Kaupallinen yhteistyö

Kun osaavaa työvoimaa on vaikea saada, yrityksen luotettavuus on yksi tärkeimmistä ve­to­voi­ma­te­ki­jöis­tä

Veli Kallioniemi Oulun Kuivaustekniikasta (vas.) ja Jari Kähkönen Craftman Oy:stä kertovat alkaneensa kiinnittää enemmän huomiota omaan jaksamiseen.
PPY 20.2.2020 6:00
Maija Pylväs

Yrittäjät Jari Kähkönen Craftman Oy:stä ja Veli Kallioniemi Oulun Kuivaustekniikka Oy:stä eivät ole yllättyneitä Kasvun suunta -kyselyn tuloksista. Myös Kähkösen mukaan yksi suurimpia kasvun rajoitteita on oma jaksaminen.

”Yrittäjyys on kuitenkin elämäntapa, joten pitää olla tarkkana jaksamisen kanssa. Kyllä se itse pitää huomata ja vaimohan sen huomauttaa jo sitä ennen. Tänä päivänä kun työaika on häilyvä käsite muutenkin, on tärkeää, että laittaa illalla kännykän äänettömälle ja keskittyy muihinkin asioihin”, Kähkönen kommentoi.

Oman ajankäytön hallinta tuli miehellä opeteltua viime vuonna perusteellisesti.

”Nykyään kun tulee illalla töistä, niin ei otakaan sitä olutpulloa vaan lähtee kävelylenkille, niin se on 500 kaloria jo päivästä plussan puolella. Sillä on jaksamiseen aika isokin vaikutus.”

Toiseksi kasvun rajoitteeksi Kähkönen listaa kyselyssäkin ilmenneen työvoiman saatavuusongelman, jonka Craftman on ratkaissut tuomalla ammattityövoimaa Puolasta vaativiin teollisuuden rakennushankkeisiin.

Craftman Oy on rakennus- ja teollisuusyritysten kumppani, joka on erikoistunut henkilöstöresursointiin. Yritys myy työvoimaa, joka on 90 prosenttisesti ulkomaalaista. Puolassa sijaitseva tytäryhtiö suorittaa rekrytoinnin.

”Projektiliiketoiminnasta kun on kyse, markkinanäkymät ovat hyvin lyhyet. Kaikki tapahtuu nopeasti, joten täytyy olla valveutunut ja yrittää nähdä sinne tulevaisuuteen, vaikka mitään kristallipalloa ei olekaan. Edelliseen vuoteen tuli 70 prosenttia liikevaihdon kasvua, joten tällä hetkellä näyttää hyvältä.”

Yritys hakee muun muassa peltiseppiä ja telineasentajia. Työntekijöiden määrä vaihtelee 50–180 välillä. Kähkösen mukaan luotettavuus on yrityksen yksi tärkeimmistä vetovoimatekijöistä.

”Yrittäjillä ei ole aikaa, ja rekrytointi nähdään vaivalloisena. Jos he luottavat johonkin toimijaan, sellaiselle on kysyntää.”

Hyviä tekijöitä koulunpenkiltä

Oulun Kuivaustekniikka Oy:n toimitusjohtajan, Veli Kallioniemen mukaan yritys on kasvanut vuosi vuodelta: Viime vuodesta kasvua tuli 23 prosenttia. Kasvua on helpottanut se, että yritykseen on nykyään helpompi saada työntekijöitä.

”Olemme hyvän työnantajan maineessa, mikä on yksi ratkaiseva tekijä, että meille halutaan töihin. Jos esimerkiksi tulee reklamaatioita, emme lähde taistelemaan siitä, että hoidetaanko ne vai ei, vaan hoidamme ne alta pois. Loppupeleissä se muuttuu kuitenkin plussaksi”, Kallioniemi kertoo.

Vuonna 2006 perustettu yritys toimii kuudella paikkakunnalla: Tuoreimpana toimipiste on avattu Oulaisiin. Alunperin vesivahinkojen korjaamiseen erikoistunut yritys tekee tänä päivänä paljon tavallisia remonttitöitä. Työntekijöitä on 102.

Työt tulevat enimmäkseen sopimuskumppanuuksien kautta. Myyntiorganisaatiota yrityksellä ei ole.

”Vahinkokartoittaja on se meidän käyntikorttimme asiakkaan luona, ja asia lähtee siitä etenemään.”

Yritys palkkaa pääasiassa remonttiasentajia ja varsinkin kesää kohti rekrytoidaan koko ajan lisää. Kallioniemen mukaan paljon hyviä työntekijöitä tulee myös suoraan koulunpenkiltä. Ensin harjoittelijoiksi, sitten kesätöihin, minkä jälkeen moni jää vakituiseksi.

”Emme lähde kilpailemaan valmiista ammattilaisista, vaan koulutamme työntekijät itse ja samalla he oppivat talon tavoille. Kaikenkaikkiaan kymmenkunta on työllistynyt sitä kautta.”

MAINOS

Kommentoi

Rekrytointifirmoilla loppuisi työt jos he osoittaisivat työpaikan työn hakijalle.
Siksi rekryt ilmoittavat että eipä löytynyt sopivaa ja näin saavat jatkaa laskutustaan työnantajilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolalaiset tekevät matalapalkkatyöt, usein alle työehtosopimuksessa sovitun palkan. Suomalaiset vaativat voimassa olevan työehtosopimuksen mukaisen palkan tekemästään työstä. Täytyy tarkistaa puolalaisten työsopimukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaalaiset saavat myös palkkatukea työhön tai muuta tukea jolloin yritykset saavat halvalla työntekijöitä tästä on kyse

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itä naapurista ja baltian maista tulee kans hyviä työntelijöitä. Mikä parasta, niin niille ei tarvitse maksaa niin paljon palkkaa...wink wink..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työvoima 90% ulkomaalaista....taitaa olla tässäkin vain kysymys palkasta. Ulkomaalaiset tekevät halvalla ja heidät on helppo potkia pois jos alkavat valittaa työoloista tai kohtelusta. Suomen työttömyysprosentti on edelleen kova.
Ne huippuasiantuntijat (koodarit ym) joita yritykset haluaa tuoda suomeen ovat itseasiassa vain huippuhalpoja...asiantuntijuudesta ei väliä. Samaan aikaan suomen tutkitusti maailman parhaassa koulujärjestelmässä koulutetut suomalaiset ovat työttöminä, heille pitäisi vain maksaa normaali palkka.
Yritysten koko ajan kasvavista voitoista näkee että palkanmaksukykyä olisi mutta se lyhytnäköinen ahneus...missä on isänmaallisuus ja pitkän tähtäimen toiminnan laadukkuus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
23
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
10
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
7
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
3
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
2
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
1
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image