhdeksän opiskelijan tiimi perusti Räikiä Oy -nimisen yrityksen, jonka suomalaiseen designiin keskittyvän kaupan nimeksi tuli Kure. Jo ennen kuin oli tietoa liiketiloista, opiskelijat alkoivat ottaa yhteyttä suomalaisiin laatumerkkeihin.
”Brändit piti houkutella tulemaan tänne, vaikka meillä ei ollut minkäänlaista näyttöä liiketiloista. Saatiin heille kuitenkin hyvin idea syötettyä”, Santaniemi sanoo.
Tilat löytyivät Hallituskadulta, läheltä rautatieasemaa maaliskuussa 2017 ja jo huhtikuun alussa pidettiin avajaiset.
”Se oli kuukauden tempaisu saada kaikki aikaiseksi.”

Tapahtumia myynnin ohessa

Heti alussa Kuren perustajilla oli vahva visio siitä, että he haluavat poiketa muista design-liikkeistä.
”Emme halunneet tästä sellaista valkoista ja kliinistä tilaa vaan rennon paikan, jossa soi musiikki”, Pakanen kertoo.
”Paras saamamme palaute on se, että tämä on niin kuin jonkun olohuoneeseen kävelisi. Se on se, mitä haettiin”, Laukkanen lisää.
Kure haluaa tarjota asiakkaille kokonaisvaltaisen elämyksen, joten liikkeessä on järjestetty monenlaisia tapahtumia syntymäpäivistä kesäjuhliin. Livemusiikki soi liikkeessä usein.
”Kivijalkaliikkeessä on tärkeää, ettei sieltä vain osteta tuotteita, vaan että kaupassa käyminen on kokonaisvaltainen elämys. Välillä pitää mennä muutenkin kuin myynti edellä. Se tuo lisäarvoa”, Pakanen pohtii.
Tänä syksynä Kure aloitti Marimekko Kioskin jälleenmyyjänä ainoana koko pohjoisessa Suomessa. Marimekko Kioski tarjoaa unisex-vaatemalliston uudenlaisella konseptilla ja ensimmäiseen kokoelmaan kuuluu vaatteiden lisäksi muun muassa laukkuja.

Asiakkaat tärkein markkinointikoneisto

Alkuperäisestä yhdeksän hengen tiimistä yritystä pyörittää nyt kolme, viime vuodenvaihteessa Terwa-akatemiasta valmistunutta tradenomia.
”Tavoitteena oli, että valmistuessamme koulusta tämä yritys työllistäisi ainakin osan porukasta. Ehkä meillä oli suurin intressi tähän hommaan ja tähän työhön.”
Kolmikon mukaan Kurella menee koko ajan paremmin ja myös verkkokauppaa kehitetään toimivammaksi.
”Liikkeen sijainti oli aluksi suurin kysymysmerkki. Että miten meidät löydetään, kun ydinkeskustan rakenne on hieman haastava. Mutta asiakkaat ovat olleet se meidän suurin markkinointikoneistomme, kun he ovat kertoneet kavereilleen ja tuoneet kavereitaan tänne. Sana on levinnyt.

”Tämä on kuin kävelisi jonkun olohuoneeseen.”

KURE

  • Vuonna 2017 perustettu suomalaisen designin erikoisliike Oulun keskustassa, Hallituskadulla.
  • Yritys syntyi Oulun ammattikorkeakoulun yrittäjyyteen keskittyvän Terwa-akatemian opiskelijoiden keskuudessa. Yrittäjinä toimivat Emma Pakanen, Jenni Santaniemi ja Hannu Laukkanen.
  • Liikkeestä löytyy yli 60 suomalaisen brändin vaatteita, asusteita ja sisustustuotteita. Uusimpana Marimekko Kioskin katumuoti-tuotteet.

 

MAINOS

Uutisvirta

9:02
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
9:00
Kärppäpuolustaja Taneli Ronkainen oli edellisen kerran tositoimissa vuosi sitten – "En pystynyt välillä kipujen takia istumaan koko peliä katsomossa" Tilaajille
9:00
Oululainen Henriika Weiste, 50, ohjaa jumppia ja aikoo olla iäkkäänä rautaisessa kunnossa: "Viittäkymppiä ajattelen sellaisena puolivälin pyykkinä" Tilaajille
8:41
Kotona lapsensa hoitavat saavat Oulussa asiakasmaksusta hyvityksen – lapsen ryhmän työntekijä soittaa huoltajalle lähiviikkoina
8:32
Lukija kuvasi drone-videolle Ouluhallin laajennustöitä
8:20
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä
7:08
Kalevan koiranpentulive – katso videolta, mitä kaikkea vauhdikasta tapahtui pentulaatikossa keskiviikkoaamuna
11
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
7
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
6
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
4
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä
3
Oulu valmistelee 54 miljoonan euron säästöjä – suurimmasta osasta säästötoimista päättäjillä yksimielisyys
3
KS: Peruttu Vuokatti Hiihto yhdistää Kainuun koronatapauksia
2
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image