Kaupallinen yhteistyö

Pai­kal­li­syh­dis­tys­ten aktiivit tekevät pyyteetöntä työtä yhteisen hyvän eteen ja saavat siitä harvoin kiitosta

”Minulle yhdistyksen etu menee oman edun edelle. Yhteisöllisyys ja yhteistyö on tärkeää”, Leena Niemelä pohtii. KUVA: Ester Van Dam
PPY 22.10.2019 6:00
Mari Rytilahti

Leena Niemelä Haukiputaalta on aktiivisesti mukana Haukiputaan Yrittäjien paikallisjärjestössä. Hän on ollut järjestötoiminnassa mukana yrittäjyyden alkutaipaleelta eli vuodesta 2001 lähtien, sihteerinä kahdeksan vuotta. Niemelä omistaa Revontien Kulta ja Kello -liikkeen.

Seija Mäkinen on myös konkari yhdistystoiminnassa. Hän on Haapaveden Toimistopalvelu Oy:n yrittäjä. Haapaveden Yrittäjissä Mäkinen vastaa sihteerin ja rahastonhoitajan tehtävistä. Mäkinen on toiminut yrittäjänä noin 20 vuotta ja ollut mukana yhdistyksen toiminnassa ainakin kymmenen vuotta.

Leena Niemelän tehtäviin kuuluu muun muassa kokouslistojen laatiminen, tiedottaminen ja yhdistyksen järjestämien tapahtumien organisointi. Haukiputaan Yrittäjät täyttää tänä vuonna 40 vuotta.

”Teen myös jäsenhankintaa siten, että jos liikkeeseeni tulee asiakkaaksi toinen yrittäjä, suosittelen hänelle liittymistä yhdistykseen.”

Jukka Kivelä on verrattain nuori toimija yhdistystoiminnassa. Kivelä on ollut mukana Taivalkosken Yrittäjissä hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana kaksi vuotta. Yrittäjänä hän on toiminut saman verran. Kivelä omistaa Autohuolto J. Kivelä Oy:n. Hän osallistuu kokouksiin ja muuhun yrittäjäjärjestön toimintaan muun muassa vuosittain järjestettäviin Elomarkkinoihin.

Henna Parkkinen on puolestaan ollut mukana Ylikiimingin Yrittäjissä kuusi vuotta, joista vajaat viisi sihteerinä. Parkkinen omistaa pitopalveluyrityksen. Sihteerin töiden lisäksi Parkkinen on mukana joka kesä järjestettävässä Tervastiimaviikot -tapahtumassa, jossa yrittäjäyhdistys järjestää Toripäivän. Parkkinen laatii myös toimintasuunnitelmia ja toimintakertomusta sekä huolehtii jäsenrekisteristä ja facebook-sivujen päivittämisestä.

Vertaistukea ja vaikuttamista

Seija Mäkinen on oppinut yhdistystoiminnan kautta tuntemaan sekä paikallisia että lähialueen yrittäjiä. ”Olen verkostoitunut muiden yrittäjien kanssa sekä saanut olla mukana alueellisissa ja valtakunnallisissa tapahtumissa.” Yhdistystoiminta on antanut Seija Mäkiselle myös mahdollisuuden kehittää paikallista toimintaa.

Leena Niemelälle yhdistystoiminta on ennen kaikkea henkireikä. ”Toimin yksinyrittäjänä, joten toisten yrittäjien tuki ja verkostoituminen on tärkeää. Meistä on tullut todella hyviä ystäviä. Olen saanut toiminnasta myös potkua omaan yrittäjyyteeni. Yhdistyksen kautta olen päässyt osallistumaan Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien järjestämiin koulutuksiin aina, kun se on ollut mahdollista”, Niemelä kiittelee.

Myös Jukka Kivelälle vertaistuki ja koulutusmahdollisuudet ovat toiminnan parasta antia. ”Näen kuitenkin tärkeinpänä sen, että ollaan yhteisellä asialla. Yhdistystoiminnan kautta pystyy myös osittain vaikuttamaan kunnan päätöksentekoon”, Kivelä sanoo.

Kivelää harmittaa se, ettei hän pysty nykyhetkellä panostamaan yhdistyksen toimintaan ja kehittämiseen siinä määrin, kuin haluaisi.

