Kaupallinen yhteistyö

Muhoksen mieletön pöhinä

Muhoksen Yrittäjien kesken ollaan yhtä suurta perhettä. Marika Kumpulainen, yhdistyksen puheenjohtaja, kuvassa ensimmäinen vasemmalta. KUVA: Anni Jyrinki
PPY 11.10.2018 6:00
Anni Jyrinki

”Muhoksella käy hyvä pöhinä ja uskon, että tämä näkyy ja kuuluu ulospäin, josta syystä ihmiset haluavat mukaan toimintaamme. Meidän perusmissio on ilon kautta tekeminen. Katse eteenpäin ja positiivisella meiningillä kohti uusia haasteita”, Marika Kumpulainen kuvailee meininkiä Muhoksen Yrittäjissä.

Paikallisjärjestöstä nainen käyttää usein sanoja - Olemme kuin yhtä suurta perhettä. Millä tällainen vire on kunnossa saatu aikaan?

”Tekemisen meininki tarttuu ja ollaan aidosti onnellisia jokaisesta uudesta tyypistä, jotka meidän toimintaan haluaa mukaan. Uskon ja toivon, että kaikilla tekemisessä jollain tavalla mukana olevalla on aidosti sellainen fiilis, että tähän joukkoon kannattaa kuulua”, Kumpulainen tuumii.

Aidosti läsnä yrittäjän arjessa

Kuluvan vuoden aikana Muhoksen Yrittäjät on kasvanut 22 uudella jäsenellä ja kyselyiden sekä kiinnostuksen perusteella voi heittää arvion, että jäsenmäärä tulee kasvamaan vielä ennen kuin vuosi vaihtuu seuraavaan.

Paikallisyhdistyksen roolin yrittäjien arjessa puheenjohtaja Mari Kumpulainen näkee vierälläkulkijana ja etujenpuolustajana.

”Edunvalvonta ja kunnassa toimivien yritysten toiminnan tukeminen on tärkeä osa paikallisyhdistyksen toimintaa. Pyrimme olemaan aidosti läsnä ja näkyvästi esillä, jotta meitä olisi mahdollisimman mutkatonta lähestyä. Olemme aidosti kiinnostuneita siitä, mitä kentällä tapahtuu ja viemme varmuudella esille tulleet ajatukset eteenpäin oikeille henkilöille. Luottamukselliset suhteet kunnan viranhaltijoihin ja luottamushenkilöihin edistävät asioiden eteenpäin vientiä. Ei ole pakko odottaa seuraavaa kunnanhallituksen kokousta, vaan keskusteluyhteyden kyseessä olevasta asiasta saa auki tarvittaessa puhelimitse tai WhatsApp-viestillä, josta oikea kohdehenkilö saa vietyä asian mutkattomasti eteenpäin. Vaikka sinne kunnanhallituksen esityslistalle asti.”

 

"Meidän perusmissio on ilon kautta tekeminen. Katse eteenpäin ja positiivisella meiningillä kohti uusia haasteita.”

Marika Kumpulainen, puheenjohtaja, muhoksen yrittäjät

 

Näkymätöntä työtä paljon

Esillä olon lisäksi järjestössä tehdään paljon näkymätöntä työtä kunnan sisällä, jotta yrittäjät pääsisivät mahdollisuuksien mukaan vaikuttamaan päätösten tekoon jo valmisteluvaiheessa.

”Tämä on työtä, joka ei näy ulospäin, mutta on yksi tärkeimmistä yrittäjäyhdistyksen luottamushenkilön toimenkuvista.”

Työssäjaksaminen on myös yksi Muhoksen Yrittäjien toiminnan kantavista teemoista.

”Tästä esimerkkinä, vaikka tämä, että tarjoamme jäsenistöllemme tänä vuonna mahdollisuuden osallistua yhteisiin kuntosalitreeneihin Yrittäjät Kuosiin -hankkeen puitteissa viikoittain veloituksetta.”

”Aluejärjestön näen kumppanina muun muassa myös omistajanvaihdoksiin tai kilpailutuksiin liittyvissä asioissa. Jonkin verran pystymme auttamaan eteenpäin näissä paikallisestikin, mutta kaikki erityisavuntarvitsijat pyrimme automaattisesti ohjaamaan Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien erityisasiantuntijoiden puoleen.”

Kunnan kanssa yhteen hiileen

Muhoksen kunta ja yrittäjien paikallisjärjestö tekevät yhteistyötä. josta monen kannattaisi ottaa mallia ja kummankin osapuolen mukaan vuorovaikutus pelaa ja yhteistyö on koko ajan vain paremmassa nosteessa. Yrittäjät kokevat, että heidän työtään arvostetaan ja mielipiteitä aidosti kuunnellaan.

”Yhteistyön vaikutukset ja taustalla käydyt lukuisat neuvottelut näkyvät toki ulospäin viiveellä, mutta kyllä nyt tämän vuoden keväästä lähtien on alkanut kuulua positiivista palautetta tekemisestä ihan kentältäkin, kuntalaisten suusta. Se tuntuu hienolta, että tehty tuottaa hedelmää”, Kumpulainen sanoo ja jatkaa, että esimerkiksi tapaamiset kunnan viranhaltijoiden ja luottamushenkilöstön kanssa ovat säännöllisiä ja Yrittäjät ovat mukana kunnan elinkeinotiimissä.

”Syyskuun puolessa välissä viimeksi kävimme vapaamuotoista keskustelua muun muassa kunnanhallituksen- ja valtuuston puheenjohtajiston kanssa saman pöydän ääressä. Hyvä keskusteluyhteys ja luottamukselliset välit tärkeimpiin sidosryhmiin on elinehto, kun asioita viedään eteenpäin kunnan byrokratian rattaissa päättäviin toimielimiin”, Kumpulainen korostaa.

Vuoden mittaan Kunta ja Yrittäjät ovat toteuttaneet yhdessä monipuolisesti monenlaisia tapahtumia. Kevään Karhunluola-yrittäjyyskilpailussa olivat mukana kaikki Oulujokilaakson kunnat, Muhos, Utajärvi ja Vaala sekä yrittäjäyhdistykset. Kumpulainen iloitsee, että tuon projektin yhteydessä näyttäytyy hienosti, mitä yhteistyö merkitsee koko Oulujokilaakson alueella.

Muhos tarjoaa tilat veloituksetta

”Yhdessä tekeminen lisää elinvoimaa joka kunnassa ja on tärkeää, että puhalletaan yhteen hiileen samasta suunnasta.”

Tapahtumien lisäksi toimiva kumppanuus kunnan kanssa näkyy erityisesti työtila KUMMAssa.

”Yhteisöllinen työtila KUMMA on varmasti yksi parhaiten ulospäin näkyvä osoitus yhteistyön saavutuksista. Muhos on tiettävästi ainut kunta Suomessa, joka tarjoaa tilat käyttöön veloituksetta. Yrittäjäyhdistyksen toimisto on näissä tiloissa ja elinvoimakoordinaattorimme väläyttelikin pilke silmäkulmassa yrittäjien ja kunnan virkamiesjohdon välimatkan olevan täten ihan suomenennätystasoa. Matka yrittäjäyhdistyksen toimistosta kunnanjohtajan ovelle kestää nyt kymmenen sekuntia.”

MAINOS

Kommentoi

Ennenkuin lähtee ehdokkaaksi srk-vaaleihin, kannattaisi arvioida miten oma elämänhallinta on onnistunut .... onko hauskanpito se jolla ihmiset pysyy ympärillä...millä eläminen maksetaan... yritysten tulee tuottaa voittoa omistajilleen. Siihen voisi keskittyä yrittäjäyhdistystenkin sanoma eikä pelkkään hauskanpitoon. Vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa valitettavasti siltä, että on liikaa aikaa yrityksessä .
Ei tämä yrittäminen mitään hauskaa ja ilonpitoa ole vaan raakaa työtä päivästä toiseen. 24/7.
Ei tässä ehdi kaikissa kissanristiäisissä juoksemaan.
Se vähä vapaa-aika mikä yrittäjälle jää, menee omalle perheelle, puolisolle ja lapsille, tai perhe lähtee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:18
Senior Advisor, herra Jalonen – Heinäpään haukka Kari Jalonen on Saksan maajoukkueen valmennuksen neuvonantaja Tilaajille
21:13
Tie 27 suljetaan liikenteeltä Haapajärvellä tiistaiksi rummunvaihdon vuoksi
20:49
Vincentilta lopetettiin elämää ylläpitävä hoito – Ranska on seurannut Lambertin perheen kiistelyä vegetatiivisessa tilassa olevan miehen kohtalosta
19:38
Suomalaisravintola joutui äärivasemmistolaisten ilkivallan kohteeksi Berliinissä – SS-muistoyhdistystä johtaneen osaomistajan eroilmoitus ei lopettanut iskuja Tilaajille
19:37
Kolumni: Sukellus MM-kisakaupungin sykkeeseen –  "Kosicen MM-isännillä on oudon kiero huumorintaju"
19:24
USA:n yleisesikunnan edustaja kehuu vuolaasti Rovajärven ampuma-aluetta – kansainvälisessä harjoituksessa ammuttiin maanantaina kovapanoksilla
19:11
Jukka Jalonen Leijonien pelitavasta: "Meillä on joka pelissä sauma voittaa"
124
Google asettaa Huaweille Android-käyttöjärjestelmän päivityskiellon – Petteri Järvinen: "Tämä on suomalaisille terve muistutus"
91
Vasemmistoliitolla vaikea hyväksyä talouden reunaehtoja: Hallitusneuvottelut keskeytyivät aamulla puoleen päivään saakka
63
Moni nuori pilaa elämänsä, kun luottotiedot menevät – Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Sara Mella: ”Pikavippimaailma saatava valvonnan alle”
39
Oulun yliopisto: Ilmastonmuutos aiheuttanut jo huomattavia vaikutuksia makean veden kiertokulussa arktisilla alueilla
29
Kuitukaapeli katkeaminen vaikeuttaa kaupankäyntiä Kaakkurissa, kun maksupäätteet eivät toimi – vika saadaan korjattua ehkä maanantain aikana
25
Päivi Räsänen tyrmää myöhäiset abortit – "Näissä on kyse lapsensurmasta"
19
Poliisilla harjoitusoperaatio Patelan omakotitaloalueella – mukana myös Hevi-panssariauto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Siksi koska keskikaiteella erotetulla moottoritiellä kuoleman tai vakavan loukkaantumisen todennäköisyys lähentelee noll... Lue lisää...
Homtom

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image