Kaupallinen yhteistyö

Nuorten yrittäjien polut kohtasivat

Yrittäjinä Heini Tuonosen ja Eero Rönkön täytyy välillä suunnitella yhteistä aikaa. Tuononen teki aikaisemmin enemmän ilta- ja viikonlopputöitä. KUVA: Anna Tilvis
PPY 1.9.2019 6:00
Anna Tilvis

Kesäjuhlaa vietettiin meksikolaistunnelmissa

Yrittäjyys voi yhdistää henkilökohtaisella tasolla. Näin kävi innokkaille yrittäjille Heini Tuonoselle ja Eero Rönkölle pari vuotta sitten. He tapasivat toisensa Nuorten yrittäjien toiminnassa, ja jonkin ajan kuluttua tuttavuus syveni seurusteluksi.

Kesäkuussa pidetyssä kesätapahtumassa oli mukana tuore kihlapari, joka osallistui aktiivisesti tapahtuman järjestelyihin. Molemmat ovat mukana ohjausryhmän toiminnassa.

”Neljä vuotta sitten muutin töitten takia Pohjois-Karjalasta. Oulu oli uusi paikka eikä ollut kontakteja. Tulin mukaan toimintaan, että löytäisin uusia ihmisiä sekä apua yrittäjäpolulle”, Tuononen kertoo.

Hän on ollut viisi vuotta urheiluhierojana Hierontapalvelu Harmoniassa. Eero Rönkkö on täysin toisenlaisella alalla. Hän on informaatio- ja teknologia-alan start up -yrittäjä. Muuttomaailma Oy ei tee ensimmäisistä mielikuvista huolimatta muuttoja vaan muuttojen kilpailutusta.

Ystäviä ja yrittäjäkollegoita

”Vuodet 2017–2018 olin puheenjohtajana. Siitä sai paljon sekä ystäviä että verkostoa. Sain tosi paljon tukea ja apua, kun aloitin yrittäjänä vuonna 2011. Nyt jatkumona haluan auttaa muita”, Rönkko sanoo.

”Nuorten yrittäjien toiminnasta olen löytänyt enemmän kuin ajattelin ja tärkeimpänä elämäni rakkauden. Ennen Heinin tapaamista elin suorituskeskeistä arkea. Hänen myötä pehmeämmät arvot palasivat elämään”, Rönkkö kertoo.

Hän toimii tiedottajana, mutta korostaa, että ohjausryhmä on itseohjautuva. Ihmiset ottavat tehdäkseen asioita, sillä mukana on kaikenlaisia osaajia. Toiminnassa ei olla luomassa pelkästään bisneskontakteja.

”Olen tavannut paljon hyviä tyyppejä. On päässyt keskustelemaan eri alojen ja eri-ikäisten yrittäjien kanssa siitä, mitä haasteita heillä on. Sen kautta on voinut peilata omaa tekemistä ja se on tärkeää, koska työpäiväni kuluvat enimmäkseen tietokoneella”, Rönkkö mainitsee.

”Ollaan oltu kaikkien mukana ylä- ja alamäissä”, Tuononen lisää. Joskus isojen tilaisuuksien alla yrittäjä miettii, mistä repii ajan järjestelyihin osallistumiseen.

”Yrittäjänä ymmärtää toisen tilannetta paremmin, kun toinen joutuu tekemään enemmän töitä, että päästään yhteiselle lomalle”, Rönkkö
sanoo.

Viihtymistä ja inspiraatiota

Kesäisen lämmin ilta täydensi juhlan meksikolaistunnelmat. Omasta porukasta löytyneet juhla-alan ammattilaiset olivat somistaneet tilat tyyliin sopivasti. Taco- ja tortillabuffetista löytyi tulista purtavaa.

”Me yrittäjät tykätään siitä, että saadaan itse määritellä työn tekemisen tapa ja aika. Itseohjautuminen ei tule automaattisesti, kun yrittäjä jättää y-tunnuksen hakemuksen. Yksi itsensä johtamisen taito on ajanhallinta. Miten aikaasi käytät, sellaisenuran saat. Onko se tuottamatonta vai tuottaako se tulosta”, kertoi illan puhuja Anna Perho itsensä pomona olemisesta.

Nuorten yrittäjien puheenjohtaja Sebastian Stenfors katselee pihalla olevaa nosturiautoa. Se tarjoaa näköalakyytiä yläilmoihin.

”Toista kertaa järjestettävät kesäjuhlat ovat yksi kesän kohokohta. Tapahtuman luonne on sellainen, että viihtymisen ohella pyritään tarjoamaan sisältöä ja inspiraatiota. Kaiken kaikkiaan nuorten yrittäjien toimintaa on järjestetty viimeiset kolmen vuotta isolla volyymilla ja koko ajan on ollut mukavasti kiinnostusta”, Stenfors tiivistää.

”Miten aikaasi käytät, sellaisen uran saat”,

Anna Perho
MAINOS

Uutisvirta

15:29
Tällaisia ovat Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun ehdotukset
15:25
Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat
14:34
Kuumalle liedelle jäänyt muoviastia aiheutti palohälytyksen Limingassa
13:59
Postin työntekijät osoittivat mieltään Postin pääkonttorilla Helsingissä – "Emme hyväksy, että meitä kohdellaan kuin orjia Suomessa"
13:50
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa
13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Henkilöauto ja traktori kolaroivat Oulun Vasankankaalla – ensihoito vei yhden henkilön tarkistettavaksi
101
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
79
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
45
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
39
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
37
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
23
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

235 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image