Kaupallinen yhteistyö

Rakentamisen isot hankkeet pitävät Oulussa työmaat kiireisinä, Kempeleessä vauhtia tuo yksityinen rakentaminen

Oulun Heinäpään tornitalo Puistovahti valmistui viime vuoden lopulla. KUVA: Anna Raudaskoski
PPY 18.10.2019 7:00
Anna Raudaskoski


Oulussa saavutettiin ennätyslukemat rakentamisessa vuonna 2018. ”Tänä vuonna on jo havaittavissa pientä laskua niin myönnetyissä luvissa kuin aloitetuissa rakennustöissä. Rakentaminen on vähentynyt aikaisempaan verrattuna”, sanoo kaupungin yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtaja Susa Vikeväkorva (vihr.). Rakennusinvestoinnit ovat tärkeitä kaupungin elinvoiman ja kestävän kasvun kannalta.

”Oulun kaupungin tämän vuoden talousarviossa on mainittu rakennus-investointien väheneminen merkittävimpänä yksittäisenä talouskasvua hidastavana tekijänä. Selvää on, että se vaikuttaa niin työllisyyteen, verotuloihin kuin kaupungin saamiin vuokra- ja myyntituloihin.”

Vikeväkorvan mielestä yksi huomattavista rakennushankkeista on Alppilanbulevardi, joka yhdistää keskustan ja Linnanmaan toisiinsa tiiviisti ja vehreästi laadukkaine pyörä- ja kävelyreitteineen.

”Myös Linnanmaa-Kaijonharju -alueen kehittäminen ja täydennysrakentaminen on yksi merkityksellisimmistä hankkeista. Samalla vahvistuu Oulun asema upeana korkeakoulukaupunkina ja nostamme esille ainutlaatuista yhteiskampusta, joka tulee olemaan yksi Euroopan suurimmista sisäkampuksista”, iloitsee Susa Vikeväkorva.

Tulevaisuuden sairaala jättihanke

Yksi Oulun seudun suurimmista rakennushankkeista niin ikään on Oulun yliopistollisen sairaalan uudistaminen. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri käynnisti valtuuston päätöksellä Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 -ohjelman, joka päivitettiin viime vuonna.

Sen tavoitteena on uudistaa sairaalan kiinteistöt ja toimintamallit niin, että ne vastaavat tämän päivän ja tulevaisuuden erikoissairaanhoidon tarpeisiin. Hankkeen tähtäimenä on hoidon laadun paranemisen lisäksi turvallisten ja terveellisten toimitilojen rakentaminen.

”Hanke etenee suunnitelmien mukaisesti. Uuden sairaalan A-rakennuksen perustukset, ja rungosta noin 15 prosenttia on valmiina”, toteaa Oys2030 projektin ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio. B-rakennus on kehitysvaiheessa, ja etenee toteutukseen vuodenvaihteen jälkeen.

”Tavoitteena on, että vuoden 2023 alkupuolella päivystys- ja leikkaustoiminta, tehohoito sekä synnytykset olisivat uusissa tiloissa”, Tampio jatkaa.

Yksityistä rakentamista Kempeleessä

Kempeleessä rakennetaan paljon, ja varsinkin yksityisellä puolella.

”Tämä ja ensi vuosi tulee olemaan runsaan yksityisen rakentamisen aikaa. Rakentaminen on kasvanut vähitellen vuodesta 2016 alkaen”, kertoo Kempeleen elinkeinojohtaja Miia Marjanen.

”Asuintonttien myyntituloilla on erittäin merkittävä vaikutus kunnan talouteen, mutta yrityspuolella työpaikat ovat myyntituloja tärkeämmät”, Miia Marjanen tähdentää.

Kempeleessä on meneillään noin 10 yksityisen yrityksen rakennushanketta, jotka ovat kaikki osaltaan merkittäviä. Kunnan suurin hanke on tällä hetkellä Linnakangastalon liikuntasalin laajennus. Laajentaminen on alkanut tänä syksynä.

Pudasjärvellä uutta turismin tarpeisiin

Koillismaalla Kide Hotel Iso-Syöte Oy:n ekohotelli, ja Pudasjärven kaupungin rakennuttama LumiAreena avaavat ovensa loppuvuonna. Oulussa toimiva kierrätys- ja ekohenkinen kulttuuriravintola Tuba laajentaa tulevan Kide-huoneistohotellin ja LumiAreenan yhteyteen.

”Areenan tapahtumasalissa on esiintymiseen tarkoitetut tilat ja aikomuksena on järjestää erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Tiloissa voi myös kokoustaa ja pitää juhlia”, ravintoloitsija Anne Mikkola tiedottaa.

Huoneistohotellia ja ravintolan vanhaksi Safaritaloksi kutsuttua tilaa sisustetaan parhaillaan, avajaiset niissä on 1.11. LumiAreena kokonaisuudessaan avataan joulukuussa itsenäisyyspäivän aattona.

MAINOS

Kommentoi

Pyöräilybaana on liioitellun hyvä kulkuväylä talven tuiskussa ja pakkasissa. Liukkaaksi haukuttu ennen lumikelien alkamista. Vakuutusyhtiöön yhteyttä suosittelen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti rakennetaan. On tyhjiä tiloja mielin määrin. Pistetään luonto matalaksi ja mökkejä pystyyn. Ikävää katsottavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miialla ja Susalla alkaa sponsorit vähentyä🤑🤑🤑
Sokeakin huomaa talouden syklissä selvän muutoksen, mutta ei nämä Oulun toopet💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukkaron nyörejä pitää kiristää, sillä taantuma on nurkan takana. Kaikki tietävät mistä syystä kansantalouden kehitys on miinusmerkkinen. Oulun kaupungilla herätään hyvin myöhäisessä vaiheessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alppilan bulevardi on kyllä kaikista järjettömin hanke, tuhotaan toimiva kulkuyhteys moottoritien ja keskustan väliltä! Eikä näitä järjettömyyksiä saa enää mitenkään torpattua kun koneisto on päätöksensä tehnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se tulee heti sen torinrannasta lähtevän gondolihissin jälkeen🤣😂
Siellä on Matinheikki Hallikaisen kanssa jo useamman vuoden monttua rakentanu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se vaikuttaa motarilta keskustaan? Se on varmaan sama nopeus tulevaisuudessakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulua pitää tiivistää. Alppilan bulevardi täyttää tyhjän maan, jossa on suuri potentiaali. Täällä on menty jo vuosia metsään, kun on paapottu laiskoja autoilijoita. Itse alppilalaisena kannatan bulevardia joka solulla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Oulussa mikään asia etene ennen Ruiskukka puolueen ryhmyreille annetaan pöydän alta lahjoja.. todistettuja faktoja että nämä on tutta.. sitten vasta asiat esim rakennuslautakunnassa etenee ja sitten päästään toimimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun yritysvihamielinen tontti- ja rakennusvalvonta auttavat kempelettä. Tämä oulun virkamiesten simputus on kyllä vertaansa vailla. Varsinkin rakennusvalvonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image