Kaupallinen yhteistyö

Kysyimme Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien pai­kal­li­syh­dis­tys­ten uusilta pu­heen­joh­ta­jil­ta, miten he aikovat toimia luot­ta­mus­toi­mes­saan

PPY 25.2.2020 6:00
Anna Raudaskoski

Kysyimme uusilta puheenjohtajilta:

1. Millä tavalla aiot mahdollisesti uudistaa paikallisyhdistyksen toimintaa?

2. Mitkä asiat vaativat erityistä huomiota paikallisyhdistystasolla?

3. Millainen on taustasi yrittäjäjärjestön toiminnassa?

4. Mikä on yrityksesi ja millainen on yrityksesi tarina?

 

 

TUIJA ALIKOSKI i Iin Yrittäjät ry 

TUIJA ALIKOSKI

Iin Yrittäjät ry

1. Tavoitteena on, että saisimme luotua sellaista toimintaa paikallisyhdistykselle, että kaikille jäsenille olisi tarjolla jotain mielenkiintoista ja sopivaa. Myös nuoret yrittäjät pyritään saamaan toimintaan mukaan, joten mietinnässä on järjestämiemme retkien uudistamista niin, että myös nuoret saataisiin retkille mukaan. Tavoitteenamme on myös virkistää ja uudistaa oppilaitosyhteistyötä.

2. Paikallisyhdistystasolla mielestäni tärkeintä on saada huomioitua kaikki jäsenet, eli luoda toimintaa, joka palvelee kaikenlaisia yrittäjiä. Jäsenille täytyy olla tarjolla mielenkiintoisia tapahtumia, retkiä, koulutuksia, etuja. Meidän täytyy myös olla kuntavaikuttamisessa aidosti läsnä ja ajaa asioita yrittäjien puolesta.

3. Olen aloittanut Iin yrittäjät ry:n hallituksessa 2018 tammikuussa, joten nyt toiminnassa olen mukana kolmatta vuotta. Olen toiminut paikallisyhdistyksessä sihteerinä, varapuheenjohtajana ja parhaillaan puheenjohtajana.

4. Aloitin yrittäjänä kesällä 2013, kun perustin yritykseni Tikkaskodit Oy:n. Aloitin tuolloin yksityisen 60 paikkaisen päiväkodin Iissä. Vuonna 2015 ostimme päiväkotikiinteistöyrityksen, Pohjois-Suomen Hoivakiinteistöt Oy:n. Toimintamme laajeni vuosien saatossa, kun syksyllä 2017 avasimme Iihin toisen yksikön. 2019 rakensimme Iihin uuden ison päiväkotikiinteistön. Päiväkotiyrittäjänä toimin vajaat kuusi vuotta, kunnes vuonna 2018 myin yritykseni Tikkaskodit Oy:n liiketoiminnan Touhulalle. Tätä nykyä olen hoivakiinteistöyrittäjä, eli omistan edelleen nuo kaksi päiväkotikiinteistöä Iissä, joita vuokraamme Touhulalle.

 

SIRPA ESKOLA Kiimingin Yrittäjät ry 

SIRPA ESKOLA

Kiimingin Yrittäjät ry

1.Toivoisin voivani aktivoida yhdistyksemme jäsenistöä osallistumaan tapahtumiin ja kokemaan, että yhdistys todella on kaikkia heitä varten. Ilman jäseniä ei ole yhdistystä, tai ainakaan mitään järkeä toiminnalla, joten on tärkeää, että toiminta on oman jäsenistönsä näköistä ja vastaa heidän tarpeitaan ja toiveitaan. Meillä on ihana ja aktiivinen hallitus, joten uskon, että voimme yhdessä tehdä oman osamme jäsenistön lähentämiseksi. Minulle itselleni toiminnasta saatava vertaistuki on tärkeää.

2. Tiedotus. Se, että kaikki tieto tavoittaa jäsenet.

3. Olen ollut jäsenenä yrittäjäjärjestössä koko yrittäjyyteni ajan, 11 vuotta, mutta vasta pari vuotta aktiivisesti mukana toiminnassa.

