Kaupallinen yhteistyö

Osku Roadshow rantautui Ouluun

Osku ry ja Pohjois-pohjanmaan Nuoret Yrittäjät tutustuivat toisiinsa rennon illanvieton merkeissä. KUVA: Anni Jyrinki
PPY 8.10.2018 4:18
Anni Jyrinki

Amis2018 tutkimus paljasti, että jopa 39 prosenttia ammattikoululaisista kiinnostaisi toimia yrittäjänä. Tutkimuksen toteutti Suomen Opiskelija -Allianssi eli OSKU ry. Syyskuisena keskiviikkona oskulaiset tulivat tutustumaan Pohjois-Pohjanmaan yrittäjiin ja erityisesti Nuorten Yrittäjien toimintaan.

Paikalla on ammattiin opiskelevia tai äskettäin valmistuneita nuoria ympäri Suomen. Esittelykierros kertoo, että täällä oskulaisia on muun muassa Turusta, Ylivieskasta, Kempeleestä ja Järvenpäästä. Ouluun heidät toi Osku Roadshow.

”Me kierretään amiksia ja yhteistyöorganisaatioita ympäri maata. Helsingistä aina Inariin saakka. Me halutaan tavoittaa opiskelijat ja kertoa heille edunvalvonnasta ja Oskusta ylipäätään”, yhdistyksen varapuheenjohtaja Onni Koponen kertoo. Onni opiskelee Järvenpäässä matkailualaa.

Onni myös kertoo, että Oulussa he ovat vierailleet oppilaitoksissa ja nyt ohjelmassa on rento illanvietto Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa.

Ja kuten Amis 2018 -tutkimus paljastikin, myös näitä paikalla olevia nuoria kiinnostaa yrittäjyys. Ylivieskassa lähihoitajaksi opiskeleva Riina Leskelä pohtii, että yrittäjyydessä parasta olisi käsi kädessä kulkevat vastuu ja vapaus.

”Yrittäjyys on oikeastaan ainoa keino toteuttaa ammatillisia unelmia”, kommentoi oululainen yrittäjä Sampsa Laitinen.

Yrittäjäopintoja ammattikouluihin

Ammatillinen koulutus on hyvä pohja yrittäjyyttä ajatellen. Mutta moni oppilaitos ja koulutusohjelma ei vielä tarjoa tarpeeksi varsinaisia yrittäjyysopintoja. Niitä olisi kaivannut myös muutamia vuosia sitten suunnitteluassistentiksi valmistunut Karri Kostet.

”Pyöritän palakotia.fi -verkkokauppaa. Tokihan koulussa oppi suunnittelemaan verkkosivut ja muuta sellaista, mutta esimerkiksi taloushallinnosta ja markkinoinnista olen opiskellut ihan itsenäisesti”, Karri kertoo.

Apua uudet yrittäjät saavat uusyrityskeskuksista ja yrittäjäjärjestöltä, jonka jäsenyys kannattaa heti yrityksen alkumetreistä lähtien. Nuorilla Yrittäjillä on tarjolla mielenkiintoista toimintaa, rentoa verkostoimista ja rahanarvoisia etuja. Jäsenyys on myös mahdollista jo opiskeluaikana.

Lisää tietoa osoitteesta

www.nuoretyrittajat.fi

Nuoret yrittäjät

  • ”Nuoret Yrittäjät on oma verkosto, joka toimii yrittäjäjärjestön sisällä. Nuorten Yrittäjien verkostoja löytyy eri puolelta maata. Yhteisö tuottaa alueensa nuorille yrittäjille ja opiskelijoille verkostotapahtumia ja koulutuksia sekä toimii linkkinä oppilaitoksiin ja nuorisojärjestöihin. 
  • Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Nuorten Yrittäjien verkosto Poppis toimii aktiivisesti ja järjestää säännöllisesti nuorille yrittäjille tarkoitettuja tapahtumia.  
  • Nuoret Yrittäjät on yhteisö, johon ovat tervetulleita myös yrittäjyydestä kiinnostuneet tai yritystoimintaa aloittelevat opiskelijat. Tarjoamme opiskelijalle tukea, työkalut ja valmiit verkostot yrittäjyyden alkutaipaleelle opintojen oheen.
  • Tiesitkö, että jo joka viides korkeakouluopiskelija pitää yrittäjyyttä todennäköisen urasuuntana tai että ammattiin opiskelevista puolet haluaisi toimia yrittäjänä?
  • Suomen Yrittäjien opiskelijajäsenyys olet osa Nuorten Yrittäjien verkostoa, johon kuuluu jo liki 10 000 alle 35-vuotiasta yrittäjäjärjestön jäsenyrittäjää.
  • Nuorten Yrittäjien toiminnasta Pohjois-Pohjanmaalla löydät lisää tietoa Poppiksen omasta facebook -ryhmästä (POPPIS Pohjois-Pohjanmaan nuoret yrittäjät). 
  • Nuoret yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet opiskelijat, tervetuloa mukaan toimintaan!”

 

MAINOS

Uutisvirta

17:36
Kyselytunnilla Sipilää hiillostettiin Anne Bernerin SEB-pankin paikasta ja Jussi Niinistön taleban-kommenteista
17:00
Anita Korvan arvokisadebyytti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta hiihtäjälupaus ei työnnä päätään lumihankeen – "Olisi kiva itsekin olla joskus taistelemassa kärkisijoista tällaisissa kisoissa" Tilaajille
16:55
Mäki ja Hakola eivät yltäneet sprintin MM-välieriin, molemmat jäivät kolmansiksi
16:32
Poliisi pyytää tietoja Rovaniemellä varastetusta perävaunusta ja moottorikelkasta
16:23
Antti Kaikkonen tuuletuskokouksen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yksimielisesti
15:40
Oulun lääkärikopterin tukikohta saneerataan, valtion rahoitusta tuli 9 miljoonaa euroa toivottua vähemmän
15:35
Pääministeri SS-selvityksestä: "En lyttää historian tutkimusta, mutta ei kiistetä näiden miesten ansioita Suomen puolustuksessa"
80
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
71
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
46
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
30
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
27
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
24
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
22
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Asunnon voi aina myydä ja muuttaa varakkaana vuokralle. Ulkomaillakin voi olla kuukausia vuodesta. Vuokralla ikänsä asun... Lue lisää...
Maksettu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image