Kaupallinen yhteistyö

Kokeneella yrittäjällä on pitkästä aikaa kaikki omassa hallinnassa

Merja Hartikainen tuo itse maahan myymänsä vaatteet, minkä johdosta yksi välikäsi poistuu ja hän voi myydä vaatteita edulliseen hintaan.
PPY 24.2.2017 8:00
Ville Koivuniemi

Merja Hartikainen on uuden edessä, vaikka kokemusta yrittäjänä olemisesta löytyy kolmelta vuosikymmeneltä. Hän on toiminut nyt yrittäjänä Oulun keskustassa sijaitsevassa naisten vaatteita myyvässä Berry Fashionissa vajaat puoli vuotta. 

– Nautin tästä nyt, kun kaikki on niin selvästi minun hallinnassani. Tuon itse maahan suurimman osan myytävistä vaatteista Isosta-Britanniasta. Välikäsi puuttuu siis välistä, minkä ansiosta pystyn myymään vaatteita halvemmalla, Hartikainen sanoo.

Silmiinpistävää liiketilassa on myös se, että varastoa ei ole oikeastaan ollenkaan.

– Kaikki on käytännössä aina myynnissä, ja se tarkoittaa, että mallistot vaihtuvat myös tiuhaan. Esimerkiksi Italiassa ja Espanjassa tällaiset liikkeet ovat yleisiä, mutta Oulussa näitä ei juuri ole.

Varastottomuuden ja oman maahantuonnin täytyy tarkoittaa myös matkustelua.

– Puolentoista tai vähintään parin kuukauden välein haen vaatteita. Vaatteet tulevat Briteistä ja Ruotsista, Hartikainen toteaa.

Ennen ryhtymistään Berry Fashionin yrittäjäksi Hartikainen toimi vaatteita myyvän liikkeen myymäläpäällikkönä Rovaniemellä. Sitä ennen hän toimi 1990-luvun alusta Anton&Nina sekä MyDoris -brändeistään tunnetun Antoniina Oy:n toisena yrittäjänä, kunnes yhtiö ajautui konkurssiin toissa vuonna.

– Totta kai se on todella rankka paikka yrittäjälle. Mutta ollessani töissä Rovaniemellä ajattelin, etten sopeudu siihen enää, vaan haluan toimia nimenomaan yrittäjänä. Oli minulla b-suunnitelmakin kouluttautumiseksi, mutta sain sitten rahoituksen järjestettyä tähän.

Tulevaisuuden suhteen Hartikainen toivoo, että liikkeellä menisi yhtä hyvin kuin on tähänkin asti mennyt.

– Olen kyllä hyvin luottavainen ja rauhallisin mielin. Itse työskentelen kuutena päivänä viikossa ja tyttäreni on osa-aikaisesti töissä opiskelujensa ohella. Ilahtuneena olen huomannut, että liikkeessä asioivien naisten ikähaitari menee ihan laidasta laitaan.

MAINOS

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image