Kaupallinen yhteistyö

Oululaisesta Katja Karimosta on joka aamu mukava lähteä töihin, hän tarjoaa ham­pai­den­hoi­toa ilolla ja rautaisella am­mat­ti­tai­dol­la

Katja Karimo on hankkinut liiketoimintaosaamista suorittamalla MBA-tutkinnon ja mieli tekisi opiskella vielä lisää. KUVA: Maija Pylväs
PPY 25.10.2019 6:00
Maija Pylväs

”Olen aina ollut työnarkomaani. Ihmisten kanssa on mahtava tehdä töitä”, Hammaslääkäriasema Kastellin Kruunun yrittäjänä sekä Hammaslääkärikeskus Furkan osakkaana toimiva Katja Karimo kertoo.

Kun Imatralta lähtöisin oleva Karimo vuonna 1988 valmistui hammaslääkäriksi Helsingin yliopistosta, päätyi hän aluksi töihin julkiselle puolelle. Melko pian moni asia julkisen puolen hammashoidossa alkoi kuitenkin häiritä. Karimon mukaan esimerkiksi tavaraa tilattiin liikaa sen tarkemmin tarpeita miettimättä ja jos lääkäriä avustava hoitaja oli sairaana, potilaan ajat peruttiin.

”Hoitovälit tulivat potilaille niin pitkiksi, etteivät asiakkaiden tilanteet siinä välissä ainakaan parantuneet. Jos ollaan tekemässä esimerkiksi juurihoitoa, nyt pystyn tekemään sen nopeammalla tahdilla, vaikka se sitten maksaakin enemmän asiakkaalle.”

Pienet väistyivät isojen ketjujen tieltä

90-luvun alussa, äitiyslomansa aikana Karimo alkoi hakea taas töitä, mutta enää niitä ei ollutkaan tarjolla – ei julkisella eikä yksityisellä. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi työpaikan ostaminen, joten Karimo hankki osakkeen Hammaslääkärikeskus Furkasta.

Vuosien varrella mielessä alkoi kyteä ajatus kokonaan oman yrityksen perustamisesta, ja niinpä kymmenisen vuotta myöhemmin Karimo perusti Kastellin Kruunun, joka työllistää tällä hetkellä viisi henkilöä. Lisäksi Karimolla on yksi työntekijä Furkan puolella.

Perustyö on pysynyt kokeneen hammaslääkärin mukaan samana vuosikaudet, mutta digitaalisuuden käyttö hammashoidossakin on yleistynyt. Muutosta alalla on tapahtunut myös siinä, että yksityiset, paikalliset hammaslääkäriasemat ovat vähentyneet isojen ketjujen tieltä. Myös Karimon yrityksiä on lähestytty ostoaikeissa.

”Kun sote viime hallituksen aikana kaatui, seuraavana päivänä soitettiin eräästä isosta ketjusta, että voisivatko tulla esittäytymään. Jos olisi pakko myydä, mieluiten myisin jollekin kotimaiselle.”

Työkiireet unohtuvat Saimaan maisemissa

Koko ajan lisääntyvät viranomaismääräykset väsyttävät Karimon mukaan monet pienyrittäjät, joista moni päätyy myymään yrityksensä. Moni pienyrittäjä uupuu myös työnantajavelvotteisiin.

”Osa määräyksistä alkaa mennä vähän överiksi. Vuosikymmenet on esimerkiksi steriloitu vanupallot, mutta nyt ne ovat yhtäkkiä tulleet muka kauhean vaarallisiksi ja ne pitäisi ostaa valmiina”, hän antaa esimerkin.

Silloin kun Karimo haluaa unohtaa työkiireet, hän suuntaa kotiseuduilleen Saimaan maisemiin äitinsä mökille, jossa saa huhkia hieman toisenlaisia töitä. Vapaalla kiinnostaa myös lukeminen, golf ja taidenäyttelyt.

Oulun seudun yrittäjänaisissa toimiminen on tälle naiselle yksi henkireikä ja parasta vertaistukea.

”Vaikka toimimme eri aloilla, monesti ongelmat ovat samanlaisia. Kiva rupatella sitä ja tätä samanhenkisten ihmisten kanssa.”

MAINOS

Kommentoi

Kastellin Kruunu on ollut monta vuotta vakio paikkani, siellä saa aina parasta palvelua ja hyvän hoidon ammattilaisilta, kiitos siitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katja on paras tapaamani hammaslääkäri. Itse pidän tärkeänä, että asiat hoituu nopeasti ja Katjalta tämä onnistuu. Myös asiakkaan kohtaaminen on tärkeää. Katjan Kastellin kruunun hoitajatkin ovat huippuja ammatissaan. Pidä Katja 👑 ,sta tiukasti kiinni, kun siellä on ilo asioida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:24
Lappi neljäs ja Rovanperä viides MM-avauksessa – Neuville voitti, Ogier kakkoseksi ennen Evansia
14:15
Emil Ruusuvuori kovassa nousukiidossa – "Matka on pitkä, muttei mahdoton"
13:18
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"
13:00
Koiria hukkuu eniten talvella, kun jää näyttää kestävämmältä kuin se onkaan – katso tästä vinkit, miten toimia hätätilanteessa
12:10
Koteja sisustetaan nyt 1950-luvun kotimaisilla kalusteilla – Nämä kolme asiaa selittävät vintagehuonekalujen suosiota Tilaajille
11:56
Välieräpaikka saavuttamaton tavoite Suomen hiihtäjille ensi talven MM-laduilla – Vuorinen ja Kyllönen suomalaisten ykkösnimet
11:52
Mies häiriköi liikekiinteistöissä ja koulussa Kajaanissa – mies vietiin poliisiasemalle rauhoittumaan
21
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
21
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
20
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
17
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
16
Työelämä vaatii uudistuksia – työajan lyhentäminen saattaisi vaikuttaa työllisyysasteen kasvuun Lukijalta
15
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
12
Tietovuototutkinnassa epäiltynä oleva ex-tiedustelupomo johtaa valtioneuvoston Venäjä-hanketta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image