Kaupallinen yhteistyö

Kouluttaja Tuija Nuojua kehottaa opettelemaan kes­ke­ne­räi­syy­den sietämistä

Tuija Nuojua kävi puhumassa ja kouluttamassa Pohjois-Pohjanmaan yrittäjiä vuorovaikutuksen tärkeydestä Paikallisen vaikuttamisen päivässä tammikuussa.
PPY 21.2.2017 2:00
Ville Koivuniemi

Työyhteisöt hyötyisivät, jos ihmiset olisivat yhteydessä toisiinsa enemmän muutenkin kuin työn merkeissä, Tuija Nuojua sanoo.

Näyttelijänä ja draamakasvattajana toimiva Nuojua vetää irrotteluun ja hauskanpitoon tähtääviä koulutuksia yritysten ja yhteisöjen tyky- ja tiimipäivinä. Hän siis näkee säännöllisesti positiiviset vaikutukset siitä, kun aikuiset ihmiset uskaltavat hetkeksi päästää irti työhön liittyvistä rooleistaan.

– Jos ajattelee yrittäjiä, niin varmaankin jokainen yrittäjä ajattelee silloin tällöin, että oliko tämä tai tämä oikein tai meneekö jokin asia päin mäntyä. Jos sitä taas vertaa draamaohjaukseen, molemmissa on kyse keskeneräisyyden sietämisestä.

Keskeneräisyyden sietämistä voi Nuojuan mukaan myös oppia.

– Jos itsensä ottaa jatkuvasti liian vakavasti, odotukset eivät täyty ja se voi vaikuttaa motivaatioon yrittää. Jos on samalla esimerkiksi väsynyt, siitä voi tulla helposti puskemista.

Tuija Nuojua 

Nuojuan vinkki työyhteisöille on siis se, että niissä kannattaa pitää huolta siitä, että ainakin toisinaan porukalla jutellaan kaikesta muustakin kuin työasioista.

– Kun pidän koulutuksia, sanon aina, etten jaa totuuksia. Mutta sen uskallan sanoa, että muita ihmisiä ei kannata pelätä, eikä itseä kannata ottaa liian vakavasti. Ja se pätee yksilönkin kohdalla, että siitä saa voimavaroja, kun keskittyy kuuntelemaan itseään.

Nuojuan mukaan kaikki työyhteisöt hyötyvät yhteenhitsautumisesta, kun työasioiden lisäksi toisista opitaan tietämään muillakin elämänaloilla. Mutta jos aloja pitää jotenkin arvottaa keskenään, luovilla aloilla hyödyt näyttäytyvät hänen mukaansa selvimmin.

TUIJA NUOJUA

 • Työskentelee näyttelijänä ja draamaohjaajana.

• Näyttelee tällä hetkellä mm. Teatteri Rion Avioliitto on ikuista näytelmässä miehensä Mika Nuojuan kanssa sekä kiertää RÄPpinokkio ja Sutun setti -lastenteatteriesityksillään ympäri Suomea.

 • Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi neljä lasta.

MAINOS

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image