Laatulihaa moneen makuun

Yrittäjä Juha Riihijärven mukaan liikkeestä saa monipuolisesti lihaa keittolihasta vähän hienompaan pihvilihaan. KUVA: Maija Pylväs
PPY 22.6.2019 6:00
Maija Pylväs

Torin Lihamestarista saa erilaisten lihojen lisäksi oheistuotteita pestoista balsamicoihin.

Torin Lihamestari muutti keväällä uusiin tiloihin Oulun kauppahallin remontin takia. Uusi liike sijaitsee nyt Isokadulla Heinäpäässä.

”Asiakkaat ovat löytäneet tänne hyvin ja kivasti on tullut uusiakin asiakkaita. Tässä on paljon asutusta ja työpaikkoja ympärillä ja tänne on helppo tulla autolla”, yrittäjä kuvailee nykyistä sijaintia.

Lihatuotteisiin erikoistuneesta kaupasta saa monipuolisesti lihaa keittolihasta vähän hienompaan pihvilihaan.

”Liha se on se meidän päänäyttelijä tässä toiminnassa, mutta meiltä löytyy huomattava määrä myös oheistuotteita ruuan valmistukseen. Pyritään siihen, ettei tarjota perusmarkettikamaa.”

Yrittäjän mukaan tuotteet tulevat läheltä ja kaukaa. Pihvilihat ovat pääsääntöisesti ulkolaisia sekä hyväksi todettuja kotimaisia pihvikarjan fileitä. Porsas on enimmäkseen kotimaista.

Oheistuotevalikoimassa on esimerkiksi arvostettuja italialaisia pestoja, jotka ovat voittaneet ruokatuotteiden Oscar-palkintoja. Myös italialaista tomaattia löytyy eri muodoissa.

Lopettamistakin mietittiin

Juha Riihijärvi perusti yrityksensä toukokuussa 2015 ostamalla silloisen Oulun kauppahallissa sijaitsevan Pekan Lihapuodin. Sitä ennen Riihijärvi työskenteli Oulun Stockmannilla seitsemän vuotta.

”Kun Stockmannin tulevaisuus alkoi näyttää vähän huolestuttavalta ja kuulin, että Pekka siellä kauppahallissa on jäämässä eläkkeelle ja myymässä liiketoimintaansa jollekin, niin tartuin tilaisuuteen.”

Uusien tilojen etsiminen alkoi vuodenvaihteessa, kun kauppahallin tulevan remontin myötä liikepaikat kilpailutettiin eikä Torin Lihamestari saanut paikkaa. Tästä aiheesta yrittäjällä onkin sana jos toinenkin sanottavana. Riihijärven mukaan asiat olivat erittäin huonosti organisoitu eikä näin ollen uutta kilpailutusta viitsinyt jäädä odottelemaan.

”Kun remonttitouhu alkoi näyttää niin yrittäjän kuin kansalaistenkin näkökulmasta erittäin huonolta, alettiin miettiä muita vaihtoehtoja. Mietittiin myös lopettamista, mutta sekin tuntui typerältä, sillä melkein neljä vuotta oltiin hankittu asiakaskuntaa ja siinä mielessä asiat alkoivat olla jo hyvällä mallilla.”

Tammikuussa päätettiin, että jossakin kauppaa jatketaan.

”Kai se jonkinlainen yrittäjän kipinä oli syntynyt tuossa ajassa. Suomalaiset pelkäävät yleensä epäonnistumista, mutta ei voi onnistua, jos ei yritäkään.”

Lihaa raakakypsytys kaapista

Paikan erikoisuutena on dry ager -kaappi eli raakakypsytyskaappi. Kesän grillaushetkiin Riihijärvi suositteleekin raakakypsytyskaapissa kypsytettyä lihaa, josta saa leikattua esimerkiksi hyviä pihvejä.

”Verrattuna vakuumiin raakakypsytyskaapissa lihasta haihtuu ylimääräinen neste pois, minkä myötä liha tiivistyy ja maku on huomattavasti intensiivisempi”, lihamestari selventää.

Tämän kesän kokeilulistalle kannattaa ehdottomasti laittaa myös flap meat. Tämä isosyinen raakakypsytetty kuvelihas on erittäin maukas ja helppo tuote valmistaa.

”Kesän grillijuhliin liikkeestä voi myös tilata burgerboxin, joka sisältää black anguksen etuselästä tehdyt jauhelihapihvit, cheddar-juustoa sekä sämpylät nätisti laatikkoon pakattuna.

 

”Pyritään siihen, ettei tarjota perus- markettikamaa.”

JUHA RIIHIJÄRVEN
MAINOS

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
51
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image