Kaupallinen yhteistyö

Polttopuuta paikallisille ja mökkiläisille

Petri Määtän työpäivät jatkuvat yrittäjänä halkopinojen äärellä. KUVA: Petri Määtän kotialbumi
PPY 28.10.2017 6:00
Ville Koivuniemi

Kun Petri Määttä lopettaa arkena työpäivänsä, hän jatkaa vielä useita tunteja töitä polttopuuta tekevänä ja välittävänä yrittäjänä.

– Sellainen 3–5 tuntia menee vielä illalla. Viikonloppuisin aikaa menee enemmänkin, Määttä sanoo.

Kuusamon Pilke Oy:n kautta Määttä valmistaa polttopuuksi soveltuvaa koivuhalkoa asiakkailleen. Keväällä polttopuiksi tehty koivu on valmis poltettavaksi 4–6 kuukauden kuluttua. Koivusta valmistetut rangat hän siirtää pilkottavaksi pienkuormaajalla, ja klapikone hoitaa pilkkomisen.

– Tuo varasto on niin hyvä, että tuuli ja aurinko pääsevät hyvin kuivattamaan puun poltettavaan kuntoon.

Määttä ostaa puun Metsähallitukselta tai Kuusamon yhteismetsältä. Hän tekee kaiken polttopuun koivusta, joka on ominaisuuksiltaan kelpoa polttopuuta.

– Koivussa on paras lämpöarvo, joten se soveltuu polttopuuksi parhaiten, Määttä toteaa. 

Polttopuiden teon ohella Määtän yritystoimintaan kuuluu paintball-välineiden vuokrausta ja -tapahtumien järjestämistä sekä tarvittaessa maa- ja lumitöitä pienkuormaajalla.

Määtän tavoitteena on, että jonain päivänä hän voisi työllistää itsensä kokonaan yrittäjänä, mutta sen aika ei ole vielä. Yksi vaihtoehto voisi olla kehittää yritystoimintaa siihen suuntaan, että hän toimittaisi polttopuita suoraan loma-asuntoihin Kuusamossa.

Asiakkaina Määtällä on sekä paikallisia että Kuusamossa mökin omistavia. Hän tekee polttopuut tilauksesta määrämittaan 25, 33 tai 50 sentin pituisiksi.

– Eniten menee tuota 33-senttistä, mutta totta kai asiakkaalle tehdään sen mittaista, jota asiakas haluaa.

Tähän mennessä Määttä on hoitanut markkinointia pääasiassa sosiaalisen median kuten Facebook-sivunsa kautta. Siellä voi kertoa aina ajankohtaisen tilanteen suoraan asiakkaille.

– Toki myös esimerkiksi paikallislehdessä on ollut mainos, Määttä lisää.

Määtän odotusten mukaan monet Kuusamossa mökillä käyvät ovat hänen asiakkaitaan. Yllätys on ollut paikallisten innostus polttopuun ostamiseen.

– Moni ostaa mieluummin puut valmiina kuin kuluttaa lomaansa halkojen tekemiseen. Yllättävän paljon asiakaskunnasta on myös paikallisia, Määttä toteaa.

MAINOS

Uutisvirta

21:18
Senior Advisor, herra Jalonen – Heinäpään haukka Kari Jalonen on Saksan maajoukkueen valmennuksen neuvonantaja Tilaajille
21:13
Tie 27 suljetaan liikenteeltä Haapajärvellä tiistaiksi rummunvaihdon vuoksi
20:49
Vincentilta lopetettiin elämää ylläpitävä hoito – Ranska on seurannut Lambertin perheen kiistelyä vegetatiivisessa tilassa olevan miehen kohtalosta
19:38
Suomalaisravintola joutui äärivasemmistolaisten ilkivallan kohteeksi Berliinissä – SS-muistoyhdistystä johtaneen osaomistajan eroilmoitus ei lopettanut iskuja Tilaajille
19:37
Kolumni: Sukellus MM-kisakaupungin sykkeeseen –  "Kosicen MM-isännillä on oudon kiero huumorintaju"
19:24
USA:n yleisesikunnan edustaja kehuu vuolaasti Rovajärven ampuma-aluetta – kansainvälisessä harjoituksessa ammuttiin maanantaina kovapanoksilla
19:11
Jukka Jalonen Leijonien pelitavasta: "Meillä on joka pelissä sauma voittaa"
124
Google asettaa Huaweille Android-käyttöjärjestelmän päivityskiellon – Petteri Järvinen: "Tämä on suomalaisille terve muistutus"
91
Vasemmistoliitolla vaikea hyväksyä talouden reunaehtoja: Hallitusneuvottelut keskeytyivät aamulla puoleen päivään saakka
63
Moni nuori pilaa elämänsä, kun luottotiedot menevät – Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Sara Mella: ”Pikavippimaailma saatava valvonnan alle”
39
Oulun yliopisto: Ilmastonmuutos aiheuttanut jo huomattavia vaikutuksia makean veden kiertokulussa arktisilla alueilla
30
Kuitukaapelin katkeaminen vaikeuttaa kaupankäyntiä Kaakkurissa, kun maksupäätteet eivät toimi – vika saadaan korjattua ehkä maanantain aikana
25
Päivi Räsänen tyrmää myöhäiset abortit – "Näissä on kyse lapsensurmasta"
19
Poliisilla harjoitusoperaatio Patelan omakotitaloalueella – mukana myös Hevi-panssariauto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Siksi koska keskikaiteella erotetulla moottoritiellä kuoleman tai vakavan loukkaantumisen todennäköisyys lähentelee noll... Lue lisää...
Homtom

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image