Kaupallinen yhteistyö

Konserttien ja oh­jel­mal­lis­ten tapahtumien määrä kasvoi rä­jäh­dys­mäi­ses­ti – torniolainen Eventworks toteuttaa vuodessa 400 tapahtumaa

PPY 2.1.2020 5:00
Anna-Tuulia Hautala
Eventworksin toimitusjohtaja Markku Köngäs ei pelkää liata omia käsiään, vaan on säännöllisesti mukana järjestämässä tapahtumia. 

Torniolainen Eventworks Oy on perustettu vuonna 2005. Alun perin yritys toimi Pohjois-Suomessa, mutta toiminta on laajentunut kattamaan koko Suomen viiden viime vuoden aikana. Toimipiste eli toimisto ja varasto sijaitsevat edelleen Torniossa.

”Omat rekat liikkuvat viikoittain eri puolella maata. Myös henkilöstöä löytyy ympäriinsä”, Eventworksin toimitusjohtaja Markku Köngäs kertoo.

Yritys on mukana toteuttamassa noin 400 tapahtumaa vuosittain. Joukkoon mahtuu niin avajaisia, gaaloja, syntymäpäiviä, kiertueita, muotinäytöksiä kuin pikkujoulujakin.

”Toimitamme tapahtumatekniikkaa ja -rakenteita sekä henkilökuntaa tapahtumiin. Työnkuvamme pitää sisällään monenlaista ja monenmuotoista tekemistä.”

Yritys voi tuoda paikalle esimerkiksi esiintymislavoja, karaokevälineitä, juhlavalaistuksen, tekniikoita sekä erilaisia kalusteita. Eventworks järjestää vuosittain myös muutaman oman tapahtuman.

”Kemissä on järjestetty kymmenen vuoden ajan Satama Open Air -festivaali, joka on kokonaisuudessaan meidän käsialaamme. Alun perin tapahtuma oli vaimoni opinnäytetyö”, Köngäs kertoo.

Avaimet käteen -periaatteella

Eventworks toteuttaa tapahtumia asiakkaidensa tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

”Totta kai esitämme asiakkaille myös omia ideoitamme. Tapahtumasta riippuen hoidamme joko jonkin osa-alueen tai koko paketin avaimet käteen -periaatteella”, Köngäs sanoo.

Asiakaskuntaan kuuluvat tapahtumajärjestäjät sekä tapahtumatuotantoyhtiöt, jotka tarvitsevat tapahtumiin sekä tekniikkaa että henkilöstöä.

”Tyypillisiä asiakkaita ovat myös yritykset, jotka ovat järjestämässä tapahtumaa henkilöstölle tai asiakkaille ja tarvitsevat suunnitteluapua sekä muita palveluita.”

Yritys järjestää eniten tapahtumia kesäkuukausina sekä marras-joulukuussa. Köngäs on huomannut, että työtilauksien määrä on kasvanut suorastaan räjähdysmäisesti muutaman viime vuoden aikana.

”Syynä tähän lienee tapahtumien määrän kasvu Suomessa sekä toimintamme laajentuminen. Ihmiset tuntuvat käyvän entistä useammin konserteissa ja muissa ohjelmallisissa tapahtumissa.”

Toimitusvarmuus ja laatu tärkeitä

Tekniikan määrä on kasvanut tapahtumissa viime vuosina. Varsinkin kuvatekniikkaa hyödynnetään yhä enemmän.

”Esimerkiksi LED-screenejä käytetään sekä informaation jakamiseen että koristeena.”

Könkään mukaan ihmiset myös kaipaavat tapahtumissa aiempaa enemmän elämyksiä.

”Hyvin suunniteltu tapahtuma, jossa on kiinnostava ohjelma ja maukas ruoka, on hyvä pohja onnistuneelle tilaisuudelle. Laadukkaalla tekniikalla ja somisteilla voidaan lisätä elämystä juhlissa.”

Järjestelyiden pitää luonnollisesti olla kunnossa.

”Laatu ja toimitusvarmuus ovat asiakkaille tärkeitä asioita”, Köngäs tähdentää.

Aivan joka kerta ei täysin voi onnistua. Eventworks on silti välttynyt pieleen menneiltä juhlilta.

”Ainahan rapatessa roiskuu. Kaikista niin sanotuista hätätilanteista on selvitty raudanlujalla ammattitaidolla ja ongelmanratkaisukyvyllä. Henkilökuntamme on loistavaa porukkaa, joka taipuu ja joustaa myös kiperissä tilanteissa”, Köngäs kiittelee.

MAINOS

Uutisvirta

24.1.
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
24.1.
Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan: Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa, Ruotsissa peruttu kiinalaisten ryhmien matka Norrbotteniin
24.1.
Oulun yliopistoon hankittiin itseohjautuva auto, ja se on ensimmäinen askel uuden koulutusohjelman käynnistämisessä
24.1.
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
24.1.
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
24.1.
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
24.1.
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image