Laatulihaa moneen makuun

Yrittäjä Juha Riihijärven mukaan liikkeestä saa monipuolisesti lihaa keittolihasta vähän hienompaan pihvilihaan. KUVA: Maija Pylväs
PPY 22.6.2019 6:00
Maija Pylväs

Torin Lihamestarista saa erilaisten lihojen lisäksi oheistuotteita pestoista balsamicoihin.

Torin Lihamestari muutti keväällä uusiin tiloihin Oulun kauppahallin remontin takia. Uusi liike sijaitsee nyt Isokadulla Heinäpäässä.

”Asiakkaat ovat löytäneet tänne hyvin ja kivasti on tullut uusiakin asiakkaita. Tässä on paljon asutusta ja työpaikkoja ympärillä ja tänne on helppo tulla autolla”, yrittäjä kuvailee nykyistä sijaintia.

Lihatuotteisiin erikoistuneesta kaupasta saa monipuolisesti lihaa keittolihasta vähän hienompaan pihvilihaan.

”Liha se on se meidän päänäyttelijä tässä toiminnassa, mutta meiltä löytyy huomattava määrä myös oheistuotteita ruuan valmistukseen. Pyritään siihen, ettei tarjota perusmarkettikamaa.”

Yrittäjän mukaan tuotteet tulevat läheltä ja kaukaa. Pihvilihat ovat pääsääntöisesti ulkolaisia sekä hyväksi todettuja kotimaisia pihvikarjan fileitä. Porsas on enimmäkseen kotimaista.

Oheistuotevalikoimassa on esimerkiksi arvostettuja italialaisia pestoja, jotka ovat voittaneet ruokatuotteiden Oscar-palkintoja. Myös italialaista tomaattia löytyy eri muodoissa.

Lopettamistakin mietittiin

Juha Riihijärvi perusti yrityksensä toukokuussa 2015 ostamalla silloisen Oulun kauppahallissa sijaitsevan Pekan Lihapuodin. Sitä ennen Riihijärvi työskenteli Oulun Stockmannilla seitsemän vuotta.

”Kun Stockmannin tulevaisuus alkoi näyttää vähän huolestuttavalta ja kuulin, että Pekka siellä kauppahallissa on jäämässä eläkkeelle ja myymässä liiketoimintaansa jollekin, niin tartuin tilaisuuteen.”

Uusien tilojen etsiminen alkoi vuodenvaihteessa, kun kauppahallin tulevan remontin myötä liikepaikat kilpailutettiin eikä Torin Lihamestari saanut paikkaa. Tästä aiheesta yrittäjällä onkin sana jos toinenkin sanottavana. Riihijärven mukaan asiat olivat erittäin huonosti organisoitu eikä näin ollen uutta kilpailutusta viitsinyt jäädä odottelemaan.

”Kun remonttitouhu alkoi näyttää niin yrittäjän kuin kansalaistenkin näkökulmasta erittäin huonolta, alettiin miettiä muita vaihtoehtoja. Mietittiin myös lopettamista, mutta sekin tuntui typerältä, sillä melkein neljä vuotta oltiin hankittu asiakaskuntaa ja siinä mielessä asiat alkoivat olla jo hyvällä mallilla.”

Tammikuussa päätettiin, että jossakin kauppaa jatketaan.

”Kai se jonkinlainen yrittäjän kipinä oli syntynyt tuossa ajassa. Suomalaiset pelkäävät yleensä epäonnistumista, mutta ei voi onnistua, jos ei yritäkään.”

Lihaa raakakypsytys kaapista

Paikan erikoisuutena on dry ager -kaappi eli raakakypsytyskaappi. Kesän grillaushetkiin Riihijärvi suositteleekin raakakypsytyskaapissa kypsytettyä lihaa, josta saa leikattua esimerkiksi hyviä pihvejä.

”Verrattuna vakuumiin raakakypsytyskaapissa lihasta haihtuu ylimääräinen neste pois, minkä myötä liha tiivistyy ja maku on huomattavasti intensiivisempi”, lihamestari selventää.

Tämän kesän kokeilulistalle kannattaa ehdottomasti laittaa myös flap meat. Tämä isosyinen raakakypsytetty kuvelihas on erittäin maukas ja helppo tuote valmistaa.

”Kesän grillijuhliin liikkeestä voi myös tilata burgerboxin, joka sisältää black anguksen etuselästä tehdyt jauhelihapihvit, cheddar-juustoa sekä sämpylät nätisti laatikkoon pakattuna.

 

”Pyritään siihen, ettei tarjota perus- markettikamaa.”

JUHA RIIHIJÄRVEN

 

MAINOS

Uutisvirta

15:22
Kunnille tulee vähintään miljardin euron tukipaketti ja lisäksi kuntien verotulomenetykset korvataan väliaikaisesti
15:17
"Lapset saavat siis vapaasti meluta ja juosta pitkin hotellin käytäviä" – Liminganlahden hotellin saa nyt kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla
15:00
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien iso tehtävä on auttaa maakunnan yrittäjät selviämään katastrofista Kaupallinen yhteistyö
14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
14:46
Hallitukselta historiallisen suuri lisätalousarvio: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
14:42
Hallitus antaa 450 miljoonaa euroa lisää suoria avustuksia yrityksille – avustuspotti nousee jo liki 1,5 miljardiin euroon
14:24
THL: Koronavirukseen on kuollut Suomessa yhteensä 40 ihmistä, kuolleita kuusi lisää – koko maassa sairaalahoidossa 239 henkilöä
85
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
11
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image