Kaupallinen yhteistyö

Paristojen jätemassasta luo­mu­lan­noi­tet­ta pelloille

Kärsämäellä sijaitsevalla tehtaalla valmistuu luomulannoitetta pelloille ympäri maailman. KUVA: Anni Jyrinki
PPY 12.6.2019 6:00
Anni Jyrinki

”Myyntineuvotteluita on käynnissä kaikilla mantereilla varsinkin tuotteemme osalta ja myös kiinnostus prosessissa käytettävään teknologiaan on ollut merkittävää useiden tahojen suunnalta”, Tracegrow Oy:n operatiivinen johtaja Mikko Joensuu kommentoi tyytyväisenä.

Kiertotalous on kasvava teollisuuden ala ja Tracegrow toimii tuon alan aallonharjalla. Mutta kuinka pieneltä paikkakunnalta ponnistetaan koko maailman tietoisuuteen?

”Kärsämäkihän on logistisesti keskeisellä paikalla. Tuotetta pystytään toimittamaan täältä tehokkaasti asiakkaiden toivomiin kohteisiin. Kärsämäki on ottanut Tracegrow’n vastaan erittäin hyvin ja ollut merkittävänä tukena yritykselle jo varhaisessa vaiheessa”, Joensuu lähettää kiitokset yrityksen kotikunnan suuntaan.

Kiertotalous on tulevaisuuden ala

Mössö, josta Tracegrow lannoitetta valmistaa, on murskattua alkaliparistomassaa, mistä on eroteltu metalliset kuoret.

”Nestemäinen lannoite valmistuu, kun sen sisältämät hivenaineet, kuten sinkki ja mangaani liuotetaan rikkihapon avulla. Lisäksi tarvitaan useita prosessivaiheita, joiden avulla halutut pitoisuudet ja korkea puhtausaste saavutetaan”, Mikko Joensuu valottaa lannoitteen valmistuksen vaiheita.

”Kaikki lähti liikkeelle ideasta ja tarpeesta tehdä jotain järkevää alkalimassalle ja pian huomattiin, että lannoitteena myydään tuotteita, jotka koostuivat hivenaineista, joita myös paristot sisältävät.”

Tracegrow on toiminut jo vuodesta 2012 lähtien, mutta yrityksen nimi oli alun perin Recalkaline. Nimi muutettiin 2017 Tracegrow Oy:ksi.

Kiertotalous on kasvava ala ja myös Tracegrow’ssa uusia tuotteita kehitetään koko ajan. Samoin nykyiselle tuotteelle kehitetään uusia käyttökohteita. ZM-GROW nimistä lannoiteliuosta on tällä hetkellä myyty nyt kahdeksaan eri maahan.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä ajatus varmasti kierrättää nämäkin mössöt. "Luomu" tuossa otsikossa on kyllä liioittelua rikkihapolla liuotetusta paristosopasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin ongelma jätettä ? Arvokkaita ravinteita ennemmin.
Ennemmin ihmetyttää kuin tuota luomupellolle voi laittaa. Ennen sinne ei saanu mitään lannoitteita laittaa mitkä oli teollisesti tehty. Onko jouduttu määritelmiä höllentämään kun viimeinkin on uskottu että ei se luomu tyhjästä kasva ja pellot köyhtyy ravinteista jos ei sinne edes ole karjanlantaa mitä levittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:43
Uudenlainen musiikkipedagogin tutkinto tarjoaa Oulussa myös kirkkomusiikin koulutuksen
15:24
Rovaniemeläinen Mika Pajuniemi toimittaa aterioita varakkaiden turistien yksityiskoneisiin – "Loman jälkeen halutaan kotoista ruokaa" Tilaajille
15:13
Entinen pääministeri Antti Rinne valittiin eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi
15:08
Kova tuuli sytytti Ra­nual­la tur­ve­au­man pa­la­maan
15:05
Filee­raus­veitsi näyttää tämän kalan rinnalla leikkikalulta – Timo sai jään alta itsenäi­syyspäivänä ­siian, joka yltää kahden tiskialtaan päästä päähän: "Nyt tuli rekordi!"
14:59
Puolitoista tuntia jonotusta puhelimessa – Verohallinnolle moitteita huonosta asiakaspalvelusta
14:55
Poliisi pyytää havaintoja kateissa olevasta 16-vuotiaasta pojasta
59
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
53
Hallitus istunut vajaan vuorokauden - oppositiosta sataa jo rankkaa arvostelua
43
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin
42
Kärpät ja kuusi muuta seuraa solmivat jättimäisen yhteistyön: Koskettaa yli 2500 pelaajaa – "Suurin seurayhteistyö koko Suomessa"
22
Suurin osa al-Holin suomalaisista lapsista on alle kouluikäisiä – joukossa on myös orpoja
21
Entinen pääministeri Antti Rinne valittiin eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi
18
Lakon vuoksi jumiutuneet lähetykset saapuvat uuden postin mukana – Posti pyrkii toimittamaan lähetykset jouluksi, mutta viimeiset kirjeet voivat saapua perille vasta tammikuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image