Kaupallinen yhteistyö

Rau­ta­kaup­pi­aan mieli lepää tallilla

Anne Antikka käy päivittäin hoitamassa 14-vuotiasta ruunaherra Melodya. KUVA: Ester van Dam
PPY 31.3.2018 6:00
Kalle Kvick

K-rauta Äimäraution ja K-Rauta Kemin toinen yrittäjä Anne Antikka elää perinteistä yrittäjän arkea, jossa työtunteja ei lasketa. Antikan mukaan töitä tehdäänkin aina, kun se on tarpeellista. Sähköposteja luetaan jopa lomalla, sillä Antikan mukaan yrittäjän on hyvä olla koko ajan tavoitettavissa.

”Onneksi kaikkea ei enää pidä tehdä itse, sillä yrityksessä on luotettavia vastuuhenkilöitä. Voin mieheni kanssa olla luottavaisin mielin välillä näkymättömissä ja keskittyä yrityksemme kehittämiseen.”

Vaikka työasiat tulevat ajoittain mukaan kotiin, ei Antikka näe tätä huonona asiana. Päinvastoin. Hän kertoo, että työtunteja laskemalla yrittäjän tulevaisuudelle voi heittää hyvästit saman tien.

”Yrittäjyys on elämäntapa. Se imee ihmisen mukaansa. Minusta se on luontevaa, että työasiat ovat koko ajan mielessä ja asioista puhutaan. Niitä sitten tarvittaessa ratkotaan ajankohdasta riippumatta.”

Jaksamiseen auttaa oleellisesti hänen hevosharrastuksensa. Hevosharrastusta hän nimittää elämänsä henkireiäksi ja hevostaan parhaimmaksi terapeutiksi.

”Olen takuulla paljon parempi äiti, vaimo ja yrittäjä, kun pääsen harrastamaan hevosten kanssa. Tämä on niin voimaannuttavaa ja antoisaa”, rautakauppias toteaa.

Hevonen palauttaa maanpinnalle

Parhaillaan 19. tilikauttaan pyörittävä Antikka paljastaa, että ratsastus tuli mukaan hänen elämäänsä sattumien kautta kuusi vuotta sitten.

”Vein tyttäreni kokeilemaan ratsastusta. Hän ei lajista oikein innostunut, mutta harrastus iski minuun kertaheitolla.”

Antikka veistelee, että hänen verenpaineensa laskee aina tallille päästyään.

Negatiivisia ajatuksia ei pääse syntymään, sillä hevosten parissa pääsee keskittymään vain käsillä olevaan hetkeen. Negatiiviset ajatukset myös vaikeuttavat olennaisesti yhteistyötä hevosten kanssa.

”Hevoset ovat äärettömän älykkäitä eläimiä. Hevonen reagoi heti, jos ajatukset harhailevat tai olet pahalla päällä. Silloin yhteistyö ei suju toivotulla tavalla. Sellainen palauttaa sinut aina maanpinnalle”, yrittäjä kertoo.

Päivittäin tallilla käyvä yrittäjä kertoo, että ei ainakaan vielä ole harkinnut kilpailuihin osallistumista.

”Elämäni on jo nyt yhtä kilpailua. Tätä harrastusta en ole halunnut saattaa sille saralle. Tämä on minulle ennen kaikkea muun elämän hektisyyttä tasapainottava asia.”

Onnistumisella elää viikkoja

Hevosharrastuksen myötä Antikka paljastaa oppineensa kärsivällisemmäksi ihmiseksi. Onnistumisen tunteilla voi hänen omien sanojensa mukaan elää viikkoja. Kiitollisuus hevosta kohtaan nousee aina onnistumisien yhteydessä.

”Kärsivällisyys ei koskaan ole ollut minun hyveeni. Tässä lajissa se kehittyy väkisinkin. Ratsastaminen on vaikea laji, sillä joudut kohtaamaan usein epätäydellisyyttä ja keskeneräisyyttä.”

Parhaillaan uutta noutopihaa Kemin myymäläänsä rakentava yrittäjä kertoo, ettei olisi ikinä uskonut kiintyvänsä niin voimakkaasti ratsuunsa. Tunne on koukuttava, ja hevosen luokse on päästävä niin usein kuin mahdollista.

”Perheestämme kukaan muu ei ole ihastunut harrastukseen. Hevoset ovat minun ikioma juttuni.”

MAINOS

Uutisvirta

22:25
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
20:51
Reissusa: Loma Kilpisjärvellä sisälsi paljon ulkoilua hyvin merkityillä poluilla hyvässä säässä ja upeissa maisemissa
20:31
Suomalaisnaisille heikoin suunnistuksen MM-viestisijoitus 34 vuoteen – Marika Teini kritisoi nimeämistään kisaan
20:19
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
19:58
Suomi luuli tekevänsä ystävällistä pandapolitiikkaa Kiinan kanssa, mutta se olikin myytti – "On vaarallista määritellä kansainvälisiä suhteita erinomaisiksi", sanoo professori
19:40
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
19:00
Kemin Veritorstai vei kahden ihmisen hengen 70 vuotta sitten – hinta oli liian iso työtaistelulle Tilaajille
26
OAJ huolissaan: Lisääntyneet yo-uusinnat lisäävät opettajien töitä, vaikka rahoitusta on vähennetty
26
Maailmalla yritetään horjuttaa oikeusvaltiota – Korkeimman oikeuden uutta presidenttiä Tatu Leppästä viime aikojen ilmiöt mietityttävät
25
Nelostien onnettomuus Oulun Haarakankaan kohdalla oli nokkakolari – pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle
24
Oulun Radisson-hotellin työmaalta tehtiin mahdollisesti Pohjois-Suomen vanhimpiin kuuluva laivalöytö – Hahtiperän hylyksi nimetty laiva voi olla jopa 1600-luvulta
23
Yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta – Suomeen on tullut tänä vuonna vasta yhdeksän turvapaikkahakemusta
23
Yhdysvallat antoi takavarikkomääräyksen iranilaistankkerista – Gibraltarin kanta asiaan yhä epäselvä
20
Alaikäisten seksikaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolinsyy selvisi – Lakimiehet haluavat tutkia asiaa edelleen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Tunnen itseni petetyksi, rinne jakaa vain puoluetukiin ja ilmastonsuojeluun ja taas unohtuu köyhät ja sairaat, sama kaav... Lue lisää...
Tule Sipilä takaisin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image