Kaupallinen yhteistyö

Marjo Huttu osti 23-vuotiaana huimapäänä muotiliike Fularin keskellä 90-luvun lamaa, palvelu ja eri­kois­tu­mi­nen ovat asiakkaiden mieleen

Fularin yrittäjän, Marjo Hutun mukaan kivijalkakaupassa asioiminen on tietynlainen ekoteko. KUVA: Maija Pylväs
PPY 20.10.2019 6:00
Maija Pylväs

Yrittäjä Marjo Huttu on nainen, joka ei aikaile päätöksissään. Ei hän jahkaillut silloinkaan, kun hän 90-luvun laman keskellä, 23-vuotiaana, päätti ostaa Oulun ydinkeskustassa sijaitsevan Fulari-muotiliikkeen itselleen.

”Olin ollut vuoden Fularissa töissä ja tarkoitus oli jatkaa opintoja. Sitten tarjoutui tilaisuus ostaa liike ja tartuin rohkeasti siihen. Ajattelin vähän aikaa kokeilla, mutta onhan tässä jonkin aikaa mennyt. Mielenkiintoinen ala vei mukanaan”, hän kertoo.

Aloittaessaan Huttu pyöritti liikettä arkipäivisin yksin, viikonloppuisin oli lisätyövoimaa. Myöhemmin työntekijöiden määrä on vakiintunut kolmeen.

Aluksi Fulari myi myös miesten vaatteita, mutta pienten liiketilojen vuoksi valikoima painottui kokonaan naisten muotiin. Hutun mukaan tarjonta on muuttunut todella paljon vuosien varrella.

”Pitää kuunnella, mitä asiakas haluaa. Jos jonkun merkin mallisto ei palvele asiakasta, etsitään uusia vaihtoehtoja.”

Kilpailu alalla kasvanut

Rotuaarin remontit ovat tuoneet kivijalkakauppojen yrittäjille omat haasteensa. Huttu laskeskelee, että yhdessä välissä oltiin seitsemän vuotta putkeen remontin keskellä.

”Kukaan ei olisi 15 vuotta sitten uskonut, että Rotuaarilla olisi joskus tyhjiä liiketiloja. Nyt tilat ovat kuitenkin täyttymässä ja uusia kivijalkamyymälöitä on saapunut keskustaan. Kehitystä on tehty pitkään ja kaikki mitä on tehty, on vienyt Rotuaaria eteenpäin.”

Hutun mukaan myös kilpailu muotialalla on kasvanut huimasti, kun kuvioihin ovat tulleet verkkokaupat ja kansainväliset ketjut.

”Silti yhä edelleen asiakkaat arvostavat valikoiman lisäksi palvelua. Että liikkeessä on ihminen, joka näkee sinun vartalotyyppisi ja osaa valita oikeanlaiset vaatteet. Kilpailemme ketjuja vastaan palvelulla.”

Fularin oma erikoisuus on oululaisten naisten mittojen mukaan tehty Jaakko Selin -mallisto, joka valmistetaan pienessä italialaisessa perheyrityksessä. Siksipä yrittäjänaisen matka käy pari kertaa vuodessa Italiaan. Saapasmaan tunnelmaa Fulari tuo Rotuaarille myös jokakeväisellä Aperitivo Primavera -muotinäytöstapahtumallaan.

Asiakkaita muotiliike vetää myös vaatteiden värimaailmalla.

”Värit ovat yksi arvo meillä täällä pohjoisessa, kun pimeän aika on niin pitkä. Yleensä asiakas valitsee sovitettavat vaatteet ensin värin perusteella.”

Tukea muista yrittäjistä

Huttu valittiin tämän vuoden Rotuvaariksi elokuussa. Huttu on osallistunut Rotuaarin kehittämiseen kävelykatutoimikunnassa ja aktiivisena Oulun Liikekeskus ry:n jäsenenä. Onpa hän saanut myös Vuoden yrittäjänainen -tittelin vuonna 2017 sekä Nordean myöntämän Vuoden yrittäjä -tunnustuksen vuonna 2004.

Toiset yrittäjät ovat Hutulle tärkeä osa elämää.

”Silloin kun verkoston kanssa yhteydenpito ei ole ollut niin aktiivista, tulee suorastaan nälkä tavata näitä ihmisiä. Toiset yrittäjät ovat äärimmäisen tärkeä voimavara.”

Yksi pitkäaikainen sparraaja Hutulle on ollut Fularin perustaja Tapio Salo.

”On ollut suuri kunnia ja etu, että minulla on ollut tällainen rautainen ammattilainen tukena. Fularissa on myös aina ollut äärimmäisen hyvä henkilökunta ja heistä on tullut ystäviäni, joiden kanssa saan jakaa asioita.”

 

MAINOS

Uutisvirta

9:02
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
9:00
Kärppäpuolustaja Taneli Ronkainen oli edellisen kerran tositoimissa vuosi sitten – "En pystynyt välillä kipujen takia istumaan koko peliä katsomossa" Tilaajille
9:00
Oululainen Henriika Weiste, 50, ohjaa jumppia ja aikoo olla iäkkäänä rautaisessa kunnossa: "Viittäkymppiä ajattelen sellaisena puolivälin pyykkinä" Tilaajille
8:41
Kotona lapsensa hoitavat saavat Oulussa asiakasmaksusta hyvityksen – lapsen ryhmän työntekijä soittaa huoltajalle lähiviikkoina
8:32
Lukija kuvasi drone-videolle Ouluhallin laajennustöitä
8:20
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä
7:08
Kalevan koiranpentulive – katso videolta, mitä kaikkea vauhdikasta tapahtui pentulaatikossa keskiviikkoaamuna
11
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
7
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
6
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
4
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä
3
Oulu valmistelee 54 miljoonan euron säästöjä – suurimmasta osasta säästötoimista päättäjillä yksimielisyys
3
KS: Peruttu Vuokatti Hiihto yhdistää Kainuun koronatapauksia
2
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

161 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image