Kaupallinen yhteistyö

Raahelainen Hammi’s Design siirsi si­sus­tus­tai­teen kaupan verkkoon

PPY 8.3.2020 6:00
Anna Tilvis
Hanna-Maija Nikunen käyttää maalauksissaan luovuutta, mutta huomioi myös trendejä. 

Hanna-Maija Nikunen toimii yrittäjänä, joka myy maalauksiaan verkkokaupassa. Yrittäjänä hän toimii myös ympäristökonsultoinnin alalla.

Kaikki lähti liikkeelle keväällä 2012, kun tilanne toiminimen perustamisesta ympäristökonsultoinnin alalle tuli vastaan pikaisesti. Nikunen jätti ympäristötarkastajan toimen, ja hänellä oli valmiina asiakas.

Lähes samalla mukaan tuli Nikusen rakas harrastus maalaus, jota varten hän perusti aputoiminimen Hammi’s Design. Nikunen on vienyt molempia toimialoja eteenpäin vaihtelevasti tilanteen mukaan.

”Hammi’s Designissa pääpaino on sisustuksellisessa taidemaalauksessa. Maalaan akryyliväreillä uniikkeja tauluja. Lähtökohtana on, että jokainen maalaus on uniikki.”

”Oma persoonallinen tyyli on tärkeää. Intuitiivisesti tulevat teokset vievät kauemmin aikaa. Niissä voi olla monia kerroksia ja rouheutta. Ne ovat abstrakteja ja niissä on mukana enemmän tunteita.”

Verkkokauppa on toimiva

Kun Nikunen oli yrittäjätaipaleensa ensimmäisillä messuilla, hän sai idean sisustustaiteesta. Maalauksissaan hän käyttää omaa luovuuttaan, mutta huomioi myös trendejä ja trendivärejä.

Tuotteissa pääpaino on maalauksissa, jotka tehdään joko pingotetulle kankaalle tai hdf-levylle. Uniikkisuuden säilyttämiseksi maalauksista ei paineta muita tuotteita.

”Kun lähdin liikkeelle, tein piirrosdesignina kortteja ja julisteita. Nyt teen kortteja enää jouluksi. Kortteja myydään Raahen museossa ja tiettyjä maalauksia Raahen Hovissa.”

Hammi tekee myös tilaustöitä. Häntä inspiroi arkkitehtuuri, ympäristö ja luonto.

”Talot ovat sydäntä lähellä. Niistä moni tunnistaa minun tyylini. Olen innostunut uudelleen myös abstrakteista aiheista.”

Maalausten myymisen kanavana Nikunen käyttää verkkokauppaa. Avaintekijänä oli, miten isojen teosten perille saaminen onnistuisi turvallisesti. Ratkaisuksi löytyi Matkahuolto, jonka kautta hän pystyy lähettämään suurikokoisetkin tuotteet ehjinä tilaajalle.

Taiteen tekemisen ja kaupanteon osuus vaihtelee monialayrittäjällä muiden töiden mukaan. Tilaustöitä saattaa tulla yllättäen ryppäänä.

Kotoa ituja yrittäjyyteen

Piirtämis- ja maalausharrastukseen Toholammilta kotoisin olevaa Nikusta on kannustettu lapsuudessa. Yrittäjyyteen löytyi mallia kotoa, sillä hänen isällään on ollut sivutoimena kolmen miehen avoin yhtiö.

”Nuorena näin, mitä yrittäjyys voisi olla. Se ei tuntunut hypyltä tuntemattomuuteen. Olen myös opiskellut yrittäjyyttä ja johtamista. Markkinoin tuotteita messuilla ja myyntitapahtumissa, käytän Facebookia ja Instagramia.”

Nikunen on tietoinen, että taidekaupassa on kilpailijoita. Hän ei kuitenkaan seuraa kilpailijoidensa työtä eikä ole varma, onko kaikilla käytössä verkkokauppa. Nikunen on ollut tyytyväinen taidekaupan menekkiin.

”Itse olen kokenut verkkokaupan hyväksi ja selkeäksi. Siinä on sama hinta kaikille.”

Hammin verkkokaupassa maksaminen tapahtuu Klarnan kautta ja sen hän on kokenut toimivaksi. Kotoa käsin toimimisessa riskit ovat pieniä.

”Tykkään olla yrittäjä. Elämäntyyli on muotoutunut, kun olen ollut yrittäjänä jo aika pitkän ajan. Minulla ei ole pitkäntähtäimen suunnitelmia. Jos joskus tuntuu, ettei yrittäjyydestä tule mitään, voin lopettaa sen. Minulla ei ole pakkotilannetta.”

”Yrittäjyydessä on monta asiaa, jotka pitää osata, mutta sitten on ammattilaisia, jotka auttavat. Yritykseni takana on monia ihmisiä.”

Hammi’s Design toimii vain kotimaassa, koska maalausten toimittaminen ulkomaille on vielä tässä vaiheessa haasteellista.

MAINOS

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
37
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
11
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
5
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
3
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image