Kaupallinen yhteistyö

Sosiaalisessa mediassa julkaistavat tarinat nostavat esiin vuoden pai­kal­li­syh­dis­tyk­sek­si valitun Siikajoen yrittäjät

Siikajoen paikallisyhdistys sai alueellisen tunnustuksen. Perusteena on muun muassa aktiivinen yhteydenpito kuntaan, hyvä tiedottaminen ja positiivinen jäsenmäärän kehitys. Palkinnon otti vastaan puheenjohtaja Kirsi Kivioja. KUVA: Ester van Dam
PPY 23.2.2020 6:00
Anna Tilvis

Siikajoella yrittäjien toimintaa vauhdittaa Virta-hanke. Sen tuo alueen yrittäjät tutuiksi riippumatta siitä, kuuluvatko he paikallisyhdistykseen. Keskeisin keino on yrittäjätarinat, jotka julkaistaan sosiaalisessa mediassa.

Siikajoen yrittäjät valittiin viime vuoden paikallisyhdistykseksi. Tunnustuksen otti vastaan puheenjohtaja Kirsi Kivioja.

Tuomiojalla asuva ja Mainosdraivi-mainostoimistoa pyörittävä Kivioja on idearikas tehopakkaus. Yrittäjien tapaamisissa syntyneet ajatukset kasvoivat Virta-hankkeeksi.

”Virta on äänitorvi kaikille Siikajoen yrittäjille. Teen yrittäjätarinat kaikista halukkaista yrittäjistä, myös maatalousyrittäjistä ja liiketoimintaa tekevistä yhdistyksistä.”

Aiheena on, miten minusta tuli yrittäjä. Toimenpiteisiin kuuluvat myös omat videot Youtube-palveluun. Yhteistyössä paikallislehden kanssa tehdään podcast-tallenteet.

Virta-hankkeessa haetaan yhteisöllisyyttä ja aktiivisuutta. Se ei ole yksittäisen yrittäjän menekinedistämistä eikä kuntamarkkinointia, vaan siitä hyötyvät sekä yrittäjät, kunta että kuntalaiset.

”Virta-hanke luo mielikuvaa ja hyvää henkeä, että Siikajoella on hyvä yrittää. Ihmiset alkavat uskoa siihen ja se toimii.”

Virta-hanke on vauhdittanut paikallisten yrittäjien toimintaa. Hankkeen Facebook-sivut saivat parissa viikossa yli kolmesataa tykkäystä.

Yrittäjille järjestetään teemailtoja ja -aamuja. Yhdistys on huolehtinut hyvin tiedottamisesta sekä yhteyksistä kuntaan.

Yksi peruste tunnustukselle oli, että pienessä kunnassa yrittäjäyhdistyksen jäsenkehitys on ollut positiivinen. Järjestäytymisaste prosentteina on keskimääräistä korkeampi. Uusille jäsenille lähetetään sähköposti kiitoskortin kanssa.

Kivioja siirtyi vuonna 2015 Uudenmaan Yrittäjistä Siikajoelle. Vuonna 2017 hänen valittiin yhdistyksen hallitukseen ja hänen vastuulleen tuli tiedottaminen. Vuonna 2019 hänet valittiin puheenjohtajaksi ja hän jatkoi myös tiedottajan roolissa.

”Kutsun itseäni julkiseksi kailottajaksi.”

”Meidän kunnanjohtaja sanoi, että Siikajoella ei vain yritetä, täällä myös onnistutaan. Mietin sitä ja lyhensin siitä hankkeelle sloganin: onnistutaan yrittämällä”, Kivioja kertoo.

MAINOS

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
37
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
11
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
5
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
4
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image