4. Olen toinen omistaja Go Arctic Oy:ssä, joka tuottaa tapahtumapalveluja Go Arctic Events -nimellä ja ohjelmatoimistopalveluja Go Arctic Live -nimellä. Toimimme myös kansainvälisen matkailun parissa. Yrityksessämme työskentelee meidän omistajien lisäksi useita matkailu- ja tapahtumatuotantoalan osaajia ja hyvä joukko huippuihania artisteja, stand up -koomikoita ja muusikkoja. Teemme töitä hauskojen ja mukavien asioiden parissa ja olen ylpeä kaikista ihmisistä, joiden kanssa saan tehdä töitä yhdessä.

HENNA PARKKINEN Ylikiimingin Yrittäjät ry 

HENNA PARKKINEN

Ylikiimingin Yrittäjät ry

1. Panostamme yhdessä hallituksen jäsenten kanssa jäsenhankintaan. Haluamme lisää hyviä tyyppejä huippuporukkaamme, jotta saisimme rempseästi toimivan yhdistyksen; asioita ei tarvitse tehdä liian ryppyotsaisesti.

2. Olisi tärkeää saada yrittäjille tietoa siitä, mitä hyötyä jäsenyydestä on. Yrittäjät eivät useinkaan pidä itsestään huolta, ja esimerkiksi terveystarkastus olisi hyvä tehdä säännöllisesti. Paikallisyhdistyksen palveluihin kuuluu terveyspalvelujen kustannuksiin osallistuminen.

3. Olen ollut Ylikiimingin yrittäjien paikallisyhdistyksessä mukana vuodesta 2013. Melko pian sen jälkeen minua pyydettiin hallitukseen. Toimin sihteerinä jonkin aikaa ennen kuin minut valittiin puheenjohtajaksi. Yhdistyksessämme on hyvä yhteishenki ja toimiminen siinä on mielekästä.

4. Aloitimme pienimuotoisen pitopalvelun vuonna 2010 ja laajensimme kolme vuotta sen jälkeen, kun ostimme toimintaansa lopettavan yrityksen. Pitopalvelumme ruoissa olemme käyttäneet alusta asti oman tilam­me tuotteita. Tällä hetkellä yrityksemme Pito- ja muonituspalvelu Kivelä työllistää osa-aikaisesti kolme ihmistä minun ja aviopuolisoni lisäksi.

 

MIKKO KUKKOHOVI Tyrnävän Yrittäjät ry 

MIKKO KUKKOHOVI

Tyrnävän Yrittäjät ry

1. Pyrimme tuomaan enemmän paikallisia etuja ja aktiviteetteja jäsenyrittäjille. Tuodaan viestinnällä valtakunnalliset ja alueelliset edut paremmin jäsenten tietoon.

2. Oman jäsenistön palvelut. Se, että jäsenet tuntevat järjestöön kuulumisen tärkeäksi ja kokevat siitä olevan hyötyä itselle ja yritystoiminnalleen. Verkostoituminen yritysten välillä on monelle pienyrittäjälle tärkeää.

3. Olen ollut hallituksessa mukana kolme vuotta ja myös varapuheenjohtajana.

4. Olen ollut sivutoimisena yrittäjänä vuodesta 2006 alkaen ja päätoimisena vuodesta 2016. Olen tällä hetkellä mukana kahdessa yrityksessä. FieldRock Oy on insinööritoimisto, joka tarjoaa elektroniikkateollisuudelle tuotekehitys- ja suunnittelupalveluita, muun muassa painettava elektroniikka. Tällä yrityksellä on myös aputoiminimellä toimiva elintarvikealan liiketoiminta, eli Trombiperuna. Vuodesta 2010 mukana on ollut myös Suomen Ekotalot ay saksalaisen yhtiökumppanin kanssa. Yritys myy ja asentaa uusiutuvan energian tekniikkaa, eli aurinkokeräimiä, vesikiertoisia tulisijoja, hybridivaraajia ja näihin liittyviä laitteistoja.

 

SAIJA KANGAS Muhoksen Yrittäjät ry 

SAIJA KANGAS

Muhoksen Yrittäjät ry

1. Järjestämme paikallisille sekä lähikuntien yrittäjille tapahtumia ja mahdollisuuksia verkostoitua. Mietitään aidosti tarpeita ja yritetään vastata niihin. Kunnan kanssa jatketaan hyvin alkanutta yhteistyötä. Yhdistys tekee yhteistyötä aktiivisesti myös muiden sidosryhmien ja jäsenien kanssa.

2. Jäsenmäärä kasvattaminen sekä lupaus olla aidosti mukana yrittäjän arjessa. Haluan puheenjohtajana olla helposti lähestyttävä ja kuunnella aidosti tarpeita.

3. Muhoksen yrittäjien hallituksessa olen ollut mukana kaksi vuotta. Olemme olleet mukana erilaisissa tapahtumissa ja järjestäneet aamupalatilaisuuksia.

4. Omistamani Kauneushoitola Lumoava tarjoaa laajaa osaamista kauneuden ja hyvinvoinnin saralla. Lähtökohta on, että asiakas saa parasta palvelua. Kehitämme palveluitamme ja osaamistamme jatkuvasti ja se näkyy palveluiden laadussa. Aloitin toiminimiyrittäjänä vuonna 2011 Oulun Edenissä. Opiskelin työn ohessa kosmetologiksi ja 2014 perustin oman liikkeen Muhokselle. Se sai pian vankan jalansijan Muhoksen katukuvassa. Yrityksen kasvua on hidastanut osaavien työntekijöiden saatavuus. Tällä hetkellä Lumoavassa on 3 työntekijää ja 2 opiskelijaa ammattikoulusta. 2020 vuoden alusta Lumoava on muutettu osakeyhtiöksi. Mukana Lumoavan liiketoiminnassa ollut parturi-kampaaja Niina Korkeakivestä tulee alkuvuoden aikana liikkeen toinen osakas.

 

KIRSI YLI-SIRNIÖ Raahen Yrittäjät ry 

KIRSI YLI-SIRNIÖ

Raahen Yrittäjät ry

1. Uusien jäsenten hankinta on tällä hetkellä tärkein tavoitteemme. Lisäksi toivoisin enemmän keskustelua kaupungin virkamiesten ja yrittäjien kesken. Voisimme palaveerata ja miettiä, miten keskustan tyhjiin liiketiloihin saataisiin lisää yrittäjiä.

2. Haluaisin pitää aktiivisesti yhteyttä paikallisiin yrittäjiin ja jäsenistöön. Toivoisin, että yhdistyksemme jäsenet tietäisivät, mihin kaikkiin etuihin he ovat oikeutettuja, ettei tulisi tunnetta, että maksaa jäsenmaksun eikä saa mitään vastineeksi.

3. Olen ollut kolme vuotta mukana yhdistyksen toiminnassa, ja alusta alkaen hallituksessa. Olen toiminut aktiivisesti juhlatoimikunnassa ja virkistystoimikunnassa.

4. Olen ollut yrittäjänä kolme vuotta. Yrityksiäni Raahessa ovat
Irish Pub OWC, sekä Kahvila Ruiskuhuone kesäisin. Aiemmin olen toiminut henkilöstöpäällikkönä turvallisuus- ja järjestystoimintafirmassa. Olen työskennellyt ravintola-alalla 20 vuotta.

 

PASI KIVIMÄKI Taivalkosken Yrittäjät ry 

PASI KIVIMÄKI

Taivalkosken Yrittäjät ry

1. Otan mielellään jäsenten ideoita vastaan. Yhdessä saamme parhaiten uudistuksia aikaiseksi. Mielestäni on myös tärkeä korostaa, että kaikki yrittäjät ovat samanarvoisia. ”Yksin ei ole mitään ja porukalla olemme jotain.”

2. Tarvitsemme lisää työvoimaa ja veronmaksajia. Pienet yritykset pärjäävät paremmin, kun on isoja yrityksiä, jotka työllistävät niin että saadaan lisää ostovoimaa.

3. Liityin paikallisyhdistyksen jäseneksi kuusi vuotta sitten. Viime vuoden olin hallituksessa, ja sain katsoa sieltä käsin toimintaa ennen kuin minusta tuli puheenjohtaja.

4. Minulla on ollut toiminimi jo 20 vuotta. Maansiirtofirmani on T:mi Kivimäki Pasi Rainer, ja kesäisin teen ruohonleikkuuta. Laskutan myös esimiestoimeni sahalla firmani kautta

PETRI JARVA Siikalatvan Yrittäjät ry 

PETRI JARVA

Siikalatvan Yrittäjät ry

1. Yhteistyö yhdistyksen jäsenten kanssa on tärkeää. Yhdistyksen tavoitteena on saada uusia yrittäjiä jäseniksi.

2. Tällä hetkellä yhteistyö yrittäjien ja kuntien välillä toimii. Sitä kehitetään koko ajan, että uusilla yrittäjillä olisi hyvä tulla Siikalatvalle/Pyhännälle.

3. Olemme olleet jäsenenä firman perustamisesta asti, ja nyt toista vuotta olen hallituksessa.

4. Yritykseni on rakennusliike P.Jarva Oy, joka on toiminut vuodesta 1989 lähtien. Itse aloitin työt 90-luvun puolivälin jälkeen, sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2018.

Kysyimme uusilta puheenjohtajilta:

  1. Millä tavalla aiot mahdollisesti uudistaa paikallisyhdistyksen toimintaa?

  2. Mitkä asiat vaativat erityistä huomiota paikallisyhdistystasolla?

  3. Millainen on taustasi yrittäjäjärjestön toiminnassa?

  4. Mikä on yrityksesi ja millainen on yrityksesi tarina?

MAINOS

Uutisvirta

18:00
"Tummaviittainen hahmo istuu liian lähellä ja uhkaa koskettaa" – Visa Noronen toipuu koronaviruksesta ja nauttii elossa olosta, mutta sairauden aikana elämä katosi ympäriltä Tilaajille
17:38
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
17:11
Ravintoloiden suljettava näillä näkymin ovensa viimeistään ensi lauantaina koko maassa
17:08
Koronakuolemia tuli neljä lisää, menehtyneiden kokonaismäärä on Suomessa nyt 17 – Oulussa kaksi potilasta pääsi sairaalasta
17:00
Vartijoita, käsidesiä ja pleksejä: Oulunkin pankeissa jännitetään nyt kuun vaihdetta, kun eläkkeet maksetaan ja tiedossa on ikäihmisten asiointipiikki
16:46
Sakon muuntorangaistusten ja ehdottomien vankeusrangaistusten täytäntöönpanosta aiotaan luopua väliaikaisesti koronaviruksen takia
16:44
Poliisi alkaa etälukea Uudenmaan rajalle pyrkivien autojen rekisterikilvet – "Sen jälkeen liikenne enää pikkuisen hidastelee"
45
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta
32
Koronahelvetti – olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa Lukijalta
18
Pohjois-Pohjanmaalla todettu yhteensä 58 koronatartuntaa, uusia tapauksia tuli vuorokaudessa yksi kappale – OYSista kotiutettu kaksi koronapotilasta
17
Hallituksen tuoreet linjaukset: Länsirajan liikennettä kiristetään, koulujen etäopetus jatkuu toukokuun puoliväliin saakka
16
Pohjois-Pohjanmaalla ensimmäinen koronatartunta, jonka alkuperää ei ole pystytty selvittämään – tautitapausten ennakoidaan kasvavan
15
Kauppakamarien kysely paljastaa: Korona iski jo erityisesti palvelusektorin yrityksiin – 26 prosenttia vastaajista arveli konkurssiriskin kasvaneen
15
JHL: Osassa kunnista suunniteltu päivähoitoyksiköiden keskittämistä – "On äärimmäisen tärkeää, että yksiköt pidetään mahdollisimman pieninä"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on ohut lumipeite.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

31.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image