Kaupallinen yhteistyö

Puheet ja teot

PPY 3.4.2019 6:00
Jyrki Drushinin

Hyvin yleisesti ja varsinkin vaalien alla puhutaan byrokratian vähentämisestä ja normien purkamisesta. Mutta kuka purkaa ja kenelle? Kuka hoitaa hommat? Tämän kysymyksen voi ainakin esittää kiistellyn tulorekisterin kohdalla. Taloushallinnon ammattilaisten mielestä uudessa tulorekisterissä siirretään työtä tilitoimistoille ja pienyrittäjille kohtuuttomasti. Suoraan sanottuna valtionhallinto ja vakuutusyhtiöt purkavat byrokratiaa siirtämällä sitä yrittäjille. Järjestelmää pidetään erittäin jäykkänä ja se ei edes sovellu kaikille. Toivottavasti säästöä syntyy edes jossain, mutta rohkenen epäillä vahvasti.

Tärkeä kysymys kuuluu myös, että kuka maksaa viulut? No yrittäjät tietenkin, heillähän piisaa rahaa, ainakin byrokratiaan on pakko piisata. On tehty satoja tunteja töitä ja uusittu kalliita tietojärjestelmiä ja silti ongelmia riittää. Rahaa palaa ja jopa työntekijät uupuvat puhumattakaan mikroyrittäjistä, jotka ovat lähes hätää kärsimässä asian edessä. Kysymys on ison luokan asiasta.

Hyvällä syyllä voi kysyä, että olisiko taloushallinnon ammattiyrittäjiä pitänyt kuulla asian valmisteluvaiheessa? Juttelin keskikokoisen tilitoimistoyrittäjän kanssa, joka on ollut tulorekisteriä valmistelevassa ryhmässä. Hän sanoi, että kaikki oli jo päätetty ja koko ryhmä oli lähinnä farssi. Mihinkään asiaan ei todellisuudessa, hyvilläkään perusteluilla pystynyt vaikuttamaan. Syntyi käsitys, että järjestelmät ja systeemit oli jo tilattu ja sovittu, sanoi tämä taloushallinnon ammattilainen erittäin turhautuneena. Kuuleman mukaan verottaja ei ole valmis joustamaan tulorekisterin kohdalla mistään, vaan kaikesta pidetään kiinni, vaikka turhaa ylimääräistä työtä voitaisiin välttää. Ei koska hommat tekee yrittäjä. Se siitä yrittäjien kuulemisesta.

Jyrki Drushinin, PPY, toinen varapuheenjohtaja

Joku tai jotkut pääsevät taas sanomaan, että yrittäjät valittavat turhasta. Jos ns. tavallisen ihmisen kukkarosta ollaan viemässä vaikka eurokin kuukaudessa, niin johan poru syntyy ja lakkojakin viritellään. Yrittäjä ei voi mennä lakkoon vaan on maksettava kiltisti kaikki, mitä ylhäältä vaaditaan. Vaihtoehtoja ei ole. Yrittäjä taipuu, mutta ei taitu, ainakaan helpolla.

Käydäänhän äänestämässä eduskuntavaaleissa.

MAINOS

Uutisvirta

122
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
87
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
37
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
34
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
26
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
21
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
21
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image