Kaupallinen yhteistyö

Maa­kun­ta­joh­ta­jak­si palaava Pauli Harju: ”Pohjois-Poh­jan­maa­lai­sen osaamisen myynti on avain maakunnan menestykseen"

Pauli Harju palaa Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtajaksi marraskuun alussa.
PPY 11.10.2017 6:00
Anni Jyrinki

Vielä kuukauden verran valtiovarainministeriön muutosjohtajana työskentelevä Pauli Harju palaa marraskuun alussa Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtajaksi.

– Maakuntajohtajaksi paluun aikatauluun vaikutti laajan maakuntauudistuksen aikataulu, Harju valloittaa työnkuvansa muutosta ja jatkaa, että valtiovarainministeriön muutosjohtajan tehtävän lähtökohta olikin paluu aikaisempaan tehtävään, josta Harju on marraskuun alkuun virkavapaalla.

Ministeriössä muutosjohtajan tehtävä on ollut varmistaa maakunnallisen valmistelun käynnistyminen ja toimivuus.

Maakuntajohtajana Harju jatkaa periaatteessa siitä, mihin nyt valtiovarainministeriössä jää.

– En pääse irti maakunta- ja sote uudistuksen vaatimista valmisteluista. Tulevan EU:n koheesiopolitiikka ja sen suomalainen soveltaminen haastaa pohjois- ja itä- Suomen nykyistä voimakkaammin. Tuomme Suomeen rahat ja muut haluavat käyttää ne.

Osaamiseen perustuvassa taloudessa ei ole hetkenkään aikaa vapaalla vaiheella ajoon, Harju pohtii.

Osaamista osattava markkinoida oikein

Pohjois-Pohjanmaa on maakuntajohtajan silmissä nuorten maakunta, jossa uusiutuminen ja kasvu ovat läsnä jatkuvasti. Maakunnan asukkaiden, niin opiskelijoiden kuin työelämässä olevien, osaamisprofiilin edelleen jalostaminen on nyt tärkeää.

- Osaamisen myynti kotimaisille yrityksille sekä muille toimijoille ja kansainvälisestikin ovat onnistumisen edellytyksiä.

Vankka kokemus kuntasektorilta

Ennen siirtoa valtiovarainministeriöön Harju ehti toimia kahden vaalikauden ajan maakuntajohtajana sekä jonkin aikaa myös maakuntajohtajien puheenjohtajana.

Harju on työskennellyt myös pankkitoimialalla sekä kunnan elinkeinoasiamiehenä. Kunnanjohtajana hän on toiminut niin Taivalkoskella kuin Pudasjärvellä.

– Toimin myös PARAS kunta- ja palvelurakennehankkeen Pohjois-Pohjanmaan selvityshenkilönä. Tunnen kuntasektorin asiat ja toimintatavat hyvin.

Kehittämisen laaja-alaisuus ja resurssointi edunvalvontoineen ovat työpäiväni arkea ja kokemus valtiovarainministeriöstä puolestaan on avartanut näkökulmaa valtion toimintoihin, Harju kertoo taustoistaan.

- Maakuntaliitto on pöydänkattaja alueen kehittämisen edellyttämälle yhteistyölle. Maakuntajohtaja johtaa tätä työtä. Aluehallinnon uudistus eli maakuntauudistus soten isäntänä tulee vaatimaan lähivuosina erityisen paljon huomiota.

MAINOS

Uutisvirta

21
Zeppelinin edustan tietöiden pahin vaihe on kohta ohi, liikenneympyrä valmistuu heinäkuussa
12
Kiinteistöliitto esittää Airbnb-majoittujien määrän rajoittamista huoneistoissa vuoden aikana – valvonta tehtäisiin sähköisen järjestelmän avulla
10
20 asteen rajaa ei juuri rikota Pohjois-Pohjanmaalla tulevalla viikolla – keskiviikkoillan ja torstain aikana luvassa jopa kolmasosa kuukauden sateista
6
Australia evakuoi kahdeksan lasta Syyrian pakolaisleiriltä
5
Rahoitus, huippuvirat ja tietenkin brexit – näin Suomi puheenjohtajana voi tai ei voi vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen
5
IS: Cristiano Ronaldo lomailee Ranskan Rivieralla kempeleläismiljonäärin jahdilla – vuokra 217 000 euroa viikossa
5
OLS:n kasvatti Rasmus Karjalainen siirtyy Hollannin liigaan – "Menen tekemään, en vain selviytymään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Syntyvyyden raju romahtaminen Suomessa

214 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karmea moka Pudasjärvellä

Ei kannata näyttää komeaa jokea turisteille ilmaiseksi. Joka paikassa jokinäkymä maksaa. Betonikaide on jalankulkijoiden... Lue lisää...
Betoni kaide

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image