Kaupallinen yhteistyö

Marjo Huttu osti 23-vuotiaana huimapäänä muotiliike Fularin keskellä 90-luvun lamaa, palvelu ja eri­kois­tu­mi­nen ovat asiakkaiden mieleen

Fularin yrittäjän, Marjo Hutun mukaan kivijalkakaupassa asioiminen on tietynlainen ekoteko. KUVA: Maija Pylväs
PPY 20.10.2019 6:00
Maija Pylväs

Yrittäjä Marjo Huttu on nainen, joka ei aikaile päätöksissään. Ei hän jahkaillut silloinkaan, kun hän 90-luvun laman keskellä, 23-vuotiaana, päätti ostaa Oulun ydinkeskustassa sijaitsevan Fulari-muotiliikkeen itselleen.

”Olin ollut vuoden Fularissa töissä ja tarkoitus oli jatkaa opintoja. Sitten tarjoutui tilaisuus ostaa liike ja tartuin rohkeasti siihen. Ajattelin vähän aikaa kokeilla, mutta onhan tässä jonkin aikaa mennyt. Mielenkiintoinen ala vei mukanaan”, hän kertoo.

Aloittaessaan Huttu pyöritti liikettä arkipäivisin yksin, viikonloppuisin oli lisätyövoimaa. Myöhemmin työntekijöiden määrä on vakiintunut kolmeen.

Aluksi Fulari myi myös miesten vaatteita, mutta pienten liiketilojen vuoksi valikoima painottui kokonaan naisten muotiin. Hutun mukaan tarjonta on muuttunut todella paljon vuosien varrella.

”Pitää kuunnella, mitä asiakas haluaa. Jos jonkun merkin mallisto ei palvele asiakasta, etsitään uusia vaihtoehtoja.”

Kilpailu alalla kasvanut

Rotuaarin remontit ovat tuoneet kivijalkakauppojen yrittäjille omat haasteensa. Huttu laskeskelee, että yhdessä välissä oltiin seitsemän vuotta putkeen remontin keskellä.

”Kukaan ei olisi 15 vuotta sitten uskonut, että Rotuaarilla olisi joskus tyhjiä liiketiloja. Nyt tilat ovat kuitenkin täyttymässä ja uusia kivijalkamyymälöitä on saapunut keskustaan. Kehitystä on tehty pitkään ja kaikki mitä on tehty, on vienyt Rotuaaria eteenpäin.”

Hutun mukaan myös kilpailu muotialalla on kasvanut huimasti, kun kuvioihin ovat tulleet verkkokaupat ja kansainväliset ketjut.

”Silti yhä edelleen asiakkaat arvostavat valikoiman lisäksi palvelua. Että liikkeessä on ihminen, joka näkee sinun vartalotyyppisi ja osaa valita oikeanlaiset vaatteet. Kilpailemme ketjuja vastaan palvelulla.”

Fularin oma erikoisuus on oululaisten naisten mittojen mukaan tehty Jaakko Selin -mallisto, joka valmistetaan pienessä italialaisessa perheyrityksessä. Siksipä yrittäjänaisen matka käy pari kertaa vuodessa Italiaan. Saapasmaan tunnelmaa Fulari tuo Rotuaarille myös jokakeväisellä Aperitivo Primavera -muotinäytöstapahtumallaan.

Asiakkaita muotiliike vetää myös vaatteiden värimaailmalla.

”Värit ovat yksi arvo meillä täällä pohjoisessa, kun pimeän aika on niin pitkä. Yleensä asiakas valitsee sovitettavat vaatteet ensin värin perusteella.”

Tukea muista yrittäjistä

Huttu valittiin tämän vuoden Rotuvaariksi elokuussa. Huttu on osallistunut Rotuaarin kehittämiseen kävelykatutoimikunnassa ja aktiivisena Oulun Liikekeskus ry:n jäsenenä. Onpa hän saanut myös Vuoden yrittäjänainen -tittelin vuonna 2017 sekä Nordean myöntämän Vuoden yrittäjä -tunnustuksen vuonna 2004.

Toiset yrittäjät ovat Hutulle tärkeä osa elämää.

”Silloin kun verkoston kanssa yhteydenpito ei ole ollut niin aktiivista, tulee suorastaan nälkä tavata näitä ihmisiä. Toiset yrittäjät ovat äärimmäisen tärkeä voimavara.”

Yksi pitkäaikainen sparraaja Hutulle on ollut Fularin perustaja Tapio Salo.

”On ollut suuri kunnia ja etu, että minulla on ollut tällainen rautainen ammattilainen tukena. Fularissa on myös aina ollut äärimmäisen hyvä henkilökunta ja heistä on tullut ystäviäni, joiden kanssa saan jakaa asioita.”

MAINOS

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image