Kaupallinen yhteistyö

Kysyn työkseni kysymyksiä ja autan löytämään vastauksia

Oululainen Sari Ridell ja Sydänlanka Oy saivat Vuoden Yksinyrittäjä -palkinnon. KUVA: Heimo Turunen
PPY 24.12.2018 6:00
Anni Jyrinki

”Olin todella yllättynyt saadessani tämän huomionosoituksen, maakunta on täynnä ainutlaatuisia yksinyrittäjiä. Itse asiassa en tiedä tarkalleen palkitsemiseni perusteita, voin vain arvailla niitä. Luulen, että vakiintuneen yritystoiminnan ja laajan verkottumisen lisäksi valinnassa painoi itselleni uskollinen tapani tehdä töitä ihmisten parissa. Olen todella iloinen, että palkinto tuli meille näkymättömän työn tekijöille”, Sari Ridell pohtii kuultuaan valinnastaan Vuoden Yksinyrittäjäksi.

Ridellin yritys Sydänlanka toimii henkisen hyvinvoinnin sekä organisaatioiden ja henkilöstön kehittämisen alalla.

”5-vuotias ystäväni kysyi, mitä teen työkseni. Vastasin, että kysyn ihmisiltä kysymyksiä, kuuntelen vastauksia ja autan näiden vastausten perusteella ihmisiä auttamaan itseään. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa esimies- ja työyhteisövalmennuksia, työohjauksia ja sparrauksia sekä psykoterapiaa.”

Ratkaisukeskeinen keskustelija

Ridellin osaamisessa yhdistyvät laaja ja syvä ihmisymmärrys, työelämäymmärrys sekä yhteiskunnallinen näkökulma ja mielenkiinto.

”Työskentelytapani on ratkaisukeskeinen, luotan siihen, että jokainen on oman elämänsä paras asiantuntija. Jos ihmisellä on joku ongelma, minun tehtäväni on levollisen läsnäoloni ja kunnioittavien kysymysteni avulla saada hänet oivaltamaan itselleen paras mahdollinen ratkaisu. Asiakkaita minulla on kuntasektorilla, julkishallinnossa, sosiaali- ja terveysalalla sekä erilaisissa yrityksissä. Psykoterapiassa työskentelen yksityishenkilöiden kanssa, iältään he ovat yläasteikäisistä eläkeläisiin saakka. Suurin osa asiakkaistani on Oulussa ja sen lähiympäristössä, vakituisia asiakkaita on myös Inarissa ja muualla saamelaisalueella.”

Kun työkenttä on pääasiassa asiakkaiden henkisessä hyvinvoinnissa, työssä ei Ridellin sanojen mukaan ole pikavoittoja eikä omaa lisäarvoaan ole helppo osoittaa. Hän on huomannut, että tässä ajassa ihmisillä on monenlaista pahaa oloa.

”Onneksi ihmiset ja organisaatiot ovat entistä valmiimpia panostamaan henkiseen hyvinvointiin. Kun ihmiset voivat hyvin, organisaatiot toimivat tehokkaammin ja palvelevat asiakkaitaan paremmin.”

Riittämättömyyden tunne arkea

Vuoden Yksinyrittäjä -palkintoa Sari Ridell arvostaa korkealle.

”Julkinen palkitseminen on osoitus siitä, että on tullut tehtyä ainakin osittain oikeita asioita oikein. Palkitsemisen myötä lisääntyvä julkisuus mahdollistaa nostaa esille oman yritystoiminnan kautta tärkeiksi kokemiaan asioita”, hän sanoo.

”Haluan tässä kohtaa osoittaa sanani ihmisten johtajille. Työni puolesta olen viimeisen vuoden aikana jutellut lähes 200 ihmisten johtajan kanssa erilaisissa organisaatioissa ja erilaisilla toimialoilla Suomessa. He työskentelevät monenlaisissa paineissa - jatkuvat muutokset, epävarmuus tulevasta, loputon kiire, eri työsukupolvien erilaiset odotukset esimiestyölle ja oma riittämättömyyden tunne ovat ihmisten johtajien arkea. Toivon heidän panostavan omaan osaamiseensa ja jaksamiseensa. Huonosti tai välinpitämättömästi johdetut työntekijät eivät jaksa antaa parasta työpanostaan ja siitä taas kärsii koko organisaatio.”

