Kaupallinen yhteistyö

”Pidän uudistuksista ja muutoksista”

Jussi Riikonen jatkaa puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden. ”Ensi vuosi on vaalivuosi ja silloin meidän on oltava aktiivisesti kertomassa yrittäjyydestä ja yrittäjien haasteista ehdokkaille”, Riikonen painottaa. KUVA: Heimo Turunen
PPY 19.12.2018 6:00
Anni Jyrinki

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät ovat valinneet uuden hallituksen vuodelle 2019. Puheenjohtajana jatkaa viime vuonna tehtävään valittu Jussi Riikonen.

”Aloitan uuden puheenjohtajakauden oikein hyvillä mielin. Kuluva vuosi on ollut täynnä toimintaa, mutta toki uudessa tehtävässä kokonaisuuden haltuun ottaminen ja tutustuminen eri yhteistyötahoihin ottaa oman aikansa.”

Vuoden 2018 paras saavutus on Riikosen mukaan uuden hallintomallin jalkauttaminen käytäntöön.

”Pidän uudistuksista ja muutoksista. Tämä vaikuttaa onnistuneen varsin hyvin. Toiminta hioutuu edelleen.”

Aidosti arjessa mukana

Millaisen hallituksen Riikonen saa johdettavakseen vuonna 2019?

”Nyt oli puolet eli viisi henkilöä hallituksesta erovuorossa ja yksi jäsen erosi kesken toimikauden oman yrityksen kiireiden takia. Näiden tilalle valittiin uudet henkilöt. Kaikkiaan hallitukseen tuli viisi uutta henkilöä eri toimialoilta. Hallituksen jäsenten ja puheenjohtajan toimikausi on kaksi vuotta.”

Tärkeimmiksi teemoiksi tulevalle toimintakaudelle puheenjohtaja nostaa yhteiskuntavaikuttamisen ja yrittäjien edunvalvonnan.

”Ne ovat ehdottomasti järjestön tärkeimpiä tehtäviä. Edunvalvonnassa ollaan aktiivisia, aloitteellisia ja vaikuttaminen tapahtuu jo asioiden valmisteluvaiheessa. Toiminnassa tärkeää on yrittäjyyden toimintaympäristön parantaminen ja yrittäjän hyvinvointi, jaksaminen ja halu osaltaan tehdä maakunnasta vetovoimaisempi paikka yrittäjyydelle.”

Tärkeä vaalivuosi

Vuosi 2019 on myös vaalivuosi ja se antaa Riikosen mukaan erittäin hyvän mahdollisuuden tuoda yrittäjille tärkeitä asioita esille.

”Vaalien alla perinteisesti yrittäjyys kiinnostaa ja tähän kiinnostukseen pitää aktiivisesti tarttua ja hyödyntää se yrittäjien parhaaksi.”

 

"Toiminnassa tärkeää on yrittäjyyden toimintaympäristön parantaminen ja yrittäjän hyvinvointi."

Jussi Riikonen

 

Työssä viestintä on keskeisessä roolissa.

”Blogit, muu sosiaalinen media ja erilaiset digitaaliset uudet vaihtoehdot tukevat perusviestintää ja parantavat jäsentyytyväisyyttä. Lehtiyhteistyö Kalevan kanssa huolehtii tiedon välityksestä laajasti koko maakunnan alueella. Viestinnässä noudatamme Suomen Yrittäjien linjauksia.”

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät haluavat sloganinsakin mukaan olla Aidosti Yrittäjän Arjessa.

”Tämä tarkoittaa sitä, että tunnemme yritysten tarpeet, osaamme nostaa oikeita asioita esille ja rakennamme palveluistamme konkreettisia ja yrityksiä tukevia.”

Tulevat haasteet ovat samoja kuin kuluneenakin vuonna. Näistä suurimpina osaavan työvoiman saanti ja työmarkkinauudistus.

”Mikäli niissä ei päästä eteenpäin, niin menetämme pienen maan yritysten menestymismahdollisuudet tämän päivän avoimen talouden kilpailussa”, Riikonen sanoo.

Alkaa uusi kampanja

Ensi vuonna on tulossa kampanja “YrittäjyysOnPop”. Tuon kampanjan aikana Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät kampanjoivat eri tavoin nostaen esille positiivisesti alueen mahdollisuuksia yrittäjyyden kautta.

”Mitä vetovoimaisempi alue on, sitä paremmat mahdollisuudet on saada tänne uutta yritystoimintaa, uusia työntekijöitä ja ylläpitää hyviä palveluja. Positiivisella kampanjoinnilla tuodaan esille maakunnan vahvaa yritystoimintaa, yrittäjyyttä ja laajaa osaamista”, Riikonen kiteyttää.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Kainuun maakunnassa, Etelä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Karjalan maakunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

377 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image