Kaupallinen yhteistyö

Mikko Sarkkinen vaihtoi eri­kois­te­hos­teet työ­ti­la­kuu­tioi­hin, ja aikoo nyt hurmata maailman

Mikko Sarkkinen KUVA: Ville Koivuniemi
PPY 24.3.2017 6:00
Ville Koivuniemi

 

Smartblock-työtilakuutioiden valmistamiseen elokuvien erikoistehosteet vaihtanut Mikko Sarkkinen on ollut yllättynyt yrityksensä Smartblockin huimasta kasvuvauhdista.

Etenkin elokuvien erikoistehosteisiin aiemmin keskittynyt sarjayrittäjä Mikko Sarkkinen laittoi vuonna 2008 yhdenlaisen sytytyslangan palamaan henkilökohtaisessa elämässään. Hän lupasi tuolloin esikoisensa syntymän jälkeen vaimolleen, että ennen lapsen kouluun menoa perheen asuinpaikka vaihtuu pääkaupunkiseudulta takaisin Ouluun.

– Oikeastaan vuonna 2012 minulla tuli mittari täyteen leffapuoleen. Takana oli kymmenen vuoden ura pitkien elokuvien, mainoselokuvien, musiikkivideoiden ja tv- taltiointien erikoistehostetoteutuksien parissa. Mietimme pitkäaikaisen aisaparini Jukkis Nissilän kanssa, että mille alamme, ja päädyimme tekemään messuosastoja ja promootiohommia, Sarkkinen kertaa.

Sarkkinen ja Nissilä tekivät messuosastoja ja promootioita kokemuksellisen markkinoinnin parissa muutaman vuoden lähes yli sadalle eri brändille, joihin lukeutuivat muun muassa Samsung, Adidas, Reebok ja Nespresso.

Kesällä 2014 Sarkkinen sai yöllä idean joka hänen oli pakko päästä visualisoimaan 3D- muotoon välittömästi. Seuraavana päivänä kollegat saivat visualisointeja sähköpostiinsa. Postit sisälsivät tekstin ”What´s the Next BIG idea?”.

– Oikeastaan piirsin silloin Smartblock-moduulien koko ensimmäisen malliston, Sarkkinen sanoo, ja lisää; ettei kaikkia malleja ole vielä edes julkaistu.

Idea jäi joksikin aikaa pöytälaatikkoon, mutta jo maaliskuussa 2015 ensimmäinen Smartblock-moduuli lanseerattiin markkinoille. Saman vuoden Slushissa Smartblock keräsi peräti kolmen miljoonan euron tarjouskannan.


Pyörillä liikkuva työtila

Smartblock-työtilakuutiot moduulit ovat pyörillä liikkuvia työtiloja, jotka pitävät sisällään neuvotteluhuoneessa kaiken tarvittavan tekniikan. Smartblockeja on myyty Suomessa, Euroopassa, sekä USA:ssa hyvin monen kokoisten firmojen ja organisaatioiden käyttöön. Pörsiyhtiöistä kirjastoihin ja kaikkeen siitä väliltä.

Moduulin tilaajalle Smartblock tarjoaa ennen kaikkea silmää miellyttävää muotoilua, hyvää akustiikkaa ja helppokäyttöisyyttä. Moduulille ei tarvitse tehdä itse mitään, riittää että sen kytkee pistorasiaan.

Vaimollensa antaman lupauksen mukaisesti Sarkkinen toimii yrittäjänä nyt Oulusta käsin. Oulussa Sarkkisen lisäksi on yksi vasta palkattu myyjä ja loput 13 henkeä työskentelevät Helsingissä, jossa työskentelee myös Sarkkisen yhtiökumppani ja firman toimitusjohtaja Janne Orava.

 

Kasvuvauhti löi ällikällä

Yrityksen kasvuvauhti on lyönyt kaikki ällikällä – myös Sarkkisen itsensä.

– Alun perin ajattelin, että jos nyt ensimmäisen vuoden aikana 30 kuutiota menisi, mutta niitä menikin 100. Sitä on ihmetelty paljon, että eikö vastaavaa ole aiemmin jo keksitty, mutta oikeastaan ei ole, Sarkkinen jatkaa.

– Viime vuoden liikevaihto on jo 2,5 kertaistettu tämän tilikauden ensimmäisen kahden kuukauden aikana. Tavoittelemme 5 miljoonan liikevaihtoa ja hyvässä rytmissä olemme.

15 -vuoden yrittäjätaustasta on ollut Sarkkiselle Smartblockin kasvaessa paljon hyötyä, mutta moni asia on tullut myös uutena.

– Esimerkiksi sijoittajakeskusteluista, valuuaatioista tai skaalautuvasta bisneksestä minulla ei ollut aiemmin mitään kokemusta, Sarkkinen täsmentää.

Nöyristelevää asennetta tai itsensä vähättelyä Sarkkinen ja muu Smartblockin henkilökunta eivät ole kuitenkaan harrastaneet.

– Meidän mottomme on, että haluamme hurmata maailman. Ja sillä asenteella me aina lähdemme kohti uutta – hurmaamaan maailmaa!

MAINOS

Uutisvirta

133
Puheenaihe: Tarvitseeko Oulu lisää korkeaa rakentamista? – "Torni on torahammas muuten yhtenäisessä hammasrivissä"
29
Käännytykset Afganistaniin keskeytettävä Lukijalta
24
Unettomuutta ei kannata vähätellä – pahimmassa tapauksessa koko elämä saattaa kulua pienessä väsymystilassa
24
Uutisanalyysi: Putinin ja Merkelin tapaaminen käytiin epäluottamuksen ilmapiirissä – Putin saapui tapaamiseen Karin Kneisslin häistä
20
Elintärkeidenkin lääkkeiden saatavuudessa yhä enemmän jatkuvia ongelmia - SDP:n Tytti Tuppurainen jätti asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle
19
Nämä taidot jokaisen koiran pitäisi hallita, "Koulutustaso näkyy jo lenkillä" – katso kuvia tokon SM-kisoista Limingasta
15
Sirkkaleipää saa jo – missä viipyy sääskileipä? Tutkija kertoo sopivatko sääsket ihmisravinnoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Työttömien joukossa on lukematon määrä luuseri loisijoita, mutta suotakoot se heille. Tuskin heistä mitään hyötyä työelä... Lue lisää...
Veronmaksaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image