Kaupallinen yhteistyö

Oululaisesta Katja Karimosta on joka aamu mukava lähteä töihin, hän tarjoaa ham­pai­den­hoi­toa ilolla ja rautaisella am­mat­ti­tai­dol­la

Katja Karimo on hankkinut liiketoimintaosaamista suorittamalla MBA-tutkinnon ja mieli tekisi opiskella vielä lisää. KUVA: Maija Pylväs
PPY 25.10.2019 6:00
Maija Pylväs

”Olen aina ollut työnarkomaani. Ihmisten kanssa on mahtava tehdä töitä”, Hammaslääkäriasema Kastellin Kruunun yrittäjänä sekä Hammaslääkärikeskus Furkan osakkaana toimiva Katja Karimo kertoo.

Kun Imatralta lähtöisin oleva Karimo vuonna 1988 valmistui hammaslääkäriksi Helsingin yliopistosta, päätyi hän aluksi töihin julkiselle puolelle. Melko pian moni asia julkisen puolen hammashoidossa alkoi kuitenkin häiritä. Karimon mukaan esimerkiksi tavaraa tilattiin liikaa sen tarkemmin tarpeita miettimättä ja jos lääkäriä avustava hoitaja oli sairaana, potilaan ajat peruttiin.

”Hoitovälit tulivat potilaille niin pitkiksi, etteivät asiakkaiden tilanteet siinä välissä ainakaan parantuneet. Jos ollaan tekemässä esimerkiksi juurihoitoa, nyt pystyn tekemään sen nopeammalla tahdilla, vaikka se sitten maksaakin enemmän asiakkaalle.”

Pienet väistyivät isojen ketjujen tieltä

90-luvun alussa, äitiyslomansa aikana Karimo alkoi hakea taas töitä, mutta enää niitä ei ollutkaan tarjolla – ei julkisella eikä yksityisellä. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi työpaikan ostaminen, joten Karimo hankki osakkeen Hammaslääkärikeskus Furkasta.

Vuosien varrella mielessä alkoi kyteä ajatus kokonaan oman yrityksen perustamisesta, ja niinpä kymmenisen vuotta myöhemmin Karimo perusti Kastellin Kruunun, joka työllistää tällä hetkellä viisi henkilöä. Lisäksi Karimolla on yksi työntekijä Furkan puolella.

Perustyö on pysynyt kokeneen hammaslääkärin mukaan samana vuosikaudet, mutta digitaalisuuden käyttö hammashoidossakin on yleistynyt. Muutosta alalla on tapahtunut myös siinä, että yksityiset, paikalliset hammaslääkäriasemat ovat vähentyneet isojen ketjujen tieltä. Myös Karimon yrityksiä on lähestytty ostoaikeissa.

”Kun sote viime hallituksen aikana kaatui, seuraavana päivänä soitettiin eräästä isosta ketjusta, että voisivatko tulla esittäytymään. Jos olisi pakko myydä, mieluiten myisin jollekin kotimaiselle.”

Työkiireet unohtuvat Saimaan maisemissa

Koko ajan lisääntyvät viranomaismääräykset väsyttävät Karimon mukaan monet pienyrittäjät, joista moni päätyy myymään yrityksensä. Moni pienyrittäjä uupuu myös työnantajavelvotteisiin.

”Osa määräyksistä alkaa mennä vähän överiksi. Vuosikymmenet on esimerkiksi steriloitu vanupallot, mutta nyt ne ovat yhtäkkiä tulleet muka kauhean vaarallisiksi ja ne pitäisi ostaa valmiina”, hän antaa esimerkin.

Silloin kun Karimo haluaa unohtaa työkiireet, hän suuntaa kotiseuduilleen Saimaan maisemiin äitinsä mökille, jossa saa huhkia hieman toisenlaisia töitä. Vapaalla kiinnostaa myös lukeminen, golf ja taidenäyttelyt.

Oulun seudun yrittäjänaisissa toimiminen on tälle naiselle yksi henkireikä ja parasta vertaistukea.

”Vaikka toimimme eri aloilla, monesti ongelmat ovat samanlaisia. Kiva rupatella sitä ja tätä samanhenkisten ihmisten kanssa.”

MAINOS

Kommentoi

Kastellin Kruunu on ollut monta vuotta vakio paikkani, siellä saa aina parasta palvelua ja hyvän hoidon ammattilaisilta, kiitos siitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katja on paras tapaamani hammaslääkäri. Itse pidän tärkeänä, että asiat hoituu nopeasti ja Katjalta tämä onnistuu. Myös asiakkaan kohtaaminen on tärkeää. Katjan Kastellin kruunun hoitajatkin ovat huippuja ammatissaan. Pidä Katja 👑 ,sta tiukasti kiinni, kun siellä on ilo asioida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image