”Teen mitä parhaiten osaan”

Pohtiessaan avainta yksinyrittäjän menestykseen, Ridell korostaa sitä, että on tärkeää, kun saa tehdä sitä, mitä parhaiten osaa ja mistä itse syttyy.

”Ympärilleen kannustajaksi, kirittäjiksi ja iloksi kannattaa kerätä ihmisiä, joilla on samanlaiset elämänarvot kuin itsellä. Kannattaa myös jättää tietyt asiat oman alansa ammattilaisille.”

”Jatkuva oppiminen, kehittyminen ja uteliaisuus elämään ja ympäröivään maailmaan ovat myös yritysten menestyksen avaimia. Omassa yritystoiminnassani saan jatkuvasti oppia uutta suoraan asiakkailtani sekä opiskelemalla itse. Työnohjaajana ja työyhteisövalmentajana koen olevani näköalapaikalla suomalaiseen työelämään, kun pääsen töideni kautta tutustumaan erilaisiin toimialoihin, yrityskulttuureihin, ammatteihin ja erityisesti työelämän muutoksiin.”

 

"Jatkuva oppiminen, kehittyminen ja uteliaisuus elämään ja ympäröivään maailmaan ovat myös yritysten menestyksen avaimia.”

Sari Ridell

Vapaa-ajan ja työn erottaminen toisistaan on myös tärkeää yrittäjän oman jaksamisen kannalta.

”Introverttina nautin ihmisten kanssa työskentelystä, mutta kaipaan sen vastapainoksi paljon yksinoloa ja hiljaisuutta. Vapaa-aikana valitsen seurani tarkkaan. En halua olla sellaisten ihmisten seurassa, jotka vievät minulta energiaa negatiivisella elämänasenteellaan. Yrittäjien kannattaa huoltaa itseään ensisijaisesti muiden yrittäjien ja tarvittaessa meidän henkisen hyvinvoinnin ammattilaisten kanssa. Siten omille läheisilleen voi tarjota ne parhaat ja energisimmät puolet itsestään. Elämä on muutakin kuin työtä”, Ridell painottaa.

Toiminta-ajatus ei muutu

Sydänlanka sai alkunsa vuonna 2007 Ridellin halusta hyödyntää aiempaa paremmin ihmis- ja työelämäosaamistaan ja tavoitteesta tehdä työtä juuri yrittäjälle itselleen sopivalla tavalla omassa rytmissään.

”Tarjoamani peruspalvelut ovat pysyneet samoina alusta lähtien, jotakin on jäänyt matkan varrella pois ja jotain uutta on tullut tilalle.”

Tulevaisuudensuunnitelmatkin ovat selkeät, Ridell haluaa jatkaa yksinyrittäjänä.

”Minulla ei ole aikomusta kasvattaa yritystäni eikä pyrkiä kansainvälisille markkinoille, haluan pysyä yksinyrittäjänä. Jos hankkisin yritykseeni työntekijöitä, joutuisin esimiehen töiden vuoksi luopumaan osasta asiakastöitä, joiden takia nimenomaan haluan toimia yrittäjänä. Haluan jatkaa ydinosaamisieni parissa ja kehittyä ehkä uusille aloille.”

”Lähitulevaisuudessa suurin mielenkiintoni kohdistuu työelämän parantamiseen ihmisten johtamisen vahvistamisen avulla. Haluan olla mukana vahvistamassa ihmisten johtamista ja ihmisten välistä vuoropuhelua organisaation kaikilla tasoilla, aina ylimmästä johdosta tuoreimpaan työntekijään saakka. Monissa organisaatioissa kehitetään johtamista ja esimiestyötä organisaation keskijohdossa, mutta ylin johto jää näiden hankkeiden ulkopuolelle. Haluan työskennellä organisaatioiden kanssa, joissa myös ylin johto haluaa kehittyä ja kehittää toimintaansa.”

MAINOS

Uutisvirta

89
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
53
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image