Kaupallinen yhteistyö

Kuusamossa käy kuhina

Moni Kuusamon Yrittäjä palkittiin vuonna 2018 Yrittäjäristillä. Kuvassa vasemmalta lukien Päivi Siikaluoma, Kerttu Käkelä, Henry Korpua, Riitta Lohilahti, Aarno Miinala ja Kaisa Valkama-Kettunen . KUVA: Anni Jyrinki
PPY 7.3.2019 6:00
Anni Jyrinki

”Kuusamon Yrittäjien toiminta vuodelle 2019 on alkanut järjestäytymiskokouksella, jossa jaettiin vastuualueet ja tehtävät hallituksen jäsenille. Hallituksen jäsenet ovat sitoutuneita tehtäviinsä ja innoissaan tämän vuoden tekemisestä”, Kuusamon Yrittäjien puheenjohtaja Mika Haataja kertoo tyytyväisenä ja jatkaa, että vuoden 2019 ohjelmassa on ainakin useita tapahtumia.

”Muun muassa kesäteatteri-ilta on tarkoitus järjestää tänäkin kesänä ja suurin tapahtuma on perinteisesti ollut Yrittäjäjuhla marraskuussa. Ensi syksynä juhla saattaa poiketa aikaisemmista, mutta siitä tiedotamme tarkemmin myöhemmin.”

Erilaista on myös se, että tänä vuonna kuusamolaiset ovat vastuussa Social Friday-tapahtumien järjestämisestä.

”Viime vuonna Kuusamon Nuorkauppakamari hoiti järjestelyvastuut eli tämä on nyt uusi pesti meille siinä mielessä. Tapahtuma järjestetään säännöllisesti noin kerran kuukaudessa. Lisäksi tulemme järjestämään erilaisia koulutuksia yhteistyössä eri järjestöjen kanssa”, Yrittäjistä kerrotaan.

Kuusamon Yrittäjät kesäteatterissa kesällä 2018 KUVA: Anni Jyrinki

 

Metsäteollisuus ja matkailu kivijalkoja

”Suhteemme kuntapäättäjiin ovat hyvät, järjestämme vähintään kerran vuodessa tapaamisen hallituksen ja kunnan johdon kanssa. Näissä tapaamisissa keskustellaan ajankohtaisista asioista ja tulevaisuuden suunnitelmista”, Haataja kuvailee yhteistyötä Kuusamon kunnan virkamiesten ja luottamushenkilöiden kanssa.

Yrittäjät ovat olleet mukana esimerkiksi Kuusamon kaupunkikeskustan kehittämissuunnitelmissa ja antaneet vuosien saatossa lausuntoja muun muassa Maaningan tuulipuiston osalta.

Mika Haataja kertoo, että Kuusamon alueella on tällä hetkellä suunnitelmissa, työn alla ja valmistunut isoja ja pienempiä investointeja. Kaupungin teollisuusalueelle on valmistunut ja rakenteilla useita uusia halleja, keskustassa rakennetaan kerrostaloa ja ennakkomyynnissä on parikin uutta kerrostalokohdetta.

Kaikki käynnissä olevat investoinnit tuovat koko alueelle työtä ja toimeentuloa.”

Mika Haataja, Kuusamon Yrittäjien puheenjohtaja

 

Rukalla rakennetaan yhtä uutta hotellia ja toista laajennetaan. Uusi gondolihissi on avannut uuden kulkuyhteyden Itä- ja Länsi- Rukan välille ja uusittu eturinteen hissi nopeuttaa rinteisiin pääsyä.

Haataja toteaa tyytyväisenä, että kaikki käynnissä olevat investoinnit tuovat koko alueelle työtä ja toimeentuloa.

”Kuusamon alueen matkailulla menee tällä hetkellä hyvin, alueen kiinnostus on nousussa. Lentomatkustajissa rikottiin viime vuonna 100.000 henkilön raja ja varsinkin ulkomaisten matkailijoiden määrissä on kasvua.”

”Joulukuussa saimme kymmeniä uusia charter-lentoja Kuusamon kentälle.”

Matkailun lisäksi Kuusamon toinen ”kivijalka” on metsäteollisuus, joka työllistää yhtä paljon kuin matkailuala ja tuo alueelle kaivattuja vientituloja.

”Pölkyn eri toimipisteet, hirsitalotehtaat, metsäkone- ja kuljetusyritykset ja kaikki muut alan toimijat ovat merkittäviä työnantajia. Vertailulukuna voidaan käyttää yhtä miljoonaa. Kuusamossa käy miljoona turistia ja metsä kasvaa miljoona kuutiota vuodessa.”

Kuusamon Yrittäjät ry

  • Kuusamon Yrittäjät ry:n hallituksen koko on tänä vuonna yhdeksän henkilöä. 
  • Jäsenet edustavat monipuolisesti eri toimialoja. 
  • Puheenjohtajalla on apuna kolme varapuheenjohtajaa, joilla on omat vastuualueet.
  • Hallituksesta on edustaja PPY:n hallituksessa ja NY-valiokunnassa, Kehittämisyhtiö Naturpolis Oy:n hallituksessa, kehittämis-/hanke-
    työryhmässä sekä ohjausryhmässä.
  • Hallitus on mukana myös eri hankkeissa (mm. Nuora), Yrittäjyyskasvatus-työryhmässä ja KAO:n Kuusamon toimipisteen ohjausryhmässä. 
  • Kuusamon Yrittäjät on jäsenmäärällä mitattuna PPY:n kolmanneksi suurin yhdistys.
MAINOS

Uutisvirta

8:14
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
8:06
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
8:05
Äärioikeistolaiset ja fasismin vastustajat kahakoivat mielenosoituksissa Portlandissa – Kuusi loukkaantui, yksi sairaalaan
8:00
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
7:12
MM-mestaruuden vuonna 1995 tuonut vauhti puuttuu Jutin ja Antsan muisteluista
7:03
Torniolainen Ilmari Majuri, 40, osti ensimmäiset lehmänsä asuessaan Helsingissä – nyt onnellinen paluumuuttaja omistaa elämänsä kyyttöjen suojelulle Tilaajille
7:00
Päivän leffapoiminnat: Mainiot teinitytöt ovat punk – Mira Barkhammar, Mira Grosin ja Liv LeMoyne tekevät hienot roolit

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Hävytöntä. Puoluetukeen, joka pitäisi kokonaan poistaa ehdotetaan SDP:n toimesta korotusta 20%. Erilaisia avustajia pa... Lue lisää...
seppä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image