Kaupallinen yhteistyö

Oman elämänsä sankari -vai­kut­ta­ja­ver­kos­tos­sa opitaan toisilta ja tehdään parempaa Suomea

Ruka Yrittäjäareenassa puhutti muun muassa tulevaisuuden yrittäminen ja työnteko. KUVA: Milla Raappana
PPY 31.12.2017 6:00
Milla Raappana

Paikalle kutsutut 20 osaajaa ja tulevaisuuden nimeä pääsivät kuulemaan mielenkiintoisia yrittäjätarinoita niin kokeneilta kuin nuorilta yrittäjiltä. Ohjelma oli tehty tiiviiksi ja verkostoitumiselle tarjottiin monipuoliset mahdollisuudet, unohtamatta Rukan erinomaisia ulkoilumahdollisuuksia.

Hannu Virranniemi kertoi avauspäivänä Pölkky Oy:n monivaiheisen historian. Paikkakunnan yksi merkittävimmistä yrityksistä juhlii ensi vuonna 50-vuotista taivaltaan. Nuoremman polven yrittäjä Autolle.comin Niklas Nukari esitti paneelikeskustelussa ”Uusi ja innovatiivinen tapa tehdä työtä ja yrittää” omia näkemyksiä yrittäjyyteen ja siihen, miten oikealla asenteella kasvatetaan lähes 100 henkilö työllistävä yritys. Yrittäjyyden lisäksi Rukalla puhutti kansantalous ja informaatiovaikuttaminen. Yrittäjäareenan päätti ryhmätyö, jossa vaikuttajaverkostoon osallistuvat perustivat oman kuvitteellisen yrityksen. Luovuudelle annettiin tässä työssä tilaa ja Ruka Yrittäjäareenan osallistujat saivat kuulla hauskojakin yritysideoita.

Yksi vaikuttajaverkostoon kutsuttu osallistuja, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila kokee, että OES-vaikuttajakurssi on positiivinen yllätys ja kurssilaiset priimaa. ”Olen todella iloinen havaitessani, miten oikeanlaisessa miljöössä voidaan käydä rakentavaa ja koko Suomea kehittävää keskustelua. Odotan loppukurssia innolla”, Voutila sanoo.

 ”Parasta verkostossa on, että se rakentaa siltoja yksityisten, julkisten ja kolmannen sektorin vaikuttajien välillä”, toteaa puolestaan oululainen Vihreiden kaupunginvaltuutettu Jaana Isohätälä. Hän jatkaa, että ”Rukalla me osallistujat saimme vaihtaa ajatuksia vaikeistakin yhteiskunnallisista aiheista rehellisesti, luottamuksella ja eri näkökulmia kunnioittaen. Saimme myös johtavilta asiantuntijoilta tutkittua tietoa yrittäjyydestä ja niistä valtakunnallisista ja globaaleista muutoksista, jotka vaikuttavat työhön, yrittäjyyteen ja talouteen Suomessa”. Isohätälä korostaa, että ensimmäisestä tapaamisesta jäi erityisesti mieleen nuorten myönteiset asenteet yrittäjyyttä kohtaan. ”Toivon, että me osallistujat teemme omissa vaikuttamisen paikoissa työtä sen eteen, että nuoret todella lähtevät yrittäjiksi”.

Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkala kertoo, että OES-vaikuttajaverkosto on jo muodostunut vuosittaiseksi perinteeksi ja se yhdistää erinomaisella ja ainutlaatuisella tavalla poliittisen, kunnallishallinnon, sekä koko yritysten kirjon vaikuttajia yhden välittömän ja luottamusta herättävän keskusteluyhteyden piiriin. Nurkkala tähdentää, että kontaktit, joita tässä verkostotyössä saadaan, ovat erittäin arvokkaita ja kokonaisvaltaista yrittäjätoiminnan ymmärrystä lisääviä. ”Oma erityinen arvonsa verkostotyössä on siinä, että se auttaa ymmärtämään kokonaisuutta ja samaistumaan eri osapuolten näkökantoihin. Tämä on erittäin arvokasta nimenomaan meille kunnallishallinnon edustajille”, Nurkkala lisää.

Kuudes OES -vuosikurssi tekee kansainvälistymismatkan Berliinin ensi keväänä. Vuosikurssin päätösosio on puolestaan Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Turussa, jossa vaikuttajaverkostoon osallistuvat pääsevät oman OES -ohjelman lisäksi verkostoitumaan yrittäjien kanssa ympäri Suomen.

MAINOS

Uutisvirta

76
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
58
Puheenaihe: Siedetäänkö huonoa käytöstä työpaikoilla liikaa?
52
STT: Airiston Helmi on ollut Puolustusvoimissa huolen aiheena – HS:n sotilaslähteen mukaan yritys on myös ollut vuosia Supon tarkkailussa
28
Uniapnean diagnooseissa jyrkkä kasvu – hoidossa käytettävää ylipainehengityslaitetta on joutunut OYSissa jonottamaan yli puoli vuotta
19
Naamioitunut mies ryösti Kastellin apteekin, poliisi pyytää havaintoja
18
Lukijan kuva: Nuoli törröttää sorsan kyljessä Lintulammella – poliisille tehty ilmoitus
17
Sirkkoja voi nyt ostaa oululaisesta REKO-lähiruokaryhmästä, kysymällä kotisirkkoja saa suoraan tilalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Tämä hallitus on itsenäisyytemme ajan oikeistolaisin hallitus. Meillä ei ole ollut koskaan lähellekään samanlaista halli... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image