Kaupallinen yhteistyö

Muhoksen mieletön pöhinä

Muhoksen Yrittäjien kesken ollaan yhtä suurta perhettä. Marika Kumpulainen, yhdistyksen puheenjohtaja, kuvassa ensimmäinen vasemmalta. KUVA: Anni Jyrinki
PPY 11.10.2018 6:00
Anni Jyrinki

”Muhoksella käy hyvä pöhinä ja uskon, että tämä näkyy ja kuuluu ulospäin, josta syystä ihmiset haluavat mukaan toimintaamme. Meidän perusmissio on ilon kautta tekeminen. Katse eteenpäin ja positiivisella meiningillä kohti uusia haasteita”, Marika Kumpulainen kuvailee meininkiä Muhoksen Yrittäjissä.

Paikallisjärjestöstä nainen käyttää usein sanoja - Olemme kuin yhtä suurta perhettä. Millä tällainen vire on kunnossa saatu aikaan?

”Tekemisen meininki tarttuu ja ollaan aidosti onnellisia jokaisesta uudesta tyypistä, jotka meidän toimintaan haluaa mukaan. Uskon ja toivon, että kaikilla tekemisessä jollain tavalla mukana olevalla on aidosti sellainen fiilis, että tähän joukkoon kannattaa kuulua”, Kumpulainen tuumii.

Aidosti läsnä yrittäjän arjessa

Kuluvan vuoden aikana Muhoksen Yrittäjät on kasvanut 22 uudella jäsenellä ja kyselyiden sekä kiinnostuksen perusteella voi heittää arvion, että jäsenmäärä tulee kasvamaan vielä ennen kuin vuosi vaihtuu seuraavaan.

Paikallisyhdistyksen roolin yrittäjien arjessa puheenjohtaja Mari Kumpulainen näkee vierälläkulkijana ja etujenpuolustajana.

”Edunvalvonta ja kunnassa toimivien yritysten toiminnan tukeminen on tärkeä osa paikallisyhdistyksen toimintaa. Pyrimme olemaan aidosti läsnä ja näkyvästi esillä, jotta meitä olisi mahdollisimman mutkatonta lähestyä. Olemme aidosti kiinnostuneita siitä, mitä kentällä tapahtuu ja viemme varmuudella esille tulleet ajatukset eteenpäin oikeille henkilöille. Luottamukselliset suhteet kunnan viranhaltijoihin ja luottamushenkilöihin edistävät asioiden eteenpäin vientiä. Ei ole pakko odottaa seuraavaa kunnanhallituksen kokousta, vaan keskusteluyhteyden kyseessä olevasta asiasta saa auki tarvittaessa puhelimitse tai WhatsApp-viestillä, josta oikea kohdehenkilö saa vietyä asian mutkattomasti eteenpäin. Vaikka sinne kunnanhallituksen esityslistalle asti.”

 

"Meidän perusmissio on ilon kautta tekeminen. Katse eteenpäin ja positiivisella meiningillä kohti uusia haasteita.”

Marika Kumpulainen, puheenjohtaja, muhoksen yrittäjät

 

Näkymätöntä työtä paljon

Esillä olon lisäksi järjestössä tehdään paljon näkymätöntä työtä kunnan sisällä, jotta yrittäjät pääsisivät mahdollisuuksien mukaan vaikuttamaan päätösten tekoon jo valmisteluvaiheessa.

”Tämä on työtä, joka ei näy ulospäin, mutta on yksi tärkeimmistä yrittäjäyhdistyksen luottamushenkilön toimenkuvista.”

Työssäjaksaminen on myös yksi Muhoksen Yrittäjien toiminnan kantavista teemoista.

”Tästä esimerkkinä, vaikka tämä, että tarjoamme jäsenistöllemme tänä vuonna mahdollisuuden osallistua yhteisiin kuntosalitreeneihin Yrittäjät Kuosiin -hankkeen puitteissa viikoittain veloituksetta.”

”Aluejärjestön näen kumppanina muun muassa myös omistajanvaihdoksiin tai kilpailutuksiin liittyvissä asioissa. Jonkin verran pystymme auttamaan eteenpäin näissä paikallisestikin, mutta kaikki erityisavuntarvitsijat pyrimme automaattisesti ohjaamaan Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien erityisasiantuntijoiden puoleen.”

Kunnan kanssa yhteen hiileen

Muhoksen kunta ja yrittäjien paikallisjärjestö tekevät yhteistyötä. josta monen kannattaisi ottaa mallia ja kummankin osapuolen mukaan vuorovaikutus pelaa ja yhteistyö on koko ajan vain paremmassa nosteessa. Yrittäjät kokevat, että heidän työtään arvostetaan ja mielipiteitä aidosti kuunnellaan.

