Kaupallinen yhteistyö

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät tekee joka päivä työtä yrittäjien eteen – sydämellä ja rakkaudesta lajiin

PPY 7.1.2020 10:22
Marjo Kolehmainen
Marjo Kolehmainen, toimitusjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Olemme järjestö, joka haluaa olla yrittäjän arjessa tehden sitä paremmaksi. Vuosi alkaa olla lopuillaan ja on hyvä tiivistää Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kohokohdat vuodelta 2019.

On ollut hieno huomata, miten sidostahot ja tärkeät kumppanimme arvostavat yrittäjäverkostoamme. Edunvalvonta ja vaikuttaminen tänä päivänä on ennen kaikkea yhdessä tekemistä ja tiivistä vuorovaikutusta. Mukana olemalla vaikutamme ennakolta oikeaan aikaan valmistelussa oleviin päätöksiin. Meiltä olikin edustus noin 50 eri elimessä vuoden aikana.

Kevään eduskuntavaalikampanjamme tavoitti paneeleineen ja koulutuksineen kymmeniä kansanedustajaehdokkaita. Yrittäjien
tavoitteista oltiin kiinnostuneita ja niistä haluttiin keskustella. Kansanedustajayhteistyö jatkui vaalien jälkeen luontevasti. Iso osa kansanedustajista sai rinnalleen nimikkoyrittäjän ja hallituksemmekin tapaa kansanedustajia yhteisesti vähintään kerran vuodessa.

Vuoden aikana toimistollamme vieraili peräti kolme ministeriä. Olimme luonteva toimija tuomaan yhteen ministerit ja yrittäjät. Näissä tapaamisissa korostuivat yhteiset haasteet. Päällimmäisenä kysymys, miten parantaa työvoiman saatavuutta ja vähentää kohtaanto-ongelmaa.

Tiivis yhteistyömme kuntien ja maakuntaliiton ja Elyn kanssa on erittäin hyvällä tolalla ja se mahdollistaa hyvän tiedon vaihtamisen ja yhteisen toiminnan kehittämisen kohti vetovoimaista yrittäjyydestä ponnistavaa maakuntaa. Vuoden aikana rakennettiin kuntien ja kehittämisorganisaatioiden kanssa yhteinen omistajanvaihdospalvelu maakuntaan. Yritysten kasvua tukemaan käynnistyi ESR-hanke, joka auttaa yrityksiä kasvunhaasteissa. Julkisissa hankintayksiköissä rakennettiin yhdessä mm. markkinavuoropuheluja ja parannettiin hankintaosaamista.

Oppilaitos yhteistyö on alueellamme luontevaa. Yhteistyö näkyi yhteisinä tilaisuuksina ja olimme eri tavoin mukana ennakoimassa ja kehittämässä oppilaitosten yrittäjien arjen huomioivaa opetusta. Ilahduttavaa on, että myös Oulun yliopisto on tiivistänyt yhteistyötämme vuoden aikana.

Kaiken tekemisemme tulee nojata asiantuntijuuteen ja oikeaan tietoon yrityskentästä. Meillä onkin kaksi erinomaista tutkimusta PK-Yritysbarometri ja oma alueellinen Kasvun suunta -kysely. Näiden pohjalta olemme voineet nostaa esille yrittäjien kasvun haasteita. Merkittävimmät kasvun esteet yrittäjille tänäkin vuonna olivat työvoiman saatavuuden lisäksi yrittäjän omasta jaksamisesta huolehtiminen.

Yrittäjän jaksaminen saa suurimman huomion meidän omassa toiminnassamme. Toimivat jäsenpalvelut ja -edut, yrittäjän arkea tukevat tilaisuudet ja tapahtumat ovat jäsenkokemuksen kannalta merkittävässä roolissa. Verkostoituminen tänä päivänä on yksi tärkeimpiä keinoja yrittäjälle kasvaa. Kuluneena vuonna järjestimme yli 90 erilaista tilaisuutta ja niissä kävi yhteensä yli 2000 osallistujaa. Olemme varmasti taho, joka mahdollistaa yritysten verkostoitumisen.

Uskon, että arvomme rohkeus vaikuttaa, halu auttaa ja yhdessä tekeminen näkyivät meidän arjessamme koko vuoden. Osaava ja sitoutunut henkilökunta ja yrittäjistä koostuva luottamusmiesverkostomme tekee työtä yrittäjyyden eteen sydämellä ja rakkaudesta lajiin. Tekoja yrittäjyyden eteen tehdään päivittäin ja uskomme omaan työhömme. Tästä on hyvä jatkaa ensivuoteen.

Toivotan kaikille voimaan­nut­ta­vaa joulun aikaa ja menestystä vuodelle 2020!

MAINOS

Uutisvirta

24.1.
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
24.1.
Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan: Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa, Ruotsissa peruttu kiinalaisten ryhmien matka Norrbotteniin
24.1.
Oulun yliopistoon hankittiin itseohjautuva auto, ja se on ensimmäinen askel uuden koulutusohjelman käynnistämisessä
24.1.
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
24.1.
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
24.1.
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
24.1.
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image