Kaupallinen yhteistyö

Pai­kal­li­syh­dis­tys­ten aktiivit tekevät pyyteetöntä työtä yhteisen hyvän eteen ja saavat siitä harvoin kiitosta

”Minulle yhdistyksen etu menee oman edun edelle. Yhteisöllisyys ja yhteistyö on tärkeää”, Leena Niemelä pohtii. KUVA: Ester Van Dam
PPY 22.10.2019 6:00
Mari Rytilahti

Leena Niemelä Haukiputaalta on aktiivisesti mukana Haukiputaan Yrittäjien paikallisjärjestössä. Hän on ollut järjestötoiminnassa mukana yrittäjyyden alkutaipaleelta eli vuodesta 2001 lähtien, sihteerinä kahdeksan vuotta. Niemelä omistaa Revontien Kulta ja Kello -liikkeen.

Seija Mäkinen on myös konkari yhdistystoiminnassa. Hän on Haapaveden Toimistopalvelu Oy:n yrittäjä. Haapaveden Yrittäjissä Mäkinen vastaa sihteerin ja rahastonhoitajan tehtävistä. Mäkinen on toiminut yrittäjänä noin 20 vuotta ja ollut mukana yhdistyksen toiminnassa ainakin kymmenen vuotta.

Leena Niemelän tehtäviin kuuluu muun muassa kokouslistojen laatiminen, tiedottaminen ja yhdistyksen järjestämien tapahtumien organisointi. Haukiputaan Yrittäjät täyttää tänä vuonna 40 vuotta.

”Teen myös jäsenhankintaa siten, että jos liikkeeseeni tulee asiakkaaksi toinen yrittäjä, suosittelen hänelle liittymistä yhdistykseen.”

Jukka Kivelä on verrattain nuori toimija yhdistystoiminnassa. Kivelä on ollut mukana Taivalkosken Yrittäjissä hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana kaksi vuotta. Yrittäjänä hän on toiminut saman verran. Kivelä omistaa Autohuolto J. Kivelä Oy:n. Hän osallistuu kokouksiin ja muuhun yrittäjäjärjestön toimintaan muun muassa vuosittain järjestettäviin Elomarkkinoihin.

Henna Parkkinen on puolestaan ollut mukana Ylikiimingin Yrittäjissä kuusi vuotta, joista vajaat viisi sihteerinä. Parkkinen omistaa pitopalveluyrityksen. Sihteerin töiden lisäksi Parkkinen on mukana joka kesä järjestettävässä Tervastiimaviikot -tapahtumassa, jossa yrittäjäyhdistys järjestää Toripäivän. Parkkinen laatii myös toimintasuunnitelmia ja toimintakertomusta sekä huolehtii jäsenrekisteristä ja facebook-sivujen päivittämisestä.

Vertaistukea ja vaikuttamista

Seija Mäkinen on oppinut yhdistystoiminnan kautta tuntemaan sekä paikallisia että lähialueen yrittäjiä. ”Olen verkostoitunut muiden yrittäjien kanssa sekä saanut olla mukana alueellisissa ja valtakunnallisissa tapahtumissa.” Yhdistystoiminta on antanut Seija Mäkiselle myös mahdollisuuden kehittää paikallista toimintaa.

Leena Niemelälle yhdistystoiminta on ennen kaikkea henkireikä. ”Toimin yksinyrittäjänä, joten toisten yrittäjien tuki ja verkostoituminen on tärkeää. Meistä on tullut todella hyviä ystäviä. Olen saanut toiminnasta myös potkua omaan yrittäjyyteeni. Yhdistyksen kautta olen päässyt osallistumaan Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien järjestämiin koulutuksiin aina, kun se on ollut mahdollista”, Niemelä kiittelee.

Myös Jukka Kivelälle vertaistuki ja koulutusmahdollisuudet ovat toiminnan parasta antia. ”Näen kuitenkin tärkeinpänä sen, että ollaan yhteisellä asialla. Yhdistystoiminnan kautta pystyy myös osittain vaikuttamaan kunnan päätöksentekoon”, Kivelä sanoo.

Kivelää harmittaa se, ettei hän pysty nykyhetkellä panostamaan yhdistyksen toimintaan ja kehittämiseen siinä määrin, kuin haluaisi.

Henna Parkkinen nauttii yhdistystoiminnasta ja tiiviistä yhteistyöstä kollegoiden kanssa. ”Olen saanut kokea paljon hienoja hetkiä. Tämä on hyvää vastapainoa omalle työlle.”

Parkkinen kertoo saaneensa yhdistystoiminnan kautta ihania ystäviä ja tavanneensa paljon uusia ihmisiä. Hän kehoittaakin kaikkia yrittäjiä liittymään mukaan yhdistykseen juuri hyvän yhteishengen vuoksi. ”Toiset yrittäjät tietävät, miltä välillä voi tuntua ja heiltä saa vertaistukea.”

Tavoitteena jäsenmäärän kasvattaminen

Seija Mäkinen toivoo, että yhdistystoiminta jatkuisi tulevaisuudessakin elävänä ja toimivana. ”Toivon, että jäsenistöä saadaan enemmän mukaan toimintaan. Uusiakin jäseniä olisi kiva saada yhdistykseen, koska uusia tuulia ja tekijöitä tarvitaan aina.” Mäkisen mielestä jatkossa yhteistyön tekeminen muun muassa kaupungin ja eri järjestöjen sekä lähialueen yrittäjäyhdistysten kesken on tärkeää.

Leena Niemelä suosittelee yhdistyskonkarina kaikkia yrittäjiä liittymään paikallisyhdistyksiin, koska sieltä saa tukea ja neuvoa. ”Minulle yhdistyksen etu menee oman edun edelle. Yhteisöllisyys ja yhteistyö on tärkeää. Täällä Haukiputaalla täytyy pitää palvelutaso korkealla.”

Jukka Kivelä toivoo, että paikallisyhdistyksen toiminta palvelisi tulevaisuudessa entistä enemmän koko jäsenistöä.

Henna Parkkinen näkee tulevaisuuden tavoitteena yhdistyksen jäsenmäärän kasvattamisen. ”Varsinkin pienellä paikkakunnalla yhteistyön tekeminen, esimerkiksi ainoan ruokakaupan eli S-Marketin kanssa on helppoa.”

MAINOS

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image