Kaupallinen yhteistyö

Maa­kun­ta­joh­ta­jak­si palaava Pauli Harju: ”Pohjois-Poh­jan­maa­lai­sen osaamisen myynti on avain maakunnan menestykseen"

Pauli Harju palaa Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtajaksi marraskuun alussa.
PPY 11.10.2017 6:00
Anni Jyrinki

Vielä kuukauden verran valtiovarainministeriön muutosjohtajana työskentelevä Pauli Harju palaa marraskuun alussa Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtajaksi.

– Maakuntajohtajaksi paluun aikatauluun vaikutti laajan maakuntauudistuksen aikataulu, Harju valloittaa työnkuvansa muutosta ja jatkaa, että valtiovarainministeriön muutosjohtajan tehtävän lähtökohta olikin paluu aikaisempaan tehtävään, josta Harju on marraskuun alkuun virkavapaalla.

Ministeriössä muutosjohtajan tehtävä on ollut varmistaa maakunnallisen valmistelun käynnistyminen ja toimivuus.

Maakuntajohtajana Harju jatkaa periaatteessa siitä, mihin nyt valtiovarainministeriössä jää.

– En pääse irti maakunta- ja sote uudistuksen vaatimista valmisteluista. Tulevan EU:n koheesiopolitiikka ja sen suomalainen soveltaminen haastaa pohjois- ja itä- Suomen nykyistä voimakkaammin. Tuomme Suomeen rahat ja muut haluavat käyttää ne.

Osaamiseen perustuvassa taloudessa ei ole hetkenkään aikaa vapaalla vaiheella ajoon, Harju pohtii.

Osaamista osattava markkinoida oikein

Pohjois-Pohjanmaa on maakuntajohtajan silmissä nuorten maakunta, jossa uusiutuminen ja kasvu ovat läsnä jatkuvasti. Maakunnan asukkaiden, niin opiskelijoiden kuin työelämässä olevien, osaamisprofiilin edelleen jalostaminen on nyt tärkeää.

- Osaamisen myynti kotimaisille yrityksille sekä muille toimijoille ja kansainvälisestikin ovat onnistumisen edellytyksiä.

Vankka kokemus kuntasektorilta

Ennen siirtoa valtiovarainministeriöön Harju ehti toimia kahden vaalikauden ajan maakuntajohtajana sekä jonkin aikaa myös maakuntajohtajien puheenjohtajana.

Harju on työskennellyt myös pankkitoimialalla sekä kunnan elinkeinoasiamiehenä. Kunnanjohtajana hän on toiminut niin Taivalkoskella kuin Pudasjärvellä.

– Toimin myös PARAS kunta- ja palvelurakennehankkeen Pohjois-Pohjanmaan selvityshenkilönä. Tunnen kuntasektorin asiat ja toimintatavat hyvin.

Kehittämisen laaja-alaisuus ja resurssointi edunvalvontoineen ovat työpäiväni arkea ja kokemus valtiovarainministeriöstä puolestaan on avartanut näkökulmaa valtion toimintoihin, Harju kertoo taustoistaan.

- Maakuntaliitto on pöydänkattaja alueen kehittämisen edellyttämälle yhteistyölle. Maakuntajohtaja johtaa tätä työtä. Aluehallinnon uudistus eli maakuntauudistus soten isäntänä tulee vaatimaan lähivuosina erityisen paljon huomiota.

MAINOS

Uutisvirta

41
Poikkeusluvalla 17-vuotiaana saatu ajokortti ehti vanheta reilun viikon: Nuori mies kaahasi Pyhäjärvellä tutkaan 177 km/h
40
Helsinki-Vantaalla vaaratilanne – matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle
23
Jos presidentti Niinistö liputtaisi Nato-jäsenyyden puolesta, joka toinen suomalainen hyväksyisi liittoutumisen, kertoo Alma Median kysely
23
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
21
Liian syvät metsäojat pilaavat vesistöjä – tutkijan mukaan syvälle ojitukselle ei ole metsätaloudellisia perusteita
13
Donald Trump ja Kim Jong Un tapaavat helmikuussa – ydinaseriisuntaa koskevaa huipputapaamista pohjustettiin Valkoisessa talossa
12
Ulkomainen omistus ei ole riski Suomen huoltovarmuudelle – Asiantuntija: "Kyllä alus tulee, jos maksetaan tarpeeksi korkea rahti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image