Kaupallinen yhteistyö

Säi­liö­pe­rä­vau­nu on tarkan työn tulos

Kiirettä pitää, totesivat Eero Koskelainen, Keijo Laurila ja Satu Heikkilä Nordic Tankin tehtaalla Oulun Oritkarissa. Kuvassa näkyvästä valmisteilla olevasta puoliperävaunusta on tulossa ylemmän kuvan puoliperävaunun kaltainen. KUVA: Ville Koivuniemi
PPY 9.9.2017 6:00
Ville Koivuniemi

Nordic Tankin tehdas Oulun Oritkarissa on ensisilmäyksellä niin siisti, ettei sitä edes luulisi konepajaksi. Täällä kuitenkin valmistuu suuri osa Suomen maanteitä kiertävistä kirkkaasta teräksestä valmistetuista tankeista eli kuorma-auton päällirakenteiksi tehdyistä säiliöistä ja säiliöperävaunuista – jotka kuljettavat esimerkiksi maitoa, kemian tuotteita ja vaarallisia aineita kohteisiinsa.

Säiliöiden laatuvaatimukset ovat korkeat, koska säiliöt liikkuvat liikenteessä.

– Niiden tulee kestää koviakin kolhuja ja myös kaatumistilanteessa tiiveys on olennainen tekijä ympäristöhaittojen estämiseksi, Nordic Tankin toimitusjohtaja Satu Heikkilä sanoo.

Toisaalta kaikkien elintarvikkeiden säiliöissä hygieenisyys on erittäin tärkeää. Säiliöiden ostajat vaativat säiliöitä, jotka on mahdollista puhdistaa erittäin hyvin.

– Säiliön hitsaussaumoista kymmenen prosenttia röntgenkuvataan sisältäen risteyskohtien tarkastuksen. Valmistusprosessin aikana on erilaisia tarkastuksia ja viimeinen vaihe on aina katsastus ennen asiakkaalle luovutusta, Heikkilä sanoo

Kotimaisuus korostuu

Nordic Tankin kilpailijat tulevat sekä Suomesta että Euroopasta. Heikkilän mukaan Nordic Tank kilpailee hyvällä palvelulla, muunneltavuudella ja laadulla, joka kestää pohjoiset sääolot.

Nordic Tankin hallituksen puheenjohtajan Eero Koskelaisen mukaan tarkoituksena on käyttää paljon kotimaisia alihankkijoita ja toimittajia, ja luottaa kotimaisuuteen.

Myyntityötä yhtiössä hoitaa useampi henkilö, ja Nordic Tank tähtää johtavaan asemaan Suomen markkinoilla sekä kansainväliseen vientiin.

Uusi alku

Vaikka Nordic Tank sai nykyisellään Y-tunnuksen vain vajaa vuosi sitten, sen juuret ulottuvat pitkälle historiaan sekä meijerialan että kemian säiliöiden valmistukseen ja korjaustoimintaan liittyvään osaamisen.

– Tätä osaamista on hyödynnetty uudessa yrityksessä, sillä tuotannon työntekijöistä suurin osa on aikaisemman yhtiön palveluksessa olleita, Heikkilä sanoo.

Uutena yrityksen pääomistajana on oululainen pitkän linjan yritysvaikuttaja ja Kymppi-Eristyksen perustaja Eero Koskelainen ja loput omistajat ovat kaksi Nordic Tankin toimivaan johtoon kuulunutta henkilöä sekä toimitusjohtaja Satu Heikkilä. Myyntipäällikkönä vanhasta yrityksestä jatkoi Marko Pekkala ja tuotepäällikkönä Henri Mattila.

MAINOS

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Nyt eläkkeellä ja terveenä, vireänä "vanhuksena", sanovat jotkut. Enpä taida olla kovastikkaan vanhus, sillä jaksan kut... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image