Kaupallinen yhteistyö

Kult­tuu­ri­tar­jon­nas­taan tunnetun Konst o. Delin yrittäjä Rina Hirviniemi kertoo, että pelkällä lou­nas­myyn­nil­lä ei pärjäisi kes­ki­kau­pun­gil­la

PPY 6.3.2020 6:00
Anna Raudaskoski
Rina Hirviniemi aloitti yrittämisen kahvilavaunun pidolla vuonna 2011, kun hän huomasi, ettei Länsi-Tuirassa eikä Nallikarissa ollut kahvilaa.Rina Hirviniemen vetämänä lounaskahvila Konst o. Deli on monenlaisen kulttuurin elävä kohtauspaikka keskikaupungilla. 

”Jossain vaiheessa aloittamiseni jälkeen heitin ajatuksen, että olisi kiva järjestää Afterwork-tilaisuuksia perjantaisin. Itse koen tänne muuttaneena, ettei Oulussa ollut kohtauspaikkaa, missä voi tavata ihmisiä spontaanisti”, Rina Hirviniemi kertoo. Ideasta otti kopin tuohon aikaan kulttuuritalolla toiminut Whatever Group, nykyään yhteistyötä tehdään Valveen tuotantopäällikkö Pauliina Erosen kanssa.

Alussa esiintyjiä piti etsiä, nykyään yhteydenottoja tulee artisteilta itseltään.

”Meidän ei tarvitse hakea esiintyjiä. Tämänkin kevään ohjelmisto on jo täynnä”, Hirviniemi toteaa.

Art goes Afterwork täyttää tuvan

Tänä vuonna kausi aloitettiin tammikuussa. Aiemmin kausi saatettiin aloittaa vasta helmikuussa, koska ajateltiin, että ihmiset saattavat pitää tipatonta tammikuuta, ja ovat kenties laiskempia liikkumaan joulunvieton jälkeen.

”Tällainen luulo on osoittautunut vääräksi. Art goes Afterwork-tilaisuuden avajaisissa oli tänäkin vuonna tupa täynnä. Teekkaritorvet aloittivat kevätkauden esitykset mahtipontisella ja mahtavalla meiningillä – heidän esityksensä ovat olleet todella suosittuja jo kolmen vuoden ajan”, Hirviniemi kiittelee.

Perjantaisin viiden jälkeen esiintyjät saavat puolisen tuntia lava-aikaa, jonka jälkeen asiakkaat voivat rentoutua vaikkapa kolme euroa maksavan kuoharilasin äärellä.

Lounasmyynnillä ei pärjäisi

Lounaskahvilan seinillä on vaihtuvia taidenäyttelyitä ja Valveen eri saleissa on esityksiä laidasta laitaan. Kahvilassa on kirjoja, ja pelejä, joihin voi halutessaan syventyä. Talo toimii myös monenlaisten festivaalien asemapaikkana. Lounasvaihtoehdot on kehitetty mahdollisimman monenlaisten syöjien mukaisiksi.

”Pelkällä lounasmyynnillä ei pärjäisi, sillä kilpailu asiakkaista on keskikaupungilla kovaa. Siksi kaikki esitystoiminta ja festivaalit ovat tervetulleita ja niitä saisi olla enemmänkin. Esimerkiksi irkkufestarit voisivat olla parikin kertaa vuodessa, ehkä sitten oppisin tilaamaan tuotteita sitä varten sopivan määrän”, Hirviniemi hymähtää ja kertoo kylmäkaapissa olevista Stout-oluista, joita on jäänyt viime syksyisen The Irish Festival of Oulu-tapahtuman jäljiltä.

Kaikki alkoi kahvilavaunusta

Restonomin koulutuksen saanut Rina Hirviniemi aloitti yrittämisen kahvilavaunun pidolla vuonna 2011, kun hän huomasi, ettei Länsi-Tuirassa eikä Nallikarissa ollut kahvilaa.

Kahvilavaunun pitäminen jäi, kun Kahvila Kiikkuun haettiin yrittäjää ja Hirviniemi valittiin monen hakijan joukosta luotsaamaan puistokahvilaa. Tällä hetkellä hän pyörittää myös pitopalvelu Juhlanekkaa.

”Liikevaihdollisesti kaikki kolme yritystä ovat yhtä suuria. Ne tukevat kaikki toisiaan. Konst o. Delin varastoon mahtuu Kiikun tuotteet. Kesällä työaikani menee pitkälti tavaroiden kuljettamiseen Ainolan puiston kahvilaan.”

Kolmen yrityksen pidosta huolimatta Rina Hirviniemi suo itselleen vapaapäivän viikossa, ja lomaakin tulee välillä vietettyä.

”Ensimmäiset vuodet tuli tehtyä töitä melkeinpä kellon ympäri, nykyään voin jo välillä rentoutua. Toisaalta haikailen vielä lisähaasteiden perään, ja mietin mitä uutta voisi taas keksiä”, Hirviniemi nauraa.

MAINOS

Kommentoi

On hyvä, että tällainen kulttuuriystävällinen lounasruokala ja kahvila on keskikaupungilla. Siellä on helppo pistäytyä. Myös ruoka ilman esiintyjiä on maistunut.

Olen ollut siellä monessa konsertissa. Se on harrastajille hyvä esiintymispaikka suurempia tilaisuuksia odotellessa. Toivottavasti muut asiakkaat kuin musiikin kuuntelijat eivät häiriinnyt. Antakaa lahjakkuuksien ponnistella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
37
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
11
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
5
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
4
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image