Kaupallinen yhteistyö

Paristojen jätemassasta luo­mu­lan­noi­tet­ta pelloille

Kärsämäellä sijaitsevalla tehtaalla valmistuu luomulannoitetta pelloille ympäri maailman. KUVA: Anni Jyrinki
PPY 12.6.2019 6:00
Anni Jyrinki

”Myyntineuvotteluita on käynnissä kaikilla mantereilla varsinkin tuotteemme osalta ja myös kiinnostus prosessissa käytettävään teknologiaan on ollut merkittävää useiden tahojen suunnalta”, Tracegrow Oy:n operatiivinen johtaja Mikko Joensuu kommentoi tyytyväisenä.

Kiertotalous on kasvava teollisuuden ala ja Tracegrow toimii tuon alan aallonharjalla. Mutta kuinka pieneltä paikkakunnalta ponnistetaan koko maailman tietoisuuteen?

”Kärsämäkihän on logistisesti keskeisellä paikalla. Tuotetta pystytään toimittamaan täältä tehokkaasti asiakkaiden toivomiin kohteisiin. Kärsämäki on ottanut Tracegrow’n vastaan erittäin hyvin ja ollut merkittävänä tukena yritykselle jo varhaisessa vaiheessa”, Joensuu lähettää kiitokset yrityksen kotikunnan suuntaan.

Kiertotalous on tulevaisuuden ala

Mössö, josta Tracegrow lannoitetta valmistaa, on murskattua alkaliparistomassaa, mistä on eroteltu metalliset kuoret.

”Nestemäinen lannoite valmistuu, kun sen sisältämät hivenaineet, kuten sinkki ja mangaani liuotetaan rikkihapon avulla. Lisäksi tarvitaan useita prosessivaiheita, joiden avulla halutut pitoisuudet ja korkea puhtausaste saavutetaan”, Mikko Joensuu valottaa lannoitteen valmistuksen vaiheita.

”Kaikki lähti liikkeelle ideasta ja tarpeesta tehdä jotain järkevää alkalimassalle ja pian huomattiin, että lannoitteena myydään tuotteita, jotka koostuivat hivenaineista, joita myös paristot sisältävät.”

Tracegrow on toiminut jo vuodesta 2012 lähtien, mutta yrityksen nimi oli alun perin Recalkaline. Nimi muutettiin 2017 Tracegrow Oy:ksi.

Kiertotalous on kasvava ala ja myös Tracegrow’ssa uusia tuotteita kehitetään koko ajan. Samoin nykyiselle tuotteelle kehitetään uusia käyttökohteita. ZM-GROW nimistä lannoiteliuosta on tällä hetkellä myyty nyt kahdeksaan eri maahan.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä ajatus varmasti kierrättää nämäkin mössöt. "Luomu" tuossa otsikossa on kyllä liioittelua rikkihapolla liuotetusta paristosopasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin ongelma jätettä ? Arvokkaita ravinteita ennemmin.
Ennemmin ihmetyttää kuin tuota luomupellolle voi laittaa. Ennen sinne ei saanu mitään lannoitteita laittaa mitkä oli teollisesti tehty. Onko jouduttu määritelmiä höllentämään kun viimeinkin on uskottu että ei se luomu tyhjästä kasva ja pellot köyhtyy ravinteista jos ei sinne edes ole karjanlantaa mitä levittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:45
Jymy ei antanut yllättää itseään – PattU:n kausi päätökseen
21:18
Katso kuvat Kärppien harjoitusottelusta Luulajaa vastaan
20:49
Italian pääministeri erosi – sai tarpeekseen hallituskumppanista, jonka "päätökset aiheuttavat suuria riskejä tälle maalle"
20:45
Aurora on Suomen ehdokas Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon saajaksi – "Elokuva toimii kunnon vastalääkkeenä älylliselle näivettymiselle"
20:16
Kehitysvammaisten hoito Oulun Edenissä jatkuu – kokeilua jatketaan vuoden 2020 loppuun saakka
20:05
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
19:24
Ronkainen ja Suihkonen mukana lentopallon EM-kisoihin valmistautuvassa ryhmässä, Ettan ex-hakkuri Jokela ei mahtunut mukaan
101
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
92
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
79
Kiikelin Allas Sea Poolin hanke voi siirtyä vuodelle 2020 ­– ”Varaudutaan siihen, että loppusyksyn aikana ei tehdäkään kaupungin valmistelevia töitä”
59
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
42
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
32
Helsingin poliisi siirsi poliitikkojen paritusjuttua penkoneen poliisin toiseen tehtävään – Rikoskomisariolta vietiin tehtävä talousrikosyksikön johdossa
29
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image