Kaupallinen yhteistyö

Nevalanmäen Perhekodit Oy vei henkilöstön palkinnoksi lomalle Turkkiin – henkilökunta haki työ­nan­ta­jal­leen yrit­tä­jä­pal­kin­toa

Nevalanmäen Perhekodit Oy:n toimitusjohtaja Tiina Eriksson toteaa, että heillä on loistotiimi tekemässä työtä, maailman paras henkilökunta. Se näkyy hänen mukaansa laadussa ja tuloksessa. Yrittäjäpalkintoa oli vastaanottamassa myös toiminnanjohtaja Jussi Leinonen. KUVA: Skopix Oy
PPY 11.10.2019 6:00
Anna Tilvis,

Maakunnallinen yrittäjäpalkinto myönnettiin Nevalanmäen Perhekodit Oy:lle. Palkintoa on jaettu neljänkymmenen vuoden ajan.

Perhekodin perustaminen lähti liikkeelle halusta kehittää lastensuojelun toimintaa. Yrityksen nykyinen omistaja ja toimitusjohtaja Tiina Eriksson oli alan työntekijänä, kun hän lähti perustamaan yritystä työkaverinsa kanssa.
”Me etsimme tietynlaista paikkaa ja sopiva kiinteistö löytyi Haapavedeltä. Sinne menoa ei ole tarvinnut katua vaan kiinteistöt ovat palvelleet hyvin.”
Myöhemmin yritys on hankkinut käyttöönsä myös viereiset talot. Toiminta on kotiutunut paikkaan niin hyvin, että sen henkeä on alettu kutsua nevalanmäkisyydeksi. Sitä leimaa yhtenäisyys, sitoutuminen ja ammattimaisuus.

Nuorista välitetään aidosti. Luottamuksesta kertovat hyvät suhteet sijoittavien kuntien sosiaalityöntekijöihin.

Iso toimija tuo rahaa kuntaan

Erikssonille tuli täysin yllätyksenä, että hänen työntekijänsä olivat lähettäneet hakemuksen yrittäjäpalkinnosta.

”Me sosiaalialan yrittäjät olemme näkymättömiä, vaikka me työllistämme paljon. Yleensä meitä ei huomioida. Koen tämän palkinnon tosi suurena arvostuksena.”
Yhteistyö kaupungin suuntaan toimii hyvin.
”Pienellä paikkakunnalla yhteistyö on joustavaa, kun toimintatavat ovat tuttuja puolin ja toisin. Me temme yhteistyötä myös kaikkien oppilaitosten kanssa.”
Yritys on iso toimija paikkakunnallaan. Se tekee paljon hankintoja sekä työllistää.
”Me tuomme paljon rahaa kuntaan, esimerkiksi teemme paljon ostoja. Työpaikkoja tuomme myös paljon, sillä lakisääteiset mitoitukset työntekijämäärille ovat isot tällä alalla”, Eriksson huomauttaa.

Toimintaa on laajennettu hiljattain Juvalle. Siellä olevat kaksi lastensuojelunyksikköä perustettiin yhteistyökumppaneiden pyynnöstä reilu vuosi sitten. Tarve niille oli kova. Jatkossa toimintaa on tarkoitus edelleen kasvattaa.

Kasvun vuosi on myös juhlavuosi

Toiminnan laadukkuudesta kertoo se, että yksiköiden kaikki paikat ovat täynnä ja niihin on jonoa. Viime aikojen kohu sosiaali- ja terveysalan yritysten ympärillä ei häiritse Erikssonia.
”Valvonta on lisääntynyt myös lastensuojelun alalla, mutta en pidä sitä mitenkään huonona. Läpinäkyvyyttä täytyy olla niin, että kuka tahansa voi tulla katsomaan milloin tahansa.”

Takana on kasvun vuosi. Toimintaa on kasvatettu lähes puolella. Tänä vuonna yritys on juhlinut 20-vuotista taivaltaan.
”Työssä ollaan usein negatiivisten asioitten äärellä, mutta nyt on juhlistettu antaumuksella. Heinäkuussa meillä oli iso pihajuhla kyläläisille, nuorille perheineen ja henkilökunnalle perheineen. Lisäksi firma halusi palkita henkilökunnan lomamatkalla Turkkiin. Kävimme siellä kahdessa erässä.”
Eriksson kutsui mukaansa toiminnanjohtaja Jussi Leinosen henkilökunnan edustajana ottamaan vastaan huomionosoituksen.

”Haluan jakaa palkinnon henkilökunnan kanssa, koska tätä työtä tehdään tiiminä. Yrittäjän pitää uskaltaa jakaa vastuuta. Olen onnistunut kokoamaan ympärilleni dream-teamin”, Eriksson toteaa.

” Firma halusi palkita henkilökunnan lomamatkalla Turkkiin. Kävimme siellä kahdessa erässä.”

Nevalanmäen 
Perhekodit Oy

  • Perustettu vuonna 1999. Toimialana on lastensuojelu.

  • Toinen perustaja ja nykyinen omistaja on Tiina Eriksson. 

  • Henkilökunnan määrä on 48. Toimintaa on kasvatettu lähes puolella vuoden sisällä.
  • Asiakkaat ovat nuoria 13 vuoden ikäisistä alkaen.
  • Toimipaikat ovat Haapavedellä ja Juvalla. Juvalla toiminta on reilu vuosi sitten.
  • Molemmissa paikoissa on kaksi asuinyksikköä sekä useita tuki-asuntoja itsenäistyville nuorille.  Haapavedellä avataan yhteisöllisen tukiasumisen yksikkö, joka sopii esimerkiksi ammattikoulua käyville nuorille.
MAINOS

Kommentoi

Osakeyhtiön tavoitteena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Näin tapahtuu myös Nevalanmäellä. Jos aidosti toimitaan yhteiskunnan hyväksi, on yhdistys tai osuuskunta kestävän kehityksen mukaisesti paras vaihtoehto sosiaali- ja terveysalalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi olla eri "kilpailusarja" yrityksille, joiden tulosta 100% tulee suoraan verorahoista tai verorahojen tuomana jos joku asiakkaaksi sanottu tai hänen tukipiiri maksaa jotakin omarahoitusosuutta. Mikäpä on sitten ostella kiinteitöjä ja viihdyttää henkilöstöä. Useat tällaiset yritykset loistavat myös sillä, että osakkaiden yrityksiin laittama raha on nollan luokkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa. Näytätte muille yrityksille mallia kuinka sitä johdetaan, kuka työn tekee ja nimenomaan mihin se raha laitetaan. Työntekijät ovat voimavara! Toiset ostelee bonuksillaan vaimoille bemareita..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:08
Liikennesää on hankala valtaosassa maata, Suomen lounaisosissa tulvavaara
9:30
Näkökulma: Kohutussa ulkoministeriössä tehtävä voi vaihtua tiuhaan – näin urakehitys poikkeaa muista ministeriöistä
9:00
Essee: Irti realismista ja käytännöllisyydestä, kohti mahdollista maailmaa – käytännöllisyydellä on myös pimeä puolensa Tilaajille
8:31
Pakettiauto paloi korjaamon pihalla Oulaisissa
8:10
Oululaisen Steel Ring -tallin Lotta Loikkanen hävisi ammattinyrkkeilyn MM-titteliottelun tuomariäänillä Karlsruhessa – manageri Markku Pirinen pettyi rajusti: ”Tuli todistetuksi, että Saksa on paska maa”
8:09
Vanhat kuvat: Tunnelmia pikkujouluista Oulussa vuosituhannen vaihteessa ja 2000-luvun alussa - juhlateltta ja baarikiertue
8:00
Luontoon kumppanin kanssa ja pari drinkkiä – oletko miettinyt, miten sinä kohtaisit yllättävän maailmanlopun? Tilaajille
95
Puheenaihe: Herättääkö tiernaesitys rasistisia mielikuvia? "Esitysten ei tulisi loukata mitään ihmisryhmää"
13
Yhteiskuntamme ei kestä liian helposti syttyviä lakkoja Lukijalta
12
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
8
Hyvä paha ydinvoima – EU:ssa sen rooli on yhä ristiriitainen, ja parlamentissa vastustus voi jopa kasvaa
6
Puolustusministeri Kaikkonen al-Holista Ylellä: Sydän sanoo, että vähintään lapsia pitäisi auttaa –  vähemmän ymmärrystä löytyy naisten auttamiseen
5
Säteissaha katkaisi päiväkeskuksessa työskennelleen käden – oikeus määräsi ohjaajalle ja kuntayhtymälle sakkoja sekä tuntuvat korvaukset uhrille
5
Poliisin haaviin jäi 104 rattijuopumuksesta epäiltyä vuorokauden aikana, valvontamaratonissa jäi kiinni myös 16 etsintäkuulutettua

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image