Kaupallinen yhteistyö

Kevytyrittäjä tervetuloa mukaan yrit­tä­jä­jär­jes­töön!

PPY 21.3.2018 10:00
Marjo Kolehmainen

Kun se, mitä työntekemiseksi kutsutaan muuttuu digitalisaation ja teknologian kehittymisen myötä, niin työn tekemisen tavat myös muuttuvat. Toistaiseksi voimassa olevien ja määräaikaisten työsuhteiden rinnalla on jo pitkään ollut mm. vuokratyötä. Toisaalta työn tekeminen pirstaloituu, enää ei välttämättä tehdä vain yhtä työtä. Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna sivutyötä päätyön ohella teki jo yli 150000 suomalaista. Tyypillisesti sivutöitä tehdään yrittäjinä. Lisäksi uudenlaisia ansaintamahdollisuuksia ja ilmiöitä tulee koko lisää. Esimerkiksi jakamistalous tuo mukanaan monelle ihmisille uudenlaisia tekemisen ja ansainnanmahdollisuuksia, jotka eivät perustu välttämättä työsuhteeseen tai tavalliseen yrittäjyyteen. Esimerkiksi Rovaniemellä on jo 700 asuntoa Airbnb:n välitettävänä, monelle vuokraustoiminta on jo täysipäivästä työtä.

Marjo Kolehmainen, toimitusjohtaja, PPY

Kun työn tekeminen muuttuu, muuttaa se myös yrittäjyyttä. Yksinyrittäjyys on kasvanut viimevuosina. Nykyään on yli 180000 yksinyrittäjää. Osa näistäkin on samalla palkkatöissä ja tekee osa-aikaisesti töitä yrittäjänä. Nykyään voi tietyin edellytyksin olla myös yrittäjä ja työtön yhtä aikaa, menettämättä työttömyyskorvausta.

Yrittäjyys on kuitenkin viime vuosina muuttunut erityisesti laskutuspalveluyritysten käytön kautta. Puhutaan kevytyrittäjyydestä. Taloustaito-lehden artikkelin mukaan neljässä suurimimassa laskutuspalveluyrityksessä oli yli 70000 suomalaista. Jollain tasolla laskutuspalveluyrityksiä käyttää siis lähes 100000 suomalaista. Kevytyrittäjyys tarkoittaa sitä, että tehdään töitä yrittäjämäisesti toimeksiantoa vastaan ja laskutusyritys hoitaa asiakaslaskutuksen ja kaikki lakisääteiset maksut kevytyrittäjän puolesta. Oikeudellisesti kevytyrittäjät ovat yrittäjiä, mutta heillä ei ole y-tunnusta tai toiminimeä. Kevytyrittäjyys onkin tämän päivän uusi mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä ja työtekemistä. Toisaalta se on hyvä polku kohti omaa yritystä.

Olipa sitten yrittäjä tai kevytyrittäjä tai osa-aikainen yrittäjä, niin kaikki tarvitsevat apua ja neuvoja yritystoimintaansa. Heidän toimintaympäristönsä haasteet ovat samat. On osattava verkostoitua ja on löydettävä hyviä kumppaneita, uusia asiakkaita ja huolehdittava osaamisesta.

Yrittäjäjärjestömme ei ole jämähtänyt vanhaan, vaan seuraa muutoksen mukana. Viimeisin todella merkittävä muutos tapahtui maaliskuun alussa. Nyt myös kevytyrittäjät voivat tulla yrittäjäjärjestöön jäseneksi. Ensimmäiset kevytyrittäjät ovat jo liittyneet toimintaamme mukaan ja mielenkiintoista on nähdä kuinka hyvin meidän verkostomme nyt tavoittaa tämän uuden yrittäjäryhmän. Toivotan teidät lämpimästi mukaan toimintaamme. Lupaamme olla myös läsnä kevytyrittäjän arjessa!

MAINOS

Uutisvirta

65
Soinia kohtaan esitys epäluottamuksesta aborttikannanottojen takia – "Sanan- ja mielipiteenvapaus koskee minuakin"
38
Jo yli 400 turvapaikanhakijaa on työllistynyt ja saanut oleskeluluvan Suomeen, vaikka turvapaikkahakemus on hylätty
20
Niinistö kummastelee Mykkäsen kaksoiskansalaislinjaa – ehdottaa Rajavartiolaitoksen siirtoa puolustusministeriön alle
17
Kauppaopiston rakennus Oulun Maunonkadulla halutaan purkaa – tontille suunniteltu seitsemänkerroksista kerrostaloa
15
Leveäkaistatien maalaukset sotkivat liikenteen Haukiputaalla – autoilijat ovat ajaneet erehdyksessä pientareen puolella
11
Supon ex-päällikkö: Tiedot Rauma-Repolan sukelluspalloista hukattiin Pentagonissa - CIA puuttui tilanteeseen jälkikäteen 1980-luvun lopulla
11
Oppositiosta epäluottamusesitys Soinille aborttikannanottojen vuoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa kehittyy aluksi ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Ahvenanmaan, Satakunnan, Uudenmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Esimerkiksi pienistä eläkkeistä ei makseta juuri ollenkaan veroja. Kotitalousvähennyksen saa vain suoraan verosta vähent... Lue lisää...
Stop miettimään

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image