Kaupallinen yhteistyö

Kokeneella yrittäjällä on pitkästä aikaa kaikki omassa hallinnassa

Merja Hartikainen tuo itse maahan myymänsä vaatteet, minkä johdosta yksi välikäsi poistuu ja hän voi myydä vaatteita edulliseen hintaan.
PPY 24.2.2017 8:00
Ville Koivuniemi

Merja Hartikainen on uuden edessä, vaikka kokemusta yrittäjänä olemisesta löytyy kolmelta vuosikymmeneltä. Hän on toiminut nyt yrittäjänä Oulun keskustassa sijaitsevassa naisten vaatteita myyvässä Berry Fashionissa vajaat puoli vuotta. 

– Nautin tästä nyt, kun kaikki on niin selvästi minun hallinnassani. Tuon itse maahan suurimman osan myytävistä vaatteista Isosta-Britanniasta. Välikäsi puuttuu siis välistä, minkä ansiosta pystyn myymään vaatteita halvemmalla, Hartikainen sanoo.

Silmiinpistävää liiketilassa on myös se, että varastoa ei ole oikeastaan ollenkaan.

– Kaikki on käytännössä aina myynnissä, ja se tarkoittaa, että mallistot vaihtuvat myös tiuhaan. Esimerkiksi Italiassa ja Espanjassa tällaiset liikkeet ovat yleisiä, mutta Oulussa näitä ei juuri ole.

Varastottomuuden ja oman maahantuonnin täytyy tarkoittaa myös matkustelua.

– Puolentoista tai vähintään parin kuukauden välein haen vaatteita. Vaatteet tulevat Briteistä ja Ruotsista, Hartikainen toteaa.

Ennen ryhtymistään Berry Fashionin yrittäjäksi Hartikainen toimi vaatteita myyvän liikkeen myymäläpäällikkönä Rovaniemellä. Sitä ennen hän toimi 1990-luvun alusta Anton&Nina sekä MyDoris -brändeistään tunnetun Antoniina Oy:n toisena yrittäjänä, kunnes yhtiö ajautui konkurssiin toissa vuonna.

– Totta kai se on todella rankka paikka yrittäjälle. Mutta ollessani töissä Rovaniemellä ajattelin, etten sopeudu siihen enää, vaan haluan toimia nimenomaan yrittäjänä. Oli minulla b-suunnitelmakin kouluttautumiseksi, mutta sain sitten rahoituksen järjestettyä tähän.

Tulevaisuuden suhteen Hartikainen toivoo, että liikkeellä menisi yhtä hyvin kuin on tähänkin asti mennyt.

– Olen kyllä hyvin luottavainen ja rauhallisin mielin. Itse työskentelen kuutena päivänä viikossa ja tyttäreni on osa-aikaisesti töissä opiskelujensa ohella. Ilahtuneena olen huomannut, että liikkeessä asioivien naisten ikähaitari menee ihan laidasta laitaan.

MAINOS

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aamulla huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

277 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image