Kaupallinen yhteistyö

Rau­ta­kaup­pi­aan mieli lepää tallilla

Anne Antikka käy päivittäin hoitamassa 14-vuotiasta ruunaherra Melodya. KUVA: Ester van Dam
PPY 31.3.2018 6:00
Kalle Kvick

K-rauta Äimäraution ja K-Rauta Kemin toinen yrittäjä Anne Antikka elää perinteistä yrittäjän arkea, jossa työtunteja ei lasketa. Antikan mukaan töitä tehdäänkin aina, kun se on tarpeellista. Sähköposteja luetaan jopa lomalla, sillä Antikan mukaan yrittäjän on hyvä olla koko ajan tavoitettavissa.

”Onneksi kaikkea ei enää pidä tehdä itse, sillä yrityksessä on luotettavia vastuuhenkilöitä. Voin mieheni kanssa olla luottavaisin mielin välillä näkymättömissä ja keskittyä yrityksemme kehittämiseen.”

Vaikka työasiat tulevat ajoittain mukaan kotiin, ei Antikka näe tätä huonona asiana. Päinvastoin. Hän kertoo, että työtunteja laskemalla yrittäjän tulevaisuudelle voi heittää hyvästit saman tien.

”Yrittäjyys on elämäntapa. Se imee ihmisen mukaansa. Minusta se on luontevaa, että työasiat ovat koko ajan mielessä ja asioista puhutaan. Niitä sitten tarvittaessa ratkotaan ajankohdasta riippumatta.”

Jaksamiseen auttaa oleellisesti hänen hevosharrastuksensa. Hevosharrastusta hän nimittää elämänsä henkireiäksi ja hevostaan parhaimmaksi terapeutiksi.

”Olen takuulla paljon parempi äiti, vaimo ja yrittäjä, kun pääsen harrastamaan hevosten kanssa. Tämä on niin voimaannuttavaa ja antoisaa”, rautakauppias toteaa.

Hevonen palauttaa maanpinnalle

Parhaillaan 19. tilikauttaan pyörittävä Antikka paljastaa, että ratsastus tuli mukaan hänen elämäänsä sattumien kautta kuusi vuotta sitten.

”Vein tyttäreni kokeilemaan ratsastusta. Hän ei lajista oikein innostunut, mutta harrastus iski minuun kertaheitolla.”

Antikka veistelee, että hänen verenpaineensa laskee aina tallille päästyään.

Negatiivisia ajatuksia ei pääse syntymään, sillä hevosten parissa pääsee keskittymään vain käsillä olevaan hetkeen. Negatiiviset ajatukset myös vaikeuttavat olennaisesti yhteistyötä hevosten kanssa.

”Hevoset ovat äärettömän älykkäitä eläimiä. Hevonen reagoi heti, jos ajatukset harhailevat tai olet pahalla päällä. Silloin yhteistyö ei suju toivotulla tavalla. Sellainen palauttaa sinut aina maanpinnalle”, yrittäjä kertoo.

Päivittäin tallilla käyvä yrittäjä kertoo, että ei ainakaan vielä ole harkinnut kilpailuihin osallistumista.

”Elämäni on jo nyt yhtä kilpailua. Tätä harrastusta en ole halunnut saattaa sille saralle. Tämä on minulle ennen kaikkea muun elämän hektisyyttä tasapainottava asia.”

Onnistumisella elää viikkoja

Hevosharrastuksen myötä Antikka paljastaa oppineensa kärsivällisemmäksi ihmiseksi. Onnistumisen tunteilla voi hänen omien sanojensa mukaan elää viikkoja. Kiitollisuus hevosta kohtaan nousee aina onnistumisien yhteydessä.

”Kärsivällisyys ei koskaan ole ollut minun hyveeni. Tässä lajissa se kehittyy väkisinkin. Ratsastaminen on vaikea laji, sillä joudut kohtaamaan usein epätäydellisyyttä ja keskeneräisyyttä.”

Parhaillaan uutta noutopihaa Kemin myymäläänsä rakentava yrittäjä kertoo, ettei olisi ikinä uskonut kiintyvänsä niin voimakkaasti ratsuunsa. Tunne on koukuttava, ja hevosen luokse on päästävä niin usein kuin mahdollista.

”Perheestämme kukaan muu ei ole ihastunut harrastukseen. Hevoset ovat minun ikioma juttuni.”

MAINOS

Uutisvirta

12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ” Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
11:51
VR voitti Tampereen ratikkakilpailun – liikenne alkaa vuonna 2021
11:17
Ruotsalaispoliitikon asumisesta taas kohu – oli kirjoilla äitinsä luona ja nosti korvauksia perheensä asunnosta
11:14
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10:58
Kainuun soten alueelta löydetty tavallista laajemmin VRE-bakteeria – seulonnoissa 25 löydöstä
10:51
Pesäpallo tuli Nivalan ykköspaikalle, kaupungissa viritellään uuden kentän myötä pesisbuumia – Kempeleen Kiri polkaisee kauden käyntiin Nivalassa Sotkamon Jymyä vastaan
10:33
Neuvottelut: Venäjän Putin ja Pohjois-Korean Kim yrittävät vakauttaa tilannetta Korean niemimaalla
37
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
36
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
22
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
20
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
14
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
13
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Siten, että pienituloisen työuransa aikana kartuttama euromääräinen eläkekassa ei riitä kustantamaan hänen tulevia eläke... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image