Laatulihaa moneen makuun

Yrittäjä Juha Riihijärven mukaan liikkeestä saa monipuolisesti lihaa keittolihasta vähän hienompaan pihvilihaan. KUVA: Maija Pylväs
PPY 22.6.2019 6:00
Maija Pylväs

Torin Lihamestarista saa erilaisten lihojen lisäksi oheistuotteita pestoista balsamicoihin.

Torin Lihamestari muutti keväällä uusiin tiloihin Oulun kauppahallin remontin takia. Uusi liike sijaitsee nyt Isokadulla Heinäpäässä.

”Asiakkaat ovat löytäneet tänne hyvin ja kivasti on tullut uusiakin asiakkaita. Tässä on paljon asutusta ja työpaikkoja ympärillä ja tänne on helppo tulla autolla”, yrittäjä kuvailee nykyistä sijaintia.

Lihatuotteisiin erikoistuneesta kaupasta saa monipuolisesti lihaa keittolihasta vähän hienompaan pihvilihaan.

”Liha se on se meidän päänäyttelijä tässä toiminnassa, mutta meiltä löytyy huomattava määrä myös oheistuotteita ruuan valmistukseen. Pyritään siihen, ettei tarjota perusmarkettikamaa.”

Yrittäjän mukaan tuotteet tulevat läheltä ja kaukaa. Pihvilihat ovat pääsääntöisesti ulkolaisia sekä hyväksi todettuja kotimaisia pihvikarjan fileitä. Porsas on enimmäkseen kotimaista.

Oheistuotevalikoimassa on esimerkiksi arvostettuja italialaisia pestoja, jotka ovat voittaneet ruokatuotteiden Oscar-palkintoja. Myös italialaista tomaattia löytyy eri muodoissa.

Lopettamistakin mietittiin

Juha Riihijärvi perusti yrityksensä toukokuussa 2015 ostamalla silloisen Oulun kauppahallissa sijaitsevan Pekan Lihapuodin. Sitä ennen Riihijärvi työskenteli Oulun Stockmannilla seitsemän vuotta.

”Kun Stockmannin tulevaisuus alkoi näyttää vähän huolestuttavalta ja kuulin, että Pekka siellä kauppahallissa on jäämässä eläkkeelle ja myymässä liiketoimintaansa jollekin, niin tartuin tilaisuuteen.”

Uusien tilojen etsiminen alkoi vuodenvaihteessa, kun kauppahallin tulevan remontin myötä liikepaikat kilpailutettiin eikä Torin Lihamestari saanut paikkaa. Tästä aiheesta yrittäjällä onkin sana jos toinenkin sanottavana. Riihijärven mukaan asiat olivat erittäin huonosti organisoitu eikä näin ollen uutta kilpailutusta viitsinyt jäädä odottelemaan.

”Kun remonttitouhu alkoi näyttää niin yrittäjän kuin kansalaistenkin näkökulmasta erittäin huonolta, alettiin miettiä muita vaihtoehtoja. Mietittiin myös lopettamista, mutta sekin tuntui typerältä, sillä melkein neljä vuotta oltiin hankittu asiakaskuntaa ja siinä mielessä asiat alkoivat olla jo hyvällä mallilla.”

Tammikuussa päätettiin, että jossakin kauppaa jatketaan.

”Kai se jonkinlainen yrittäjän kipinä oli syntynyt tuossa ajassa. Suomalaiset pelkäävät yleensä epäonnistumista, mutta ei voi onnistua, jos ei yritäkään.”

Lihaa raakakypsytys kaapista

Paikan erikoisuutena on dry ager -kaappi eli raakakypsytyskaappi. Kesän grillaushetkiin Riihijärvi suositteleekin raakakypsytyskaapissa kypsytettyä lihaa, josta saa leikattua esimerkiksi hyviä pihvejä.

”Verrattuna vakuumiin raakakypsytyskaapissa lihasta haihtuu ylimääräinen neste pois, minkä myötä liha tiivistyy ja maku on huomattavasti intensiivisempi”, lihamestari selventää.

Tämän kesän kokeilulistalle kannattaa ehdottomasti laittaa myös flap meat. Tämä isosyinen raakakypsytetty kuvelihas on erittäin maukas ja helppo tuote valmistaa.

”Kesän grillijuhliin liikkeestä voi myös tilata burgerboxin, joka sisältää black anguksen etuselästä tehdyt jauhelihapihvit, cheddar-juustoa sekä sämpylät nätisti laatikkoon pakattuna.

 

”Pyritään siihen, ettei tarjota perus- markettikamaa.”

JUHA RIIHIJÄRVEN
MAINOS

Uutisvirta

19:02
Susijengiä ei lykästänyt EM-karsintojen arvonnassa – "Kovin mahdollinen lohko"
19:00
Panu Johansson on vesitornien taltijoija, joka valmistelee kokeellista elokuvaa taajamien maamerkeistä Tilaajille
18:50
Poroa väistänyt autoilija suistui tieltä Kuusamossa
18:00
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä: näytteitä Tornionjoella sairastuneista lohista lähtenyt Ruokavirastoon tutkittavaksi – "En usko, että menee kovin kauan, ennen kuin jotakin tiedetään" Tilaajille
17:56
Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaarasta
17:23
Ennennäkemätön tulos Ukrainan vaaleissa: paikallisten odotukset korkealla, mutta presidentin puolueen aikeet ovat epäselvät
17:21
Al-Taee STT:lle: "Se Hussein ei enää ole olemassa" – SDP:n eduskuntaryhmä kuulee kansanedustajaa vasta syyskuussa
127
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
48
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
47
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
44
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
31
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
30
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on kännipäissään oma itsensä

Just. Miksi se viina on räyhäjuomaa joillekin ja miksi sen vuoksi on eniten avioeroja? Pitäskö se tuleva mies juottaa p... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image