Kaupallinen yhteistyö

Pasi Kivimäki rentoutuu näyttämöllä, ensi kesä kuluu Taivalkosken Pölk­ky­teat­te­rin Avio­liit­to­si­mu­laat­to­ris­sa

PPY 10.3.2020 6:00
Anna Tilvis
Pasi Kivimäki on harrastanut teatteria Taivalkosken Pölkky-teatterissa parikymmentä vuotta. 

Taivalkoskella nähdään ensi kesänä Avioliittosimulaattori, joka on jo työn alla. Se on uudehko kotimainen käsikirjoitus, jonka ovat tehneet Veera Nieminen, Tommi Auvinen ja Seija Holma. Kymmenen hengen esitysporukassa on sekä kokeneita että uudempia esiintyjiä.

”Viime vuonna kun oli lukuharjoitukset Luponmakaajasta, kävi mielessä, että tämän kun ensimmäiset näkee, niin tänne ei tule ketään sen jälkeen. Sitten kun ohjaaja rupesi kaivamaan jokaisesta omia kykyjä esille, niin sehän oli menestys”, kuvailee Pasi Kivimäki.

”Avioliittosimulaattori on jo lähtötilanteessa hupaisa ja sitten kun siihen tuodaan vielä tekeminen päälle, niin hauskaa tulee.”

Kivimäki on elämänkumppaninsa Ritva Räisäsen kanssa pääosissa. Aiheena on, saako maajussi pitää morsiamensa. Luvassa on komediaa, jännitystä ja rakkautta. Mukana on musiikkia, kuten aiemmissakin näytelmissä.

Pölkky-teatterin luotto-ohjaaja on pitkän linjan teatteritoimija Elsa Ruokangas. Hän on tarkka ja vaativa ohjaaja. Vaihdoissa ei saa jäädä odottelemaan.

”Elsa on erittäin tarkka, että puvustus sijoittuu siihen aikaan, mistä näytelmä kertoo. Jos kuuluu olla kumiterät jalassa, niin ne on kumiterät silloin.”

Näytelmä on tiimityötä

Kivimäki sai viime kesänä Suomen harrastajateatteriliiton myöntämän tunnustuksen ansiokkaasta toiminnasta harrastajateatterin hyväksi.

”Kunniakirja lämmitti mieltä. Se tuli täytenä yllätyksenä viime kesän ensi-illassa. Rivissä seisottiin kukitettuna ja kehuttuna ja sitten vielä kyläpäällikkö lähti tulemaan kohti sellaisen kanssa.”

Riittääkö yrittäjällä aikaa harrastamiseen?

”Toisinaan tuntuu, että se vie liian paljon aikaa. Kun ensi-ilta lähestyy, voipi olla joka ilta harjoituksia, silloin käyt tiukilla. Helpottaa, että esitysajat on jo nyt lyöty lukkoon.”

Kivimäelle teatteriharrastus on vastapainoa työlle, joka on enimmäkseen yksin tekemistä. Harrastajateatteri on koko porukan juttu.

”Se antaa hyvän mielen, kun porukalla onnistutaan. Tiimityötähän se on. Jos epäonnistutaan, epäonnistutaan porukalla. Jos onnistutaan, sekin tehdään porukalla, vaikka joku saattaa loistaa.”

Kivimäen veti näyttämölle halu kokeilla uutta. Lopullisesti hänet sai ylipuhuttua teatterimies Eero Schroderus, joka oli silloin yrittäjänä Taivalkoskella.

Pölkky-teatterilla riittää katsojia

Pölkky-teatterin näytelmät ovat olleet suosittuja. 2000-luvun alussa tehty näyttämön ja katsomon kattaminen toi vakiokatsojia. Nyt parannetaan 300-paikkaisen nousevan katsomon istuimia.

”Parhaillaan on katsomoremontti. Sinne tulee kuppipenkit. Muutamia istumapaikkoja katoaa, mutta katsojille tulee lisää istumatilaa.”

Viime kesänä sai kantaesityksen Luponmakaajat. Kalle Päätalon kirjoittama näytelmä ei ole aiemmin päässyt näyttämölle asti.

”Viime kesän näytelmä oli kaikista suosituin. Näytösten keskiarvo oli kahdensadan katsojan paikkeilla.”

Kivimäen muita harrastuksia ovat karaokelaulu, rummun soitto, vetouistelu ja metsästys. Hän on Taivalkosken Yrittäjien tuore puheenjohtaja.

MAINOS

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
37
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
11
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
5
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
4
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image