Henna Parkkinen nauttii yhdistystoiminnasta ja tiiviistä yhteistyöstä kollegoiden kanssa. ”Olen saanut kokea paljon hienoja hetkiä. Tämä on hyvää vastapainoa omalle työlle.”

Parkkinen kertoo saaneensa yhdistystoiminnan kautta ihania ystäviä ja tavanneensa paljon uusia ihmisiä. Hän kehoittaakin kaikkia yrittäjiä liittymään mukaan yhdistykseen juuri hyvän yhteishengen vuoksi. ”Toiset yrittäjät tietävät, miltä välillä voi tuntua ja heiltä saa vertaistukea.”

Tavoitteena jäsenmäärän kasvattaminen

Seija Mäkinen toivoo, että yhdistystoiminta jatkuisi tulevaisuudessakin elävänä ja toimivana. ”Toivon, että jäsenistöä saadaan enemmän mukaan toimintaan. Uusiakin jäseniä olisi kiva saada yhdistykseen, koska uusia tuulia ja tekijöitä tarvitaan aina.” Mäkisen mielestä jatkossa yhteistyön tekeminen muun muassa kaupungin ja eri järjestöjen sekä lähialueen yrittäjäyhdistysten kesken on tärkeää.

Leena Niemelä suosittelee yhdistyskonkarina kaikkia yrittäjiä liittymään paikallisyhdistyksiin, koska sieltä saa tukea ja neuvoa. ”Minulle yhdistyksen etu menee oman edun edelle. Yhteisöllisyys ja yhteistyö on tärkeää. Täällä Haukiputaalla täytyy pitää palvelutaso korkealla.”

Jukka Kivelä toivoo, että paikallisyhdistyksen toiminta palvelisi tulevaisuudessa entistä enemmän koko jäsenistöä.

Henna Parkkinen näkee tulevaisuuden tavoitteena yhdistyksen jäsenmäärän kasvattamisen. ”Varsinkin pienellä paikkakunnalla yhteistyön tekeminen, esimerkiksi ainoan ruokakaupan eli S-Marketin kanssa on helppoa.”

MAINOS

Uutisvirta

9:23
K-Market Haapalehdon Rinki-kierrätyspiste suljetaan kaupan remontin ajaksi
9:16
Junamatkailun suosio jatkaa kasvuaan – Oulun ja Helsingin välinen liikenne kasvanut huimasti
8:31
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tuomitsee Misha Dellingerin vihapäivitykset – "Tämä asia ei jää tähän, vaan selvittely jatkuu työnantajan sekä työntekijän välisesti"
7:39
Saunarakennus tuhoutui tulipalossa maan tasalle Enontekiöllä
7:00
Kouluun on kehitettävä yhteinen katsomusaine – opiskelu erillisillä tunneilla voi olla leimaavaa, lapsia ja nuoria lokeroivaa Lukijalta
7:00
Kysely: Valtaosa Kalevan lukijoista vastustaa yliopiston siirtämistä Oulun keskustaan – liian kallis juttu, "parempi olla opiskelijoiden vähän syrjässä" Tilaajille
7:00
Toiveena tehokkuus – Katja Nättilä on yksi Rankkojen Ankkojen avainpelaajista salibandyliigan pudotuspelikarsinnoissa Tilaajille
28
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
13
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tuomitsee Misha Dellingerin vihapäivitykset – "Tämä asia ei jää tähän, vaan selvittely jatkuu työnantajan sekä työntekijän välisesti"
10
Oulun säästölistalta karsittiin muutamia kohtia: Erikoisluokat, kaupunkipyörät ja Tuiran talviuintipaikka säilyvät
10
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä
9
Halla-aho eduskunnan korona-keskustelussa: "Jos ruokaa on viikon kotivara, ei tarvitse heti syöksyä Alepan säilykepurkkihyllylle, kun aine iskee tuulettimeen"
7
Kysely: Valtaosa Kalevan lukijoista vastustaa yliopiston siirtämistä Oulun keskustaan – liian kallis juttu, "parempi olla opiskelijoiden vähän syrjässä" Tilaajille
5
Kouluun on kehitettävä yhteinen katsomusaine – opiskelu erillisillä tunneilla voi olla leimaavaa, lapsia ja nuoria lokeroivaa Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

165 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image