Kaupallinen yhteistyö

Osku Roadshow rantautui Ouluun

Osku ry ja Pohjois-pohjanmaan Nuoret Yrittäjät tutustuivat toisiinsa rennon illanvieton merkeissä. KUVA: Anni Jyrinki
PPY 8.10.2018 4:18
Anni Jyrinki

Amis2018 tutkimus paljasti, että jopa 39 prosenttia ammattikoululaisista kiinnostaisi toimia yrittäjänä. Tutkimuksen toteutti Suomen Opiskelija -Allianssi eli OSKU ry. Syyskuisena keskiviikkona oskulaiset tulivat tutustumaan Pohjois-Pohjanmaan yrittäjiin ja erityisesti Nuorten Yrittäjien toimintaan.

Paikalla on ammattiin opiskelevia tai äskettäin valmistuneita nuoria ympäri Suomen. Esittelykierros kertoo, että täällä oskulaisia on muun muassa Turusta, Ylivieskasta, Kempeleestä ja Järvenpäästä. Ouluun heidät toi Osku Roadshow.

”Me kierretään amiksia ja yhteistyöorganisaatioita ympäri maata. Helsingistä aina Inariin saakka. Me halutaan tavoittaa opiskelijat ja kertoa heille edunvalvonnasta ja Oskusta ylipäätään”, yhdistyksen varapuheenjohtaja Onni Koponen kertoo. Onni opiskelee Järvenpäässä matkailualaa.

Onni myös kertoo, että Oulussa he ovat vierailleet oppilaitoksissa ja nyt ohjelmassa on rento illanvietto Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa.

Ja kuten Amis 2018 -tutkimus paljastikin, myös näitä paikalla olevia nuoria kiinnostaa yrittäjyys. Ylivieskassa lähihoitajaksi opiskeleva Riina Leskelä pohtii, että yrittäjyydessä parasta olisi käsi kädessä kulkevat vastuu ja vapaus.

”Yrittäjyys on oikeastaan ainoa keino toteuttaa ammatillisia unelmia”, kommentoi oululainen yrittäjä Sampsa Laitinen.

Yrittäjäopintoja ammattikouluihin

Ammatillinen koulutus on hyvä pohja yrittäjyyttä ajatellen. Mutta moni oppilaitos ja koulutusohjelma ei vielä tarjoa tarpeeksi varsinaisia yrittäjyysopintoja. Niitä olisi kaivannut myös muutamia vuosia sitten suunnitteluassistentiksi valmistunut Karri Kostet.

”Pyöritän palakotia.fi -verkkokauppaa. Tokihan koulussa oppi suunnittelemaan verkkosivut ja muuta sellaista, mutta esimerkiksi taloushallinnosta ja markkinoinnista olen opiskellut ihan itsenäisesti”, Karri kertoo.

Apua uudet yrittäjät saavat uusyrityskeskuksista ja yrittäjäjärjestöltä, jonka jäsenyys kannattaa heti yrityksen alkumetreistä lähtien. Nuorilla Yrittäjillä on tarjolla mielenkiintoista toimintaa, rentoa verkostoimista ja rahanarvoisia etuja. Jäsenyys on myös mahdollista jo opiskeluaikana.

Lisää tietoa osoitteesta

www.nuoretyrittajat.fi

Nuoret yrittäjät

  • ”Nuoret Yrittäjät on oma verkosto, joka toimii yrittäjäjärjestön sisällä. Nuorten Yrittäjien verkostoja löytyy eri puolelta maata. Yhteisö tuottaa alueensa nuorille yrittäjille ja opiskelijoille verkostotapahtumia ja koulutuksia sekä toimii linkkinä oppilaitoksiin ja nuorisojärjestöihin. 
  • Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Nuorten Yrittäjien verkosto Poppis toimii aktiivisesti ja järjestää säännöllisesti nuorille yrittäjille tarkoitettuja tapahtumia.  
  • Nuoret Yrittäjät on yhteisö, johon ovat tervetulleita myös yrittäjyydestä kiinnostuneet tai yritystoimintaa aloittelevat opiskelijat. Tarjoamme opiskelijalle tukea, työkalut ja valmiit verkostot yrittäjyyden alkutaipaleelle opintojen oheen.
  • Tiesitkö, että jo joka viides korkeakouluopiskelija pitää yrittäjyyttä todennäköisen urasuuntana tai että ammattiin opiskelevista puolet haluaisi toimia yrittäjänä?
  • Suomen Yrittäjien opiskelijajäsenyys olet osa Nuorten Yrittäjien verkostoa, johon kuuluu jo liki 10 000 alle 35-vuotiasta yrittäjäjärjestön jäsenyrittäjää.
  • Nuorten Yrittäjien toiminnasta Pohjois-Pohjanmaalla löydät lisää tietoa Poppiksen omasta facebook -ryhmästä (POPPIS Pohjois-Pohjanmaan nuoret yrittäjät). 
  • Nuoret yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet opiskelijat, tervetuloa mukaan toimintaan!”

 

MAINOS

Uutisvirta

21:18
Senior Advisor, herra Jalonen – Heinäpään haukka Kari Jalonen on Saksan maajoukkueen valmennuksen neuvonantaja Tilaajille
21:13
Tie 27 suljetaan liikenteeltä Haapajärvellä tiistaiksi rummunvaihdon vuoksi
20:49
Vincentilta lopetettiin elämää ylläpitävä hoito – Ranska on seurannut Lambertin perheen kiistelyä vegetatiivisessa tilassa olevan miehen kohtalosta
19:38
Suomalaisravintola joutui äärivasemmistolaisten ilkivallan kohteeksi Berliinissä – SS-muistoyhdistystä johtaneen osaomistajan eroilmoitus ei lopettanut iskuja Tilaajille
19:37
Kolumni: Sukellus MM-kisakaupungin sykkeeseen –  "Kosicen MM-isännillä on oudon kiero huumorintaju"
19:24
USA:n yleisesikunnan edustaja kehuu vuolaasti Rovajärven ampuma-aluetta – kansainvälisessä harjoituksessa ammuttiin maanantaina kovapanoksilla
19:11
Jukka Jalonen Leijonien pelitavasta: "Meillä on joka pelissä sauma voittaa"
124
Google asettaa Huaweille Android-käyttöjärjestelmän päivityskiellon – Petteri Järvinen: "Tämä on suomalaisille terve muistutus"
91
Vasemmistoliitolla vaikea hyväksyä talouden reunaehtoja: Hallitusneuvottelut keskeytyivät aamulla puoleen päivään saakka
63
Moni nuori pilaa elämänsä, kun luottotiedot menevät – Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Sara Mella: ”Pikavippimaailma saatava valvonnan alle”
39
Oulun yliopisto: Ilmastonmuutos aiheuttanut jo huomattavia vaikutuksia makean veden kiertokulussa arktisilla alueilla
29
Kuitukaapeli katkeaminen vaikeuttaa kaupankäyntiä Kaakkurissa, kun maksupäätteet eivät toimi – vika saadaan korjattua ehkä maanantain aikana
25
Päivi Räsänen tyrmää myöhäiset abortit – "Näissä on kyse lapsensurmasta"
19
Poliisilla harjoitusoperaatio Patelan omakotitaloalueella – mukana myös Hevi-panssariauto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Siksi koska keskikaiteella erotetulla moottoritiellä kuoleman tai vakavan loukkaantumisen todennäköisyys lähentelee noll... Lue lisää...
Homtom

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image