”Yhteistyön vaikutukset ja taustalla käydyt lukuisat neuvottelut näkyvät toki ulospäin viiveellä, mutta kyllä nyt tämän vuoden keväästä lähtien on alkanut kuulua positiivista palautetta tekemisestä ihan kentältäkin, kuntalaisten suusta. Se tuntuu hienolta, että tehty tuottaa hedelmää”, Kumpulainen sanoo ja jatkaa, että esimerkiksi tapaamiset kunnan viranhaltijoiden ja luottamushenkilöstön kanssa ovat säännöllisiä ja Yrittäjät ovat mukana kunnan elinkeinotiimissä.

”Syyskuun puolessa välissä viimeksi kävimme vapaamuotoista keskustelua muun muassa kunnanhallituksen- ja valtuuston puheenjohtajiston kanssa saman pöydän ääressä. Hyvä keskusteluyhteys ja luottamukselliset välit tärkeimpiin sidosryhmiin on elinehto, kun asioita viedään eteenpäin kunnan byrokratian rattaissa päättäviin toimielimiin”, Kumpulainen korostaa.

Vuoden mittaan Kunta ja Yrittäjät ovat toteuttaneet yhdessä monipuolisesti monenlaisia tapahtumia. Kevään Karhunluola-yrittäjyyskilpailussa olivat mukana kaikki Oulujokilaakson kunnat, Muhos, Utajärvi ja Vaala sekä yrittäjäyhdistykset. Kumpulainen iloitsee, että tuon projektin yhteydessä näyttäytyy hienosti, mitä yhteistyö merkitsee koko Oulujokilaakson alueella.

Muhos tarjoaa tilat veloituksetta

”Yhdessä tekeminen lisää elinvoimaa joka kunnassa ja on tärkeää, että puhalletaan yhteen hiileen samasta suunnasta.”

Tapahtumien lisäksi toimiva kumppanuus kunnan kanssa näkyy erityisesti työtila KUMMAssa.

”Yhteisöllinen työtila KUMMA on varmasti yksi parhaiten ulospäin näkyvä osoitus yhteistyön saavutuksista. Muhos on tiettävästi ainut kunta Suomessa, joka tarjoaa tilat käyttöön veloituksetta. Yrittäjäyhdistyksen toimisto on näissä tiloissa ja elinvoimakoordinaattorimme väläyttelikin pilke silmäkulmassa yrittäjien ja kunnan virkamiesjohdon välimatkan olevan täten ihan suomenennätystasoa. Matka yrittäjäyhdistyksen toimistosta kunnanjohtajan ovelle kestää nyt kymmenen sekuntia.”

MAINOS

Kommentoi

Ennenkuin lähtee ehdokkaaksi srk-vaaleihin, kannattaisi arvioida miten oma elämänhallinta on onnistunut .... onko hauskanpito se jolla ihmiset pysyy ympärillä...millä eläminen maksetaan... yritysten tulee tuottaa voittoa omistajilleen. Siihen voisi keskittyä yrittäjäyhdistystenkin sanoma eikä pelkkään hauskanpitoon. Vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa valitettavasti siltä, että on liikaa aikaa yrityksessä .
Ei tämä yrittäminen mitään hauskaa ja ilonpitoa ole vaan raakaa työtä päivästä toiseen. 24/7.
Ei tässä ehdi kaikissa kissanristiäisissä juoksemaan.
Se vähä vapaa-aika mikä yrittäjälle jää, menee omalle perheelle, puolisolle ja lapsille, tai perhe lähtee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:36
Kyselytunnilla Sipilää hiillostettiin Anne Bernerin SEB-pankin paikasta ja Jussi Niinistön taleban-kommenteista
17:00
Anita Korvan arvokisadebyytti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta hiihtäjälupaus ei työnnä päätään lumihankeen – "Olisi kiva itsekin olla joskus taistelemassa kärkisijoista tällaisissa kisoissa" Tilaajille
16:55
Mäki ja Hakola eivät yltäneet sprintin MM-välieriin, molemmat jäivät kolmansiksi
16:32
Poliisi pyytää tietoja Rovaniemellä varastetusta perävaunusta ja moottorikelkasta
16:23
Antti Kaikkonen tuuletuskokouksen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yksimielisesti
15:40
Oulun lääkärikopterin tukikohta saneerataan, valtion rahoitusta tuli 9 miljoonaa euroa toivottua vähemmän
15:35
Pääministeri SS-selvityksestä: "En lyttää historian tutkimusta, mutta ei kiistetä näiden miesten ansioita Suomen puolustuksessa"
80
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
71
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
46
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
30
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
27
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
24
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
22
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Asunnon voi aina myydä ja muuttaa varakkaana vuokralle. Ulkomaillakin voi olla kuukausia vuodesta. Vuokralla ikänsä asun... Lue lisää...
Maksettu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image