Kaupallinen yhteistyö

Kuusamon Pikkukettu saa isoveljen

Kahvilayrittäjä Ritu Laaksoniemi avaa uuden Mokkaketun kesäkuun puolessa välissä. Uudesta kahvilasta tulee kodikas ja vintage-henkinen kohtaamispaikka, jossa voi nauttia päivä- kahvit, vaikka valokuvaaja Meeri Koutaniemen isoisoäidin vanhan ruokapöydän ympärillä. KUVA: Meeri Koutaniemen
PPY 23.6.2019 6:00
Anni Jyrinki

Kuusamolainen Kahvila Mokkakettu viettää viisivuotissyntymäpäiviään kesäkuun alussa. Syntymäpäivän kunniaksi yrittäjä avaa uuden ja erilaisen Mokkaketun K-Kaupan yhteyteen Kuusamon keskustan tuntumaan kesäkuun 13. päivä.

”Uusi kahvila tottelee nimeä Mokkakettu ja tämä terveyskeskuksen kahvila jatkaa nimellä Kahvila Pikkukettu”, Laaksoniemi kertoo.

Pikkukettu on pieni, kojumainen ja kodinomainen kahvila terveyskeskuksen yhteydessä. Laaksoniemi on kuitenkin parin vuoden ajan etsiskellyt liikepaikkaa myös toiselle kahvilalle.

”Uudessa kahvilassa saan enemmän tehdä itse muun muassa sisustussuunnitelmaa. Minulla on myös ollut sisustussuunnittelija apuna antamassa vinkkejä ja neuvomassa, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon.”

Uudesta Mokkaketusta on tulossa hieman vintage-henkinen ja dinner-tyylinen kuusamolainen kohtaamispaikka, joka on auki myös arki-iltaisin ja viikonloppuisin. Uuden kahvilan myötä kasvaa paitsi aukioloajat, myös yrityksen työntekijöiden määrä nykyisestä kahdesta viiteen.

Työ on raskasta ja monipuolista

Rita Laaksorinne rakastaa työtään kahvilayrittäjänä.

”Toki työ on raskasta ja monipuolista. Itselle tärkeintä on hyvä asiakaspalvelu ja hyvä työilmapiiri. Meidän kahvilassamme raikaa aina nauru.”

”Tyypillinen työpäivä on tällainen: herätys puoli seitsemältä ja kahvilan esivalmistelut vievät melkein tunnin. Terveyskeskuksen kahvilasta löytyy maittava aamiainen. Teemme sämpylät itse. Valmistamme erilaisia suolaisia ja makeita tuotteita, tarjontaamme kuuluvat myös voileipä- ja täytekakut. Kettupikkuleipiä löytyy aina vitriinistä”.

Työpäivä venyy pitkälle iltaan ja illalla kotona Laaksoniemi tekee vielä paperihommia.

”Tärkeä yhteistyökumppani on hyvä kirjanpitäjä ja suhteet toisiin yrittäjiin on pidettävä toimivina”, Laaksoniemi vielä summaa.


Uutta näkökulmaa Boost campilta

Uusia tuulia yritystoimintaan Laaksoniemi on hakenut Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Boost Camp -kurssilta.

”Uusia tuulia kannattaa myös hakea muualta Suomesta tapaamalla kollegoja ja vierailemalla erilaisissa kahvioissa.”

”Kuusamossa taas pärjää yrittäjä, joka on kuusamolainen. Pitää olla tietoinen yrittäjyyden tuomista haasteista. Suhteet toisiin yrittäjiin ovat erittäin tärkeitä.”

”Meidän kahvilassamme raikaa aina nauru.”

Ritu Laaksoniemi
MAINOS

Uutisvirta

19:02
Susijengiä ei lykästänyt EM-karsintojen arvonnassa – "Kovin mahdollinen lohko"
19:00
Panu Johansson on vesitornien taltijoija, joka valmistelee kokeellista elokuvaa taajamien maamerkeistä Tilaajille
18:50
Poroa väistänyt autoilija suistui tieltä Kuusamossa
18:00
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä: näytteitä Tornionjoella sairastuneista lohista lähtenyt Ruokavirastoon tutkittavaksi – "En usko, että menee kovin kauan, ennen kuin jotakin tiedetään" Tilaajille
17:56
Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaarasta
17:23
Ennennäkemätön tulos Ukrainan vaaleissa: paikallisten odotukset korkealla, mutta presidentin puolueen aikeet ovat epäselvät
17:21
Al-Taee STT:lle: "Se Hussein ei enää ole olemassa" – SDP:n eduskuntaryhmä kuulee kansanedustajaa vasta syyskuussa
124
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
47
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
44
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
43
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
30
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
29
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on kännipäissään oma itsensä

Just. Miksi se viina on räyhäjuomaa joillekin ja miksi sen vuoksi on eniten avioeroja? Pitäskö se tuleva mies juottaa p... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image