Kaupallinen yhteistyö

Koodiviidakko etsii työvoimaa Oulun ulkopuolelta

Nina Hendschke, Tihomir Bjelajac ja Elena Bezborodova ovat sopeutuneet Ouluun hyvin, vaikka etenkin kylmyys ja syksyn pimeys vaativat aluksi totuttelua. KUVA: Ville Koivuniemi
PPY 9.6.2017 6:00
Ville Koivuniemi

Ohjelmistoyritys Koodiviidakko pyrkii kasvamaan kansainvälisesti, mutta haluaa kansainvälistä työvoimaa myös Oulun pääkonttorilleen.

Digitaaliseen viestintään erikoistunut ohjelmistoyritys Koodiviidakko kasvaa koko ajan Suomen rajojen ulkopuolella, mutta pyrkii kansainvälistymään koko ajan myös Oulussa. Sen huomaa Koodiviidakon toimistolla, jossa kuulee siellä täällä suomea, mutta enemmän englantia.

Koodiviidakko on työllistänyt ihmisiä ulkomailta kiihtyvällä tahdilla. Yksi heistä on Kroatiasta helmikuussa Ouluun muuttanut Tihomir Bjelajac, joka toimii Koodiviidakossa tittelillä front-end developer.

– Etsin töitä LinkedInin avulla Pohjoismaista. Työhaastattelut hoidettiin Skypen avulla, ja Koodiviidakko maksoi minulle lentolipun sekä tarjosi asuntoa kahdeksi ensimmäiseksi kuukaudeksi, Bjelajac toteaa.

Koodiviidakon toimitusjohtajan Samuli Tursaan mukaan ulkomailta rekrytoiminen alkaa olla heille jo rutiinia, mutta alkuun se ei sitä ollut.

– Kaikki alkoi siitä, että saimme työluvat ja viisumiasiat kuntoon. Myös sen eteen täytyy tehdä töitä, että työntekijämme viihtyvät Oulussa, Tursas jatkaa.

Hänen mukaansa työnantajan vastuulla on, että kaupungista annetaan työntekijälle realistinen kuva.

Suomen sää vaatii totuttelua

Suomen kylmä sää vaati alkuun totuttelua Bjelajacilta. Samaa sanoo Saksan Hampurista viime vuoden lopussa Ouluun muuttanut Nina Hendschke. Hänellä oli suomalainen miesystävä, jonka kanssa he etsivät töitä Suomesta. Oulu oli hänelle kuitenkin uusi tuttavuus.

– Olen alkanut pitää luonnon läheisyydestä, ja siitä että meri on niin lähellä, markkinointikoordinaattorina Koodiviidakossa työskentelevä Hendschke toteaa.

Tursaan mukaan Oulun etu moniin pienempii paikkakuntiin liittyy useisiin erilaisiin työmahdollisuuksiin.

– Usein pariskunnalla on se tilanne, että molemmille pitää löytyä töitä samalta paikkakunnalta. Oulu on tuosta näkökulmasta riittävän suuri, Tursas jatkaa.

Sekä Bjelacain että Hendschken kriteereihin työpaikkaa valitessa liittyi myös toive siitä, että työpaikalla on töissä ihmisiä useista eri kansallisuuksista. Samaa toivoi Venäjän Kostamuksesta viime syksynä Ouluun sekä opiskelemaan että töihin muuttanut Elena Bezborodova, joka toimii Hendschken tapaan Koodiviidakon markkinointikoordinaattorina. Sen lisäksi Bezborodova opiskelee Oulun yliopistolla markkinointia.

– Digitaalinen markkinointi kiinnosti minua. Lisäksi olin positiivisesti yllättynyt, että näin iso yhtiö pitää päämajaansa Oulussa eikä maan pääkaupungissa, Bezborodova kertoo.

Koodaajista pulaa

Vaikka Koodiviidakko on pyrkinyt kansainvälistämään henkilöstöään tietoisesti, rekrytointitarve Oulun ulkopuolelta liittyy myös siihen, että sopivaa työvoimaa ei ole Oulussa yksinkertaisesti tarpeeksi.

– Digitaalinen markkinointi on kovassa kasvussa, ja se selittää meidänkin kovaa kasvua. Vuosia Oulussa oli helppo rekrytoida osaavia koodareita, mutta meillä alkaa olla Oulussa työvoimapulaa, Tursas toteaa.

Asumisen hinta houkuttelee

Ulkomaiden lisäksi Koodiviidakko on kiinnittänyt katseensa myös pääkaupunkiseudulla ja muihin Suomen maakuntiin. Tursaan mukaan Oulun ulkopuolelta ei löydä uutta työvoimaa, jos sitä ei itse etsi.

Tursas on huomannut, että pääkaupunkiseutuun ja suuriin kaupunkeihin verrattuna Oulu houkuttelee etenkin asumisen hinnan vuoksi hyvin lapsiperheitä. Hänen mukaansa yrityksen on joka tapauksessa syytä pitää itsestään meteliä.

– Aktiivista rekrytointia se vaatii monia kanavia pitkin. Henkilön tuleminen uudelle paikkakunnalle on kuitenkin aina pitkä prosessi. Tällä hetkellä me esimerkiksi valmistelemme syksyn rekrytointeja.

Oululaiset työntekijät ovat Tursaan mukaan laittaneet merkille, että yhtiön kansainvälistyessä myös Oulussa, ihmiset ovat oppineet puolivahingossa puhumaan englantia koko ajan paremmin.

– Suomalaisethan eivät puhu englantia, jos ei ole pakko. Mutta perustaso meillä on hyvä, vaikka se voi monilla ollakin ruosteessa.

MAINOS

Kommentoi

Valitettavasti kyseisellä firmalla on vain ikärasismi huipussaan kun ei enään nelikymppiset ammatilaiset kelpaa vaan pitää olla "nuorekkaita nuoria" ennenkuin palkataan ja kokemuksesta viis. Eli puhe työvoimapulasta on täyttä sontaa vaan yritetään saada suoraan koulunpenkiltä puoli-ilmaisia työntekijöitä halvalla töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ohjelmistoala valittaa että ei löydy työvoima- potaskaa nämä puheet. Samaan aikaan on yli 20v koodanneita hieman yli 50v osaavia ohjelmistoalan ammattilaisia työttömänä oulussakin... Kysymys on ikärasismista siitä että pitäisi saada halpaa työvoimaa.
Kroatiasta , intiasta ym saadaan parilla tonnilla ukkoja mutta kokonaislaatu on mitä on. Heiltä puuttuu usein suomalaisen koulujärjestelmän tarjoama kattava yleissivistys ja kokonaisnäkemys joka lopulta määrää ohjelmistojen laadun. Pelkkä koodaustaito ei pelkästään riitä laadukkaan kokonaisuuden tekoon. Pitää ymmärtää laajemmin mitä tehdään ja miksi.
Ohjelmistotalot ja mm. Nokia ahneuksissaan pyrkii höpöttämään mantraa osaajapulasta jotta koulutettaisiin enemmän ja olisi mahdollisuus polkea palkat alas. Epäisänmaallista ja lyhytnäköistä tuoda ulkomailta kapealaisia työtekijöitä jotka syö suomalaista osaamispääomaa ja siirtää tietotaidon ulkomaalaisille. Ryhtiä tarvitaan, palkatkaa ensin työttömät suomalaiset, panostakaa antamalla heille tarvittava alkukoulutus niin saatte pitkäaikaisia luotettavia kotimaisia kokonaisvaltaisia osaajia. Ikärasismi pois, pitkä ja kokonaisvaltainen kokemus kunniaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekijöistä ei ole pulaa firmoilla, jotka raskivat maksaa tekijöille tekijöiden palkkaa. Harmittavan moni firma vain kuvittelee saavansa helposti orjatyövoimaa Nokian raunioilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"– Suomalaisethan eivät puhu englantia, jos ei ole pakko. Mutta perustaso meillä on hyvä, vaikka se voi monilla ollakin ruosteessa."

Niin, Nokiaosaaminen alkaa rapautumaan. Nokiahan koulutti Ouluun 5000 kansainvälistä työntekijää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:00
Edes aivoinfarkti ja paha eteisvärinä eivät pysäyttäneet Harri Heliniä – entinen Kempeleen Kirin pelaaja on tuomaroinut pesäpalloa jo 50 vuotta Tilaajille
18:40
Osuuskauppa Keskimaa Keski-Suomessa testaa, miten työnhakijan valintaan vaikuttaa, jos työtä haetaan nimettömänä
17:57
Kova tuuli aiheutti yllättäviä hankaluuksia Röyttä Rockissa – festarivieraita kuskattiin mantereelle meripelastajien veneillä
17:39
Juutalainen seurakunta harkitsee rikosilmoitusta epäillystä ilkivallasta hautausmaallaan Hietaniemessä
17:11
Veitsi-iskuyritystä tutkitaan terroristisena – poliisin mukaan jalkakäytävälle ajaneen auton tapauksessa on kyse onnettomuudesta
17:08
Maaseutuvihreiden puheenjohtaja jättäisi maatalouden ilman kriisitukea – "On löydettävä kestävämpiä tapoja parantaa kannattavuutta"
17:04
Poliisi puuttuu humalassa pyöräilyyn vain harvoin – maistissa ajamisesta tulee rikos vasta kun aiheuttaa vaaraa muille
114
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
108
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
79
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
66
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
42
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias
35
AC Oululle uusi suuromistaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

vanhusten elämä paremmaksi? Ei se parane sillä, että tuotetaan joku meidän kulttuurista erillinen porukka tänne, muka ho... Lue lisää...
Miten niin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image