Kaupallinen yhteistyö

Muuttuva viestintä

PPY 24.2.2018 4:00
Jussi Riikonen

 

Jussi Riikonen puheenjohtaja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät

Viestinnän kanavia tulee jatkuvasti lisää, silti ihmisten tavoittaminen tuntuu menevän yhä vaikeammaksi. Viestiä tulee sähköpostitse, Whatsappilla, Messengerillä, LinkedIn:llä, tekstiviestinä jne. On hyväksyttävä, että kanavia on useita ja varsinkin nuoret käyttävät yhä vähemmän puhelinta puhumiseen. Yrittäjäjärjestöllä sähköposti on keskeinen kanava ja mikäli jäseneltä puuttuu järjestelmästä sähköpostiosoite, on hän käytännössä uutispimennossa. Sähköpostin rinnalla yrittäjäjärjestö käyttää ahkerasti myös sosiaalista mediaa saavuttaakseen jäsenensä. Elämme siis monikanavaisen viestinnän aikakautta. Somessa on uskallettava olla.

Viestinnässä kiinnostava sisältö saa huomiota. Nykypäivän uutistulvassa täytyy kyetä erottautumaan ja siinä on monilla haasteita - kuinka osata tuottaa kiinnostavaa sisältöä sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuille. Sosiaalinen media menee yhä enemmän sen perimmäiseen tarkoitukseen, eli keskustelua tuottavaan sisältöön. Yritykset joutuvat miettimään millaisella sisällöllä somessa saa näkyvyyttä ja paljonko markkinointiin laitetaan euroja sekä työpanosta.

Viestiä voi myös videoiden ja valokuvien avulla. Niiden merkitys korostuu koko ajan, niillä luodaan mielikuvia ja vaikutetaan tunteisiin. Sanotaan, että valokuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, kuinka paljon kertookaan sitten video? Liikkuvan kuvan täytyy koukuttaa katsojansa yhä nopeammin. Aiemman loppuhuipennuksen sijaan on asiakkaan huomio saatava herätettyä jo videon ensimmäisillä sekunneilla. Sosiaalisessa mediassa videoiden lyhyys on valttia, puoli minuuttia alkaa olla jo pitkä ja lisäksi videon vaikuttavuus on saavutettava myös ilman ääntä!

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät haluaa jäsentensä olevan tietoisia missä mennään ja kouluttaakin tänä vuonna luottamushenkilöverkostoa, henkilökuntaa ja jäsenistöä sosiaaliseen mediaan.

MAINOS

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image