Kaupallinen yhteistyö

Osku Roadshow rantautui Ouluun

Osku ry ja Pohjois-pohjanmaan Nuoret Yrittäjät tutustuivat toisiinsa rennon illanvieton merkeissä. KUVA: Anni Jyrinki
PPY 8.10.2018 4:18
Anni Jyrinki

Amis2018 tutkimus paljasti, että jopa 39 prosenttia ammattikoululaisista kiinnostaisi toimia yrittäjänä. Tutkimuksen toteutti Suomen Opiskelija -Allianssi eli OSKU ry. Syyskuisena keskiviikkona oskulaiset tulivat tutustumaan Pohjois-Pohjanmaan yrittäjiin ja erityisesti Nuorten Yrittäjien toimintaan.

Paikalla on ammattiin opiskelevia tai äskettäin valmistuneita nuoria ympäri Suomen. Esittelykierros kertoo, että täällä oskulaisia on muun muassa Turusta, Ylivieskasta, Kempeleestä ja Järvenpäästä. Ouluun heidät toi Osku Roadshow.

”Me kierretään amiksia ja yhteistyöorganisaatioita ympäri maata. Helsingistä aina Inariin saakka. Me halutaan tavoittaa opiskelijat ja kertoa heille edunvalvonnasta ja Oskusta ylipäätään”, yhdistyksen varapuheenjohtaja Onni Koponen kertoo. Onni opiskelee Järvenpäässä matkailualaa.

Onni myös kertoo, että Oulussa he ovat vierailleet oppilaitoksissa ja nyt ohjelmassa on rento illanvietto Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa.

Ja kuten Amis 2018 -tutkimus paljastikin, myös näitä paikalla olevia nuoria kiinnostaa yrittäjyys. Ylivieskassa lähihoitajaksi opiskeleva Riina Leskelä pohtii, että yrittäjyydessä parasta olisi käsi kädessä kulkevat vastuu ja vapaus.

”Yrittäjyys on oikeastaan ainoa keino toteuttaa ammatillisia unelmia”, kommentoi oululainen yrittäjä Sampsa Laitinen.

Yrittäjäopintoja ammattikouluihin

Ammatillinen koulutus on hyvä pohja yrittäjyyttä ajatellen. Mutta moni oppilaitos ja koulutusohjelma ei vielä tarjoa tarpeeksi varsinaisia yrittäjyysopintoja. Niitä olisi kaivannut myös muutamia vuosia sitten suunnitteluassistentiksi valmistunut Karri Kostet.

”Pyöritän palakotia.fi -verkkokauppaa. Tokihan koulussa oppi suunnittelemaan verkkosivut ja muuta sellaista, mutta esimerkiksi taloushallinnosta ja markkinoinnista olen opiskellut ihan itsenäisesti”, Karri kertoo.

Apua uudet yrittäjät saavat uusyrityskeskuksista ja yrittäjäjärjestöltä, jonka jäsenyys kannattaa heti yrityksen alkumetreistä lähtien. Nuorilla Yrittäjillä on tarjolla mielenkiintoista toimintaa, rentoa verkostoimista ja rahanarvoisia etuja. Jäsenyys on myös mahdollista jo opiskeluaikana.

Lisää tietoa osoitteesta

www.nuoretyrittajat.fi

Nuoret yrittäjät

  • ”Nuoret Yrittäjät on oma verkosto, joka toimii yrittäjäjärjestön sisällä. Nuorten Yrittäjien verkostoja löytyy eri puolelta maata. Yhteisö tuottaa alueensa nuorille yrittäjille ja opiskelijoille verkostotapahtumia ja koulutuksia sekä toimii linkkinä oppilaitoksiin ja nuorisojärjestöihin. 
  • Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Nuorten Yrittäjien verkosto Poppis toimii aktiivisesti ja järjestää säännöllisesti nuorille yrittäjille tarkoitettuja tapahtumia.  
  • Nuoret Yrittäjät on yhteisö, johon ovat tervetulleita myös yrittäjyydestä kiinnostuneet tai yritystoimintaa aloittelevat opiskelijat. Tarjoamme opiskelijalle tukea, työkalut ja valmiit verkostot yrittäjyyden alkutaipaleelle opintojen oheen.
  • Tiesitkö, että jo joka viides korkeakouluopiskelija pitää yrittäjyyttä todennäköisen urasuuntana tai että ammattiin opiskelevista puolet haluaisi toimia yrittäjänä?
  • Suomen Yrittäjien opiskelijajäsenyys olet osa Nuorten Yrittäjien verkostoa, johon kuuluu jo liki 10 000 alle 35-vuotiasta yrittäjäjärjestön jäsenyrittäjää.
  • Nuorten Yrittäjien toiminnasta Pohjois-Pohjanmaalla löydät lisää tietoa Poppiksen omasta facebook -ryhmästä (POPPIS Pohjois-Pohjanmaan nuoret yrittäjät). 
  • Nuoret yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet opiskelijat, tervetuloa mukaan toimintaan!”

 

MAINOS

Uutisvirta

77
Oulun jättiruuhkassa mateli niin paljon autoja peräkanaa, ettei liikennelaskuri erottanut niitä toisistaan – "Varmasti tuhansia autoja enemmän kuin tavallisesti"
76
Keskusta ei halua kieltää dieseliä – jyrkkää dieselpolttoaineen hinnannousua puolue ei pysty estämään
63
Usealle Oulun keskustan katuosuudelle saa jatkossa pysäköidä vain toiselle puolelle katua – taustalla katujen kapeus
62
Coca-Colan joulurekka villitsi oululaiset – tuhannet jonottivat ilmaista limsaa, liikenne ruuhkautui
46
Pohjantien liikenne takkusi tuntikausia etelään päin menevillä kaistoilla – "Koin tänään pahimmat ruuhkat Oulussa ikinä"
41
Uutissuomalainen: Oikeusministeri selvityttää lapsiasiavaltuutetun taksikulut - oululaistaustainen Tuomas Kurttila perustelee taksin käyttöään sujuvuudella ja työhyvinvoinnilla
33
Yhdyskuntalautakunta päätti: Oululaisten jätemaksuihin kolmen prosentin korotus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Järjetön veropolitiikka

Väittääkö aloittaja että sosiaaliturvan taso on nyt alempi kuin ennen? Olisiko edes jotain lukuja tai muita todisteita